پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۴
ساخت کتابخانه مرکزی جهرم در اولویت قرار می‌گیرد

فرماندار ویژه شهرستان جهرم در نخستین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی این شهرستان در سال 1400 از برنامه‌ریزی برای احداث کتابخانه مرکزی جهرم خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، اولین جلسه مشترک انجمن کتابخانه‌های عمومی جهرم، قطب‌آباد و دوزه در سال جاری به ریاست مهدی شفیعیان، معاون استاندار و فرماندار ویژه جهرم و با حضور روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس و سایر اعضای حقیقی و حقوقی در فرمانداری این شهرستان تشکیل شد.
 
مهدی شفیعیان، فرماندار ویژه جهرم ضمن اشاره به مهجور واقع شدن کتاب و کتابخوانی، عنوان کرد: کتاب و کتابخوانی آن جایگاهی که باید در زندگی مردم داشته باشد را ندارد و هر کسی به دلایل مختلف از آن دور شده است.
 
وی احداث کتابخانه مرکزی را از ضروریات شهرستان دانست و گفت: با کمک نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی تلاش می‌کنیم احداث کتابخانه مرکزی را دوباره از اولویت‌های اصلی شهرستان قرار دهیم و با جانمایی مناسب زمین این کتابخانه می‌توان گام  اول را برداشت.
 
رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان جهرم ادامه داد: اگر قرار باشد فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در جامعه نهادینه کنیم، باید مسائل در هم‌تنیده اجتماع را بهتر مدیریت کنیم. اگر بتوانیم فضا را به سمتی ببریم که مردم به آرامش روحی برسند، قطعا می‌توانیم در این حوزه عملکرد بهتری داشته باشیم. کتاب و کتابخوانی از اولویت‌های اصلی هر جامعه‌ای باید باشد و آگاهی بخشی در جامعه می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات را از بین ببرد.
 
مشکلات کتابخوانی در روستاهای جهرم با ایجاد یک کتابخانه سیار قابل حل است
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس نیز در این نشست ضمن اشاره به قدمت و پیشینه تاریخی و فرهنگی شهرستان جهرم به عنوان یکی از کهن‌ترین شهرهای استان فارس، به قدیمی‌ترین کتابخانه جهرم اشاره و عنوان کرد: کتابخانه میرزا نصیر جهرمی پنجاه سال پیش تاسیس شده است که در نوع خود قابل تحسین است، چراکه در آن زمان خیلی از مراکز استان‌ها کتابخانه نداشتند و این نشان‌دهنده اهمیت جایگاه کتاب و کتابخوانی در بین مردم این شهر بوده است.
 
منوچهری ادامه داد: تا قبل از شیوع بیماری کرونا شاخص‌های کتابخوانی وضعیت بهتری داشت اما کرونا باعث شد شیوه خدمات ارائه شده توسط کتابخانه‌ها تغییر کند.
 
وی ضمن اشاره به عدم تعطیلی خدمات کتابخانه‌ها در ایام شیوع کرونا، تاکید کرد: در ایام شیوع کرونا، کتابخانه و کتابداری تعطیل نبود و کتابخانه‌ها با برگزاری کارگاه‌های آموزشی مجازی، راه‌اندازی میز مرجع مجازی برای پژوهشگران و دانشجویان ارتباط خود را با اعضا حفظ کردند و خدمات فرهنگی و ترویجی خود را استمرار بخشیدند.
 
منوچهری ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای کتابخانه سیار، عنوان کرد: در شهرستان‌هایی مثل جهرم که دارای جمعیت روستایی زیادی هستند و امکان اینکه در هر روستا کتابخانه احداث شود، وجود ندارد، تهیه و تجهیز یک کتابخانه سیار می‌تواند راه‌گشا باشد؛ زیرا می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب چندین روستا را پوشش دهد. کتابخانه سیار از جمله طرح‌هایی است که هم زود به ثمر می‌نشیند و هم مردم از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند. راه‌اندازی کتابخانه سیار نیازمند مشارکت شهرستان است.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس مهم‌ترین منبع درآمدی کتابخانه را نیم درصد درآمد شهرداری‌ها دانست و گفت: اعتبارات کتابخانه‌ها با سایر ادارات متفاوت است و اگر شهرداری‌ها با رعایت قانون و به موقع سهم کتابخانه‌ها را پرداخت کنند، کتابخانه‌های عمومی توسعه می‌یابند و مردم از خدمات آنها بهره‌مند می‌شوند.
 
وی با بیان اینکه سرانه زیربنای کتابخانه‌های عمومی در شهر جهرم چندان مطلوب نیست، گفت: دو کتابخانه عمومی در شهر جهرم مشکلاتی دارد؛ ساختمان کتابخانه میرزا نصیر جهرمی فرسوده است و کتابخانه فاطمه الزهرا نیز ساختمان مستقل ندارد و فضای کتابخانه‌ای در این شهر جوابگوی نیاز نیست.

یادآور می‌شود: برگزاری جشن نیم قرن خدمات کتابخانه میرزا نصیر جهرمی، الزام شهرداری‌های جهرم، قطب‌آباد و دوزه برای پرداخت اعتبارات قانونی کتابخانه‌های عمومی، پیگیری احداث کتابخانه مرکزی جهرم، مشارکت در پروژه کتابخانه سیار، حل مشکلات تجهیزاتی کتابخانه‌ها و مشارکت برای به‌روزرسانی منابع کتابخانه‌ها از جمله مصوبات این جلسه بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها