پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۳:۱۲
طلاق، سومین جلد از «کتابشناسی آسیب‌های اجتماعی»

بررسی عوامل ایجاد و عارضه‌ها پدیده طلاق در سومین جلد از «کتابشناسی آسیب‌های اجتماعی» با عنوان «طلاق» نوشته محمدعلی کرباسی از سوی موسسه انتشارات امیرکبیر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هدف از تهیه این کتابشناسی، ارایه گزارشی از شرایط موجود خانواده به میز برنامه‌ریزی خانواده سالم در ایران است تا بتوان با شناخت وضع موجود، امکان برنامه‌ریزی موفقی را ایجاد کرد. 

با توجه به پدیده‌ای با عنوان «طلاق» که در ادوار گوناگون تاریخ بشری دامنگیر بسیاری از خانواده‌ها در سراسر جهان بوده‌ است، در این اثر با بررسی عوامل ایجاد این آسیب خانوادگی که نتایج منفی آن به جامعه نیز سرایت می‌کند، آثار و عارضه‌های آن بر کودکان و دیگر اعضای خانواده و راهکارهای پیشگیری از این معضل اجتماعی بررسی می‌شوند.

نویسنده این اثر معتقد است که بهترین برنامه براي کم کردن آمار طلاق و تاثيرات منفي آن را تنها از طریق نتایج تحقیقاتی که در آن زمینه انجام شده و مبتنی بر روش‌ها و فنون علمی است، می‌توان ارایه کرد.
در مقدمه این اثر آمده است: «از دیدگاه آسیب‌شناسی خانواده، پدیده طلاق یک بیماری برای خانواده محسوب می‌شود که پیش‌رو و قابل انتشار است تا آنجا که این بیماری و اختلال می‌تواند ساختمان خانواده را در معرض اضمحلال و فروپاشی قرار دهد. مشکل اینجاست که هریک از خانواده‌های آسیب‌دیده، دارای ویژگی‌های خاص خود هستند و نمی‌توان دستورالعملی کلی برای حل مشکلات آنها ارایه کرد که این خود اهمیت مشاوره در طلاق را نشان می‌دهد.»

جلد سوم این کتاب نیز مانند جلدهای قبلی به روش توصیفی تهیه شده و منابعی که به زبان فارسی در ایران منتشر شده است را شامل می‌شود، از لحاظ زمانی تا آخر پاییز ۱۳۸۴ را در بر می‌گیرد و تاکنون با صرف ۲۵ هزار ساعت نفر، بیش از ۷۵۰۰ کتاب، پایان‌نامه تحصیلی و مقاله را معرفی کرده است. 

این اثر مشتمل بر ۱۸ بخش با عنوان‌هایی چون ویژگی‌های خانواده، مردم‌شناسی طلاق، انواع طلاق، جمعیت‌شناسی طلاق، حقوق طلاق، عوارض طلاق، پیشگیری از طلاق(بهداشت روانی خانواده)، طلاق و دین، سینمای طلاق و ادبیات طلاق است.

این کتابشناسی در نوع خود در حوزه کتابشناسی ملی، کتابشناسی موضوعی، کتابشناسی اختصاصی، کتابشناسی جاری، کتابشناسی توضیح‌دار(گزارمانی) و از لحاظ شیوه تنظیم به صورت الفبایی است.

طلاق و قانون، علل روانی طلاق، حقوق مقایسه‌ای در سیستم‌های ادیان، حقوق تطبیقی طلاق در ایران و سایر کشورها، عوارض طلاق روانی، حضانت کودک در طلاق، آمار طلاق در ایران، تاریخ طلاق، طلاق و محرومیت از والدین و نقش طلاق در ایجاد مشکلات روانی فرزندان از موضوعات این کتابشناسی‌اند.

«پیامبر» نوشته جبران خلیلی جبران با ترجمه حیدر شجاعی، «فروپاشی نهاد خانواده در آمریکا»، «با کتاب‌های مرجع آشنا شویم»، «آسیب‌شناسی خانواده تک والد»، «خانواده‌های تک‌سرپرست، آفت جامعه مدرن غربی»، «افزایش طلاق و ترک همسر در ایتالیا» و کتاب «شمار زنان سرپرست خانوار در آمریکای لاتین روبه افزایش است» از منابع مورد استناد این نوشتارند.

چاپ اول از سومین جلد «کتابشناسی آسیب‌های اجتماعی» با عنوان «طلاق» در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، ۶۲۵ صفحه و بهای ۹۵۰۰۰ ریال روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها