دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۲
سه كتاب در حوزه‌های فقه، اصول و لغت‌شناسی به زبان عربی منتشر شد

انتشارات «بوستان كتاب» قم سه كتاب را به نام‌های «رسائل المحقق الحلي (رحمه الله)»، «معراج الأصول» و «المنهل في الفروق اللغوية» در زمينه‌های فقه، اصول و لغت‌شناسی به زبان عربی منتشر كرد._

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا)، كتاب «رسائل المحقق الحلی (رحمه الله)» در 440 صفحه و 16 باب به بررسی 14 رساله فقهی از علامه محقق حلی(ره) می‌پردازد و به طور مثال شرح كوتاهی از زندگی‌ محقق حلی و رساله‌های وی با عناوين «المسائل العزية، المسائل المصرية، المسائل البغدادية، المسائل الطبرية، المسائل الكمالية، رسالة في بطلان اثبات المعدوم وعدم كفر القائل به والرسالة الماتعية» را از نظر می‌گذراند. 

اين كتاب يك مجموعه فقهی، كلامی و رجالی است كه آيت الله رضا استادی بر پايه آثار محقق حلی تأليف و گردآوری كرده است. در باب مسايل فقهی از ديدگاه محقق حلی، نويسنده به مسايلی نظير احكام آب‌ها، خمس، نماز، عقد ازدواج، روزه، تيمم، نجاست، احكام وصيت و ديگر احكام اسلامی می‌پردازد. 

جعفر بن الحسن بن يحيی بن حسن بن سعيد الهذلي الحلي معروف به "محقق حلي" در سال 602 هجری به دنيا آمد و چنان كه السيد الأمين در «اعيان الشيعة» ذكر می‌كند لقب «محقق» به حق به او داده شده و شايسته آن بوده است. شيخ حر عاملی (ره) هم وی را فقيهی بزرگوار با جايگاهی والا و بی‌نظير در زمان حياتش می‌داند كه علاوه بر آن كه مرجع زمان خود بود از قلمی شيوا و رسا بهره‌مند بود.

محقق حلی در سال 676 زندگی را بدرود گفت و در حدود 20 كتاب و رساله فقهی از خود به يادگار گذاشت كه «شرائع الإسلام»، «المختصر النافع»، «المعتبر»، «معارج الأصول»، «المسلك في اصول الدين» و رساله‌های فقهی كه آيت الله رضا استادی در اين كتاب به آن‌ها پرداخته است از آن جمله‌اند. 

كتاب دوم با عنوان كامل «معراج الأصول؛ تقرير ابحاث آية الله العظمی الشيخ الميرزا محمد باقر الزنجاني» تأليف آيت الله سيد مرتضی حسينی نجومی است كه به همت ناصر الدين انصاری قمی و از سوی انتشارات «بوستان كتاب» منتشر شده است.

اين كتاب 663 صفحه‌ای از 3 فصل تشكيل شده كه عبارتند از: مباحث الإستصحاب، تنبيهات الاستصحاب ومبحث التعادل والترجيح كتاب در مجموعه علم اصول دسته‌بندی می‌شود.

گزارش‌هايی كه نويسنده در اين كتاب با عنوان فرعی «تقرير ابحاث آية الله العظمی الشيخ الميرزا محمد باقر الزنجاني» آن‌ها را ارايه می‌كند، سلسله درس‌های حوزوی است كه آيت‌الله زنجانی طی دوسال 1372 ـ 1374 تدريس كرده است و موضوعات اصولی استصحاب، تعادل و ترجيح را دربرمی‌گيرد. از آيت الله زنجانی كتاب‌های مختلفی به جای مانده كه «تنقيح القواعد في علم الأصول» و «تعابق علی الفرائد والمكاسب والكفاية» از آن جمله‌اند. 

اما سومين كتاب، با اندكی فاصله از موضوعات مستقيم دينی به مبحث لغت‌شناسی پرداخته است. اين كتاب با عنوان «المنهل في الفروق اللغوية» تأليف سيد محمد حيدری است كه به همت دانشگاه باقر العلوم (ع) و از سوی انتشارات «بوستان كتاب» منتشر شده است.

عنوان كامل اين كتاب «المنهل في الفروق اللغوية؛ في الأسماء المتساوية حروفاً والمختلفة تشكيلاً» است و در واقع لغت‌نامه‌ای است كه واژه‌های عربی شبيه به هم اما با حركت‌ها و معانی مختلف را در كنار هم و برای توضيح بيشتر ذكر می‌كند. به عنوان مثال «البَر والبـِر، الأحن والأحَن، الضـُل والضـَل». اين لغتنامه در 552 صفحه تدوين شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها