جایزه سر والتر اسکات که به بهترین کتاب تاریخی بریتانیا اهدا می شود، سباستین بری را به عنوان برنده این دوره انتخاب کرد.-
به این ترتیب این جایزه 25 هزار پوندی، برای رمان «در جبهه کنعان» به این نویسنده تعلق گرفت. به گفته مدیر این جایزه این رمان در دهه 90 قرن بیستم توسط یک زن 89 ساله ایرلندی به نام «لیلی بر» روایت می شود که در اندیشه هایی که به نیمه اول قرن بیستم مربوط است، غوطه ور است. این رمان خواننده را به دوبلین پیش از جنگ جهانی اول می برد و زندگی شخصیت هایی را که در سمت غلط تاریخ ایرلند جنگیده اند، به شیوه درخشانی روایت میکند.
به گفته گروه داوری فاصله کمی بین این رمان و پنج رقیب آن در بخش نهایی وجود داشت، اما قدرت حفظ مخاطب و کشش این کتاب، موجب شد تا سرانجام این رمان به عنوان برنده انتخاب شود.
بری با تشکر از دوک و دوشس بوکلوچ که حامی مالی این جایزه هستند، گفت با توجه به نامزدهای بخش نهایی شانس برنده شدن را برای خودش متصور نبود.
جایزه سروالتر اسکات به رمان های تاریخی که به مسایل بیش از 60 سال اخیر پرداخته باشند، تعلق می گیرد. این جایزه سه سال پیش راهاندازی شد و از نظر ارزش مالی یکی از پنج جایزه برتر بریتانیا است.
اسی ادوگیان با کتاب «بلوز دو رگه» و پاتریک دو ویت با کتاب «خواهران برادران» ، آلن هالینگهارست با کتاب «بچه بیگانه»، اندرو میلر با کتاب «ناب» و بری آنسوورت با کتاب «کیفیت ترحم» دیگر نامزدهای بخش نهایی سال 2012 بودند.
این در حالی است که ادوگیان، دو ویت و آلن هالینگهارست با این کتاب ها به فهرست بوکر 2011 راه یافته بودند که این جایزه را به جولیان بارنز واگزار کردند. دو نویسنده کانادایی این فهرست یعنی ادوگیان و دوویت در فهرست جایزه کانادایی بنیاد نویسندگان داستانی کانادا نیز جای داشتند و دو ویت جایزه فرماندار کل کانادا را نیز با همین کتاب تصاحب کرد. ادوگیان نیز چندین جایزه از جمله جایزه معتبر گیلر کانادا را برای همین کتاب به خانه برد. آلن هالینگهارست نیز برای رمان «خط زیبایی» در سال 2004 برنده جایزه بوکر شد و برای رمان «ناب» سال پیش جایزه کاستا را دریافت کرد.
در رمان «در جبهه کنعان» لیلی دختر توماس دون که به عنوان سرپرست پلیس دوبلین انتخاب شده، به عنوان شاهد وارد یک ماجرای غیرمنتظره می شود.
سباستین بری در سال 2008 جایزه کاستا را برد و جایزه جیمز تیت بلک را نیز در کارنامه اش دارد. او همواره در آثارش به تاریخ ایرلند پرداخته است. این در حالی است که هفته پیش دولت ایرلند سرانجام از یک گروه چهار هزار 500 نفره سربازان ایرلندی که به دلیل ترک ارتش و مبارزه با حکومت نازی در لیست سیاه جای گرفته بودند، عذرخواهی کرد.
در دو دوره قبلی این جایزه، آندرآ لوی برای «ترانه طولانی» و هیلاری مانتل برای «تالار گرگ» این جایزه را دریافت کردند.
نظر شما