اکبریانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: دو کتاب محمدعلی سپانلو و جواد مجابی از مجموعه «تاریخ شفاهی ادبیات معاصر» مراحل اداری انتشار را طی میکند و پنج کتاب دیگر در مرحله تحریر قرار دارند.
وی افزود: سهراب سپهری، احمدرضا احمدی، زینالعابدین موتمن و احمد پوری افرادی هستند که کتاب آنها در این مجموعه مراحل تدوین و نگارش را طی میکند.
این نویسنده با تاکید بر انجام مصاحبه با افراد در قید حیات ادامه داد: در ارتباط با افرادی که در قید حیات نبودهاند گفتوگوها با افرادی که بیواسطه با آنها ارتباط داشتهاند صورت گرفته است.
وی درباره کتاب سهراب سپهری اظهار داشت: گفتوگوهای این کتاب با همایوندخت، پریدخت و پروانه، خواهران سپهری، چوپانی، یکی از دوستان او در کاشان، فلسفی و مهدی قراچهداغی، خواهرزاده سهراب، توسط فاطمه مدنی و سارا باصبر انجام شده است.
دبیر مجموعه «تاریخ شفاهی ادبیات معاصر» توضیح داد: محسن فرجی و اردوان امیرینژاد با سپانلو مصاحبههایی ترتیب دادهاند. همچنین علی شروقی مسوولیت مصاحبه با مجابی را برعهده داشت. امید فیروزبخش نیز به گفتوگو با موتمن پرداخت.
وی افزود: گفتوگو با احمدرضا احمدی توسط محسن فرجی و مصاحبه با پوری توسط زهرا آران صورت گرفته است.
اکبریانی به ساختار کلی این مجموعه اشاره و تشریح کرد: این گفتوگوها شامل زندگی خصوصی، اجتماعی و حرفهای شخصیتهای ادبی است. تدوین این گفتوگوها به شیوهای انجام میشود تا در آینده برای پژوهش تخصصی در حوزه جامعهشناسی ادبیات یا نقد ادبی این آثار به عنوان مرجعی بهکار آیند.
وی ادامه داد: همچنین این آثار به هیچ وجه جنبه تحلیلی و نقدگونه ندارند و به نقد آثار شخصیتهای ادبی نمیپردازند. بلکه این آثار صرفا گزارشی از زندگی شخصیتهای ادبی هستند و پایهای برای مطالعات آینده به حساب میآیند.
این شاعر با تاکید بر طاقتفرسا بودن انجام چنین پروژهای اظهار داشت: به عنوان دبیر این مجموعه برای انجام این کار انرژی و وقت زیادی را صرف کردهام. از سوی دیگر انجام این پروژه بار مالی برای مصاحبه کنندگان ندارد. برهمین اساس از ادامه این پروژه منصرف شدهام.
وی توضیح داد: احمدپوری آخرین شخصیت ادبی است که تدوین کتاب او پیشتر آغاز شده است و پس از به سرانجام رسیدن آثار در دست تدوین دیگر کتاب جدیدی در این مجموعه منتشر نمیشود.
اکبریانی با تاکید بر اهمیت این کار و مشکلات موجود در تدوین آن گفت: باتوجه به اهمیت این پروژه از جنبه استنادی و تاریخی بودن کار، باید موسسات فرهنگی مرتبط نیز حمایتهای لازم را از تدوین چنین پروژههایی به عمل آورند. این آثار در آینده میتوانند جایگاه خود را تثبیت کنند و نباید در زمان حاضر انتظار فروش بالای چنین کتابهایی را داشت.
تاکنون 12 جلد از این مجموعه منتشر و راهی بازار کتاب شده است. پنج جلد نخست آن توسط انتشارات روزگار و هفت جلد بعدی توسط نشر ثالث به چاپ رسیده است.
سهشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۲
نظر شما