خورخه لوییس بورخس، پائولو کوئلیو، ای.اس بیات، اورسون اسکات کارد، اسکار هیجلوس و نیکولای گومیلف از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبی امروز گره خورده است.-
خورخه لوییس بورخس
خورخه لوییس بورخس، شاعر و نویسنده برجسته آرژانتینی در روزی چون امروز در سال 1899 در بوینس آیرس به دنیا آمد. وی از شناخته شده ترین نویسندگان داستان کوتاه و شاعران جهان است. مجموعه داستان های «داستان ها» و «الف» از موضوع های مشترکی چون رویا، هزار تو، کتابداری، نویسندگان ادبیات داستانی ، مذهب و خداوند ریشه گرفته است. آثار او همان طور که در ژانر ادبیات داستانی علمی جای می گیرند در ژانر رآلیسم جادویی نیز می گنجند. او در آخرین شعرهایش به گفت و گو با چهره های فرهنگی چون اسپینوزا، آلبر کامو و ویرژیل پرداخته است. وی ژوئن 1986 چشم از جهان فرو بست.
پائولو کوئلیو
پائولو کوئلیو، نویسنده معاصر برزیلی چنین روزی در سال 1947 در ریودوژانیرو برزیل به دنیا آمد. وی از نوجوانی به کتاب خواندن و نویسندگی علاقه مند بود اما پدر و مادرش مخالف بودند و او برای راضی کردن آنها به مدرسه حقوق رفت اما یک سال بعد درس را ترک و مدتی به کشورهای مختلف سفر کرد. وی تاکنون ۳۰ عنوان کتاب منتشر کرده که بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه در کشورهای جهان فروش داشته اند. وی سال 1982 نخستین کتابش با عنوان «آرشیوهای جهنم» را منتشر کرد که با شکست مواجه شد. پس از آن سال 1986 «زیارت» و یک سال بعد «کیمیاگر» را به رشته تحریر در آورد که خیلی زود تبدیل به کتابی پرفروش شد و به بیش از 70 زبان ترجمه شد. «کوه پنجم»، «ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد»، «شیطان و دوشیزه پریم»، «یازده دقیقه»، «مثل رود روان»، «ندیمه های اودین و جادوگر پورتوبلو» از دیگر آثار اوست.
ای. اس بیات
ای .اس بیات، رمان نویس و شاعر انگلیسی چنین روزی در سال 1936 به دنیا آمد. نخستین داستان وی «سايه خورشيد» سال 1964 منتشر شد و پس از آن سال 1967 «بازی» به بازار آمد. وی برای رمان «تملك» جایزه بوکر 1990 را از آن خود کرد. او در طول بيش از 40 سال فعاليت ادبی، جوايز ادبی متعددی را از آن خود كرده كه جايزه قلم، جايزه بينالمللي داستان ايرلند، جايزه مالاپارته ايتاليا، جايزه شكسپير آلمان و جایزه جیمز تیت بلک از آن جملهاند. روزنامه تایم نام وی را به عنوان 50 نویسنده برتر از سال 1945 اعلام کرد.
اورسون اسکات کارد
اورسون اسکات کارد، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1951 در ریچلند واشنگتن به دنیا آمد. در آغاز فعالیتهای حرفهای نویسندگی خود، داستانهای علمی-تخیلی مینوشت و سپس چندین داستان فانتزی به چاپ رساند. «گرت فرام» عنوان نخستین داستان وی است که با نام مستعار بایرون ولی در سال 1977 در مجله به چاپ رسید اما وی با مجموعه رمانهای «بازی اِندر» که سال 1985 منتشر شد بسیار پرطرفدار شد. این کتاب و به دنبالش «سخنگوی مردگان» هر دو جایزه هوگو و نبولا را از آن خود کردند و او سال ۲۰۰۶ نام خود را به عنوان تنها کسی که توانسته هر دو جایزه را به صورت متوالی از آن خود کند، در تاریخ ثبت کرد.
اسکار هیجلوس
اسکار هیجلوس، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1951 در نیویورک به دنیا آمد. نخستین رمان وی با عنوان «خانه ما در دنیای آخر» سال 1983 منتشر و برنده جایزه روم در سال 1985 شد. دومین رمانش با نام «پادشاهان مامبو ترانه عشق می خوانند» برنده جایزه پولیتزر 1999 شد. «کریسمس آقای ایوز» و «آدم تیره» از دیگر آثار اوست.
نیکولای گومیلف
نیکولای گومیلف، شاعر روسی چنین روزی در سال 1921 از دنیا رفت . وی که آوریل 1886 به دنیا آمد نخستین کار ادبی اش با عنوان «شعر هایی که مرا از شهر به جنگل برد» را سال 1902 منتشر کرد. سال 1905 نخستین کتاب غزل های او به چاپ رسید. «گل های رمانتیک» سال 1908 و «مرواریدها» سال 1910 منتشر شدند. وی به فرهنگ آفریقا علاقه مند شد و سال 1911 «آوازهای فوج پرندگان» را منتشر و پس از آن «آسمان بیگانه»را خلق کرد. «چادر» و «ستوان آتش» از دیگر آثار مشهور وی هستند.
نظر شما