رودیگر شاپر نویسنده و روزنامه نگار 53 ساله آلمانی در کتاب «ماجرای جاعل» زندگینامه «کنستانین زیمونیدز» جاعل حرفه ای قرن 19 میلادی را روایت می کند.-
کتاب «ماجرای جاعل» همانگونه که از نامش پیداست به تشریح و توصیف یک زندگی می پردازد که حتی در چارچوب اطلاعات نیز نامشخص باقی می ماند؛ از اینرو نه تاریخ دقیق تولد و نه تاریخ دقیق درگذشت این جاعل نابغه روشن نمی شود. همچنین در مورد محل زادگاه او روایت های مختلفی بر سر زبان هاست.
«کنستانین زیمونیدز» یونانی با استعداد در زمانی که 16 ساله بود به صومعه تبعید شد و همان جا هنر کپی کردن را در سطح بالایی فرا گرفت و در سال 1848 به موفقیت در این کار دست یافت. از جمله کارهای او می توان نقاشی روی کاغذهای قدیمی پاپیروس و تهیه نسخه جعلی دست نویس انجیل را برشمرد.
بر مبنای محتوای این زندگینامه «زیمونیدز» نسخ خطی ارزشمند را جعل می کرد و به شهرهای مختلف اعم از پاریس، لایپزیک و لندن سفر می کرد. او همه جا حضور می یافت و به عنوان فردی اسرارآمیز دست نوشته هایی را عرضه می کرد که قلب هر مجموعه داری را به طپش وامی داشت. اما سوال این جا بود که این آثار از کجا می آیند؟ آیا این نوشته های بسیار گرانقیمت و ارزشمند اصل هستند یا کپی؟ و سرانجام راز این دست نوشته های جعلی بر ملا می شود و یک رسوایی بین المللی به وقوع می پیوندد و این جاعل بی نظیر روانه زندان می شود.
کتاب «ماجرای جاعل» در 205 صفحه و در انتشارات «زیدلر» به زیر چاپ رفته است.
نظر شما