چاپ دوم كتاب «رضا عباسی اصلاحگر سرکش» نوشته شیلا کنبی با ترجمه یعقوب آژند از سوي موسسه تالیف ترجمه و نشر آثار هنری (متن) در بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه ميشود./
تنها كتابي كه درباره رضا عباسي در بازار كتاب موجود است توسط آژند تدوين شده و در قالب مجموعه مفاخر ايراني از سوي انتشارات اميركبير به چاپ رسيده است. وي زماني كه كتاب كنبي را ترجمه ميكند يافتههاي خود را به اين كتاب ميافزايد.
آژند درباره ويژگيهاي اين كتاب گفت: از ویژگیهای چشمگیر کتاب کنبی فصلبندی سنجیده آن بر پایه موضوعات آثار رضا ست چنان که فصلی هم به رونگاری وی از آثار بهزاد اختصاص پيدا كرده است. البته این فصلبندی موضوعی، همه برخاسته و بر ساخته تحول و دگرگونی زندگی هنری رضا ست. از این رو بر وفق این رویکرد، هنگامی که از طراحیهای و نقاشیهای دراویش و شیوخ بحث میکند آنرا در فصل نهم یکی از فصول نهایی کتاب، قرار میدهد چون ارتباطی مستقیم با زندگی پسین رضا دارد.
وي جاذبههای این کتاب را داشتن سه افزوده دانست و اظهار داشت: به ویژه درباره افزوده نخست بايد گفت كه درباره تاريخ نگاری رضا ست و تمامی پژوهشهای پیشین را در خود دارد. نویسنده با این کار بر هویت کار خود نیز تاکید ورزیده است. در افزوده سوم نیز آثار مردود و انتسابها مشکوک را فحص کرده و گاهی علت و دلیل خود را از نپذیرفتن اثر شرح داده است.
آژند اضافه كرد: كنبي در اين كتاب اثبات ميكند «رضا عباسي»، «آقا رضا» و «رضا» همان «رضا عباسي» است و اين سه يك نفرند.
كتاب شامل ده فصل، «ایران دوره صفویه»، «شرح احوال و نامگان مختلف رضا»، «محیط هنری و آثار نخستین رضا»، «روستاییان، لوندان و زائران»، «تک چهرههای اصفهان»، «دوران سرکشی»، «کتاب آرایی»، «طراحیهای رضا از روی آثار بهزاد»، «شیوخ، دراویش و درباریان» و «دلبران، عشاق، طرفه خویان» است. تاریخ نگاری درباره رضا، فهرست آثار تاریخدار به ترتیب تاریخی، انتسابهای مردود و مشکوک و تعداد زيادي تصوير ضميمه اين اثر است.
شيلا كنبي، «رضا» را نخستین مسلمانی ميداند که با او در موزه هنرهای بوستون، که در آن کار میکرده آشنا شده است.
وي در مقدمه كتاب توضيح داده در مجموعهاش مفتخر به داشتن پنج طراحی با نام و رقم رضا ست و ميافزايد، طراحی بینظیر «پیکره تسبیح به دست» نظر مرا به این طراحی واداشت و چندی برنیامد که چندگونگی سبک و رقم آنها مرا سردرگم کرد. هنگامی که مطالعه درباره این هنرمند را آغاز کردم بیشتر متحیر و سردرگم شدم. «یان فونتین» کارفرمای من در آن زمان، با من به چالش افتاد که آیا رضا، یک نفر بوده یا دو نفر مجزا از هم؟ و آیا پنج اثر موجود در موزه هنرهای زیبا از طراحیهای اصیل و موثق اوست؟ هدف کتاب حاضر جواب دادن به این سوالات اساسی دراره هویت و شخصیت رضا و بالندگی زندگی هنری اوست.
چاپ دوم كتاب «رضا عباسی اصلاحگر سرکش» نوشته شیلا کنبی با ترجمه یعقوب آژند در شمارگان 2000 نسخه و با قیمت 16هزار تومان از سوي موسسه تالیف ترجمه و نشر آثار هنری (متن) روانه بازار كتاب شده است.
نظر شما