جمعه ۱۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
«حقوق و مسئوليت‌هاي انسان در ارتباطات كلامي» در راه است

نويسنده كتاب «حقوق و مسئوليت‌هاي انسان در ارتباطات كلامي(فردي وجمعي)» با اشاره به اين كه اين كتاب هفته آينده منتشر خواهد شد، از قرآن كريم به عنوان كتابي ياد كرد كه برنامه‌هاي گوناگوني را براي تمامي لحظات زندگي دربر دارد و گفت:‌ بخشي از اين برنامه‌هاي ارتباط‌هاي فردي و جمعي است كه اين اثر به آن توجه دارد._

حسين صدري‌نيا در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) با بيان اين مطلب عنوان کرد: قرآن كريم كتابي نيست كه تنها هنگام وفات افراد و براي اموات قرائت شود، بلكه اين هديه آسماني، كتابي براي زندگان است.

وي ظرفيت‌هاي ارتباطي جسم و روح انسان و تبيين اين كه هر مخلوقي در نظام هستي براي بشر حامل پيامي است را از جمله آموزه‌هاي قرآن كريم خواند كه در نخستين فصل اين اثر به آن توجه شده است و گفت:‌ «برتري‌هاي نبأ بر خبر در كلام وحي» عنوان فصل دوم كتاب است كه در آن هشت امتياز مهم نبأ در مقايسه با خبر تشريح شده‌اند.

این نويسنده و پژوهشگر حوزه دين، «حقوق و مسئوليت‌هاي انسان به عنوان منبع پيام» را عنوان فصل بعدي عنوا و اظهار کرد: خوانندگان در ادامه مطالب با «حقوق و مسئوليت‌هاي انسان به عنوان مخاطب پيام» آشنا خواهند شد.

صدري‌نيا با بيان اين كه اين كتاب اكنون در واپسين مراحل چاپ قرار داد و پيش‌بيني مي‌شود تا هفته آينده از سوي نشر سايه‌روشن روانه بازار كتاب شود، تصريح كرد: فضاي جوامع بشري را بيش از پيام‌هاي مفيد و آگاه كننده، پيام ها و اخبار لغو و بي فايده يا دروغ و گمراه كننده احاطه مي‌كنند كه اين وضعيت با پيدايش فناوري‌هاي جديد ارتباطي به تدريج تشديد و تشخيص پيام‌هاي درست از نادرست روزبه‌روز دشوارتر شده است. در سطح ارتباطات بين فردي، اگرچه ارتباط كلامي چهره به چهره(رو در رو) هنوز هم به ميزان كمتري نسبت به قبل در جوامع بشري جريان دارند، با اين وجود امكاناتي نظير تلفن، كامپيوتر، اينترنت و نظاير اينها كه ابتدا به عنوان يك واسطه تسهيل و تسريع درفرآيند ارتباطات ميان فردي حضور يافته بودند، به تدريج با ارايه امكانات جديدي مانند بازي‌هاي رايانه‌اي، بلوتوث و ... خود را همنشين و طرف ارتباط انسان كرده و هر یک به طريقي آدمي را به خود مشغول ساخته‌اند تا جايي كه اكنون بخش قابل توجهي از اوقات روزمره شهروندان حتي در جوامع توسعه نيافته به جاي اين كه به انواع فعاليت‌هاي مفيد و ثمربخش اختصاص يابد، در همنشینی با اين تجهيزات سپري مي‌شود.

وي افزود: تجربه دو قرن گذشته نشان مي‌دهد كه رسانه‌ها به ويژه در كشورهاي جهان سوم، اغلب بيش از آن كه وسيله‌اي در خدمت آگاهي بخشي به جامعه باشند، ابزاري براي سوق دادن مخاطبان به سوي اهداف مورد نظر گردانندگان خود بوده‌اند. به همين دليل اكنون در آغاز دهه دوم ازهزاره سوم ميلادي كه انواع رسانه‌ها با تكيه برفناوري‌هاي نوين، عرصه‌هاي گوناگون ارتباطات فردي و جمعي را درنورديده و انسان‌ها را آماج تبليغات و بمباران‌هاي سمعي و بصري منفعت طلبانه خود قرار داده‌اند، مي‌توان ادعا كرد كه دوره جديدي از بردگي، استثمار و بهره‌كشي از انسان آغاز شده، با اين تفاوت كه در گذشته برده‌داري نوعي ظلم و استثمار مشهود، فردي و جسمي بوده و امروزه به ظلمي نامشهود، جمعي و مجازي تبديل شده است.

از ديگر تاليفات اين نويسنده مي‌توان ارتباط هستي و انسان با خدا(تكويني وتشريعي)، عالم ذر، عالم صلب و ترائب و ارتباط انسان با گذشتگان و آيندگان را نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها