به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين مجموعه حاوي نمايشنامههاي كوتاه «چرکنويس براي نمايش 1»، «چرکنويس براي نمايش 2»، «صداي پا»، «بداههسرايي اوهايو»، «لالايي»، «چي كجا» و «فاجعه» است.
در اين نمايشنامههاي كوتاه با زباني شاعرانه و فضايی تيره و خوابگونه روبهروييم به شكلي كه ميتوان هر يک از آنها را چون شعري نمايشي تلقي كرد.
اين مجموعه به مناسبت صدمين سال تولد سامويل بكت به چاپ رسيده است.
«چركنويس براي نمايش1» در اواخر دهه 1950 میلادی به فرانسه نوشته شده و ترجمه انگليسي آن توسط بكت نخستين بار در سال 1976 منتشر شده است.
«چركنويس براي نمايش 2»، در اواخر دهه 1950 به زبان فرانسه نوشته شده و ترجمه انگليسي آن توسط بكت در سال 1976 به چاپ رسيده است. «صداي پا» در سال 1975 به زبان انگليسي نوشته شده و نخستين اجراي آن در سال 1976 در لندن به روي صحنه رفته است.
«بداههسرايي اوهايو» در سال 1981 نوشته شده و نخستين اجراي آن همان سال د ر دانشگاه ايالت اوهايو به روي صحنه رفته است. «لالايي» در سال 1980 به انگليسي نوشته شده و نخستين اجراي آن در سال 1981 در نيويورك به روي صحنه رفته است.
«چي كجا» نخستين بار در تئاتر نيويورک در سال 1983 اجرا شده است و نمایشنامه «فاجعه» در سال 1982 میلادی به زبان فرانسه نوشته شده و نخستين اجراي آن همان سال در جشنواره آوينيون اجرا شده است.
چاپ چهارم مجموعه نمايشنامه «فاجعه» حاوي هفت نمايشنامه كوتاه از سامويل بكت با ترجمه علي هاديزاده و علي حاتم در شمارگان هزار نسخه و با قيمت سههزار و ۳۰۰ تومان از سوي نشر مشكي روانه بازار كتاب شده است.
«ساموئل بکت»، نویسنده، شاعر و نمایشنامهنویس ایرلندی و برنده جایزه نوبل ادبیات، در ۱۳ آوریل ۱۹۰۶ میلادی متولد شد.
این نمایشنامهنویس، دهها سال در پاریس به صورت مهاجر زیست و بسیاری از آثار خود را به زبان فرانسه نوشت. از او به همراه اوژن یونسکو به عنوان یکی از پایهگذاران و نظریهپردازان تئاتر ابزورد ناممیبرند.
کمیته نوبل ادبیات دلیل اعطای این جایزه به بکت را در سال ۱۹۶۹ «اوج هنری آثار با تکیه برموضوع تنهایی انسان مدرن» اعلام کرده است. همچنین از بکت به عنوان نخستین نمایشنامهنویس مدرن زبان انگلیسی نیز نامبرده میشود.
سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۶
نظر شما