دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶
«جنگ خوب است» دیدگاه آمریکا درباره قدرت ایران در منطقه را ارائه می‌کند

کتاب «جنگ خوب است» دیدگاه آمریکایی‌ها و برنامه‌هایی که درباره قدرت ایران در منطقه، انرژی هسته‌ای، تروریسم، برجام و نیروی قدس دارند را ارائه می‌کند و با مطالعه کتاب متوجه می‌شوید که چگونه آمریکایی‌ها از مأموران و جاسوسان سازمان سیا فرشته‌های مهربانی در افکار عمومی‌ می‌سازند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب جنگ خوب است، اثر فائقه سادات میرصمدی، جلد اول از سری کتاب‌های «آمریکا از درون» است. در این کتاب، مصاحبه‌های مدیران و مشاوران امنیتی آمریکا را می‌خوانیم و با دیدگاه آنان نسبت به امنیت ملی آمریکا آشنا می‌شویم.
 
فائقه سادات میرصمدی در کتاب جنگ خوب است، مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها با مدیران و مشاوران امنیتی - اطلاعاتی و مسئولان سیاست‌خارجی آمریکا را گردآوری کرده است. این گفتگوها درباره موضوعات مختلفی از جمله امنیت ملی، روابط میان ایران و آمریکا، برجام، اولویت سیاست‌های خارجی، استراتژی‌های دفاعی آمریکا و .... انجام شده است و به مخاطبان کمک می‌کند تا تصویری واضح و روشن از آمریکا و تفکرات آنان داشته باشند. این مصاحبه‌ها کمک می‌کند تا با دیدگاهی که آمریکایی‌ها درباره ایران و مقامات ایرانی دارند، آشنا شوید.
 
قرار است در این کتاب، خیلی چیزها بخوانید و سر از ماجراهایی در بیاورید که حتماً تعجب می‌کنید. چرا؟ چون تا امروز کسی درباره این مسائل حرفی نزده، تحلیلی ارائه نکرده و به نظر می‌رسد حتی تصمیم‌گیران دستگاه دیپلماسی کشورمان هم بی‌خبر باشند، چه‌رسد به این‌که من و شما را در جریان بگذارند.
 
در این کتاب مصاحبه مدیران و مشاوران امنیتی ـ اطلاعاتی و مسئولان سیاست‌خارجی آمریکا را می‌خوانید. با تعریف جدیدی از عبارت «امنیت ملی» در آمریکا آشنا می‌شوید. از زبان دولت‌مردان آمریکایی می‌شنوید که اولویت‌های سیاست‌خارجی آمریکا چیست و چه‌طور با یک استراتژی بی‌سرو‌صدا و نرم، مهره‌های اصلی سیاست و دفاعی کشورشان را از میان سران امنیتی این کشور انتخاب می‌کنند.
 
رئیس سابق آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا یا همان جایی‌که میان ایرانی‌ها به «سازمان سیا» معروف است، با افراد مؤثر در سیاست‌خارجی و تحلیل‌گران عرصه بین‌الملل، گفت‌وگو کرده و با کم‌ترین ملاحظه و سانسور درباره رویکرد آمریکا در مسأله سیاست‌خارجی، به‌خصوص منطقه خاورمیانه، این مصاحبه‌ها را منتشر کرده است. میزبان و پرسش‌گر این گفت‌وگوها «مایکل مورل» تحلیل‌گر اطلاعاتی آمریکاست. او در سال‌های گذشته به‌عنوان قائم‌مقام آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا و دو بار به‌عنوان سرپرست سازمان سیا کار کرده است.
 
مایکل مورل سراغ خیلی‌ها رفته، ولی برای ترجمه و گردآوری این کتاب، مصاحبه کسانی انتخاب شده که تخصص و کارشان به‌نوعی به ایران مربوط می‌شود. بعضی از این مقامات امنیتی یا سیاسی به‌قدری درست و دقیق ایران را تحلیل می‌کنند که اغراق نیست بگوییم ما را بیشتر از خودمان می‌شناسند. معیار دیگر برای انتخاب گفت‌وگو، معرفی آمریکا از زبان خودشان است.
 
