به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، در اين نشست معين اسلامي كارشناس حفاظت و مرمت آثار، در آغاز به بحث درباره فراگيري امر حفاظت پرداخت و انجام اين امر را تنها محدود به يك گروه از كاركنان موزه و كتابخانه ندانست.
وي گفت: عموما درباره گنجينههاي تاريخي دو نگاه كلي وجود دارد. نگاهي عاميانه كه ميگويد اشيايي كه تا اين زمان عمر كردهاند از اين به بعد هم باقي ميمانند. ديگر نگاهي حرفهاي كه ميگويد قرار است عمر اين آثار بيشتر از عمر انسان باشد.
در ادامه با توجه به اهميت رعايت ضوابط و شرايط حفاظتي در جابجايي و انتقال آثار به شرح اقداماتي پرداخت كه لازم است در آغاز و طي فرآيند جابجايي در حوزههاي مختلف انجام گيرد.
اقداماتي چونكنترل شرايط محيطي (مانند دما، رطوبت، تهويه مطبوع ، ميزان و شدت نورهاي مريي و نامريي)، برخورد مناسب با مجموعهها، رسيدگي به مجموعهها (مثل برنامه منظم غبارروبي و نظافت آثار، كنترل و ثبت مشاهده آفات)، حمل و نقل مناسب (چون نگهداري و انبارش، بسته بندي و جابه جايي).
در پايان جلسه نيز همكاران به پرسش و پاسخ و رفع مشكلات پرداختند. اين نشست از سلسله جلسههاي آموزشي است كه با هدف تبادل تجربيات و نظرات براي ارتقاء آگاهي عمومي كاركنان مرتبط با آثار فرهنگي ـ تاريخي انجام ميپذيرد.

نظر شما