با مطالعه کتاب متوجه می‌شوید که آمریکایی‌ها چه دیدگاه و برنامه‌هایی درباره قدرت ایران در منطقه، انرژی هسته‌ای، مسائل ایران و عربستان، داعش و تروریسم، برجام و نیروی قدس دارند. چه‌طور افکار عمومی را اقناع می‌کنند و چگونه از مأموران و جاسوسان سازمان سیا فرشته‌های مهربانی در افکار عمومی‌ ساخته‌اند.
 
در این کتاب مطالبی جذاب را می‌خوانید که به شما کمک می‌کند با تفکر سیاستمداران آمریکایی درباره خودشان و درباره ایران، آشنا شوید.
 
مطالعه کتاب «جنگ خوب است» به علاقه‌مندان به مطالعات سیاسی، به ویژه دنبال‌کنندگان روابط میان ایران و آمریکاپیشنهاد می‌شود. 
 
نگارنده کتاب را در ده مصاحبه به رشته تحریر درآورده است که عناوین آن بدین شرح است: ایران قدرتمندترین کشور منطقه است، چرا خاورمیانه برای ما مهم است؟، نیروی قدس، یک نهاد بی‌مانند در دنیاست، اقتصاد ایران را مچاله کردیم، ما از نیت داعش باخبریم! چرا تروریسم جذاب است، آقای رئیس جمهور توییت نزن!، تقصیر روس‌هاست که ترامپ رأی آورد، سیا رسالت جهانی دارد! و حمله به دستگاه اطلاعاتی آمریکا در عصر دروغ.


 
بخشی از کتاب جنگ خوب است
خروج ما از توافق هسته‌ای، تأثیری بر سوءرفتار ایران در منطقه خواهد داشت؟ آیا نگران این هستید که ایران با حمایت از تروریسم در هرجایی از منطقه، علیه منافع ما یا به‌طور مستقیم علیه خود ما اقدامی انجام دهد؟
تصور من که معمولاً درست از آب درمی‌آید، این است که ایران، با ریاست‌جمهوری روحانی در موضوع اقتصاد و تعامل با غرب، قاسم سلیمانی برای مسائل منطقه و رهبرشان که بر همه امور نظارت دارد، به‌طور کلی رفتاری منطقی داشته است. حالا آنها در سوریه به‌خصوص از سمت اسرائیل و ما، تحت فشارند، اما به‌طور کلی خوب عمل کرده‌اند. ۲-۳ سال قبل آن‌ها یک نقطه فشار دیگر را در نطفه خفه کردند، فشاری که می‌توانست از سمت کردهای مستقل در ایران و عراق در ارتباط نزدیک با ما، ترکیه و اسراییل به وجود بیاید. اما چون کردها این اشتباه را مرتکب شدند که درخواست استقلال کردند و تلاش کردند مناطق نفت‌خیز عراق را در اطراف کرکوک از آن خود کنند، این کارشان به ایران فرصت داد که دولت عراق را تشویق به ارسال نیروهای نظامی ایرانی کند.
 
در نتیجه، گزینه‌های ما از روی میز برداشته شد. پس ایران همچنان خوب عمل می‌کند، همان‌طور که درباره نماینده‌ها و نایب‌های خود در حزب‌الله و انتخابات لبنان خوب عمل کرد. ایرانی‌ها با سرعت به برنامه‌ای رسیدند که بتوانند مانعی در جنوب ترکیه و شمال عربستان و تمام جزیره لاوان بگذارند و قصد ندارند این موقعیت و برنامه را با رفتار تهاجمی بیشتر در منطقه، خراب کنند. زیرا رفتار خصمانه بیشتر، خیلی ساده بقیه جوامع بین‌المللی را به این فکر وا می‌دارد که «شاید هم ترامپ حق دارد!» امروز آنها می‌خواهند طوری بازی کنند که صادرات نفت قطع نشود، برای رسیدن به این هدف نباید اجازه دهند جوامع بین‌المللی با سیاست‌های ترامپ همراه شوند.
 
خروج ما از برجام و تأثیر این اتفاق بر رابطه ایران و اسرائیل، آیا باعث می‌شود هریک از این دو کشور در برخورد با دیگری رابطه خصمانه‌تری پیش بگیرد؟ آیا خروج ما تأثیری بر اولین مبادله مستقیم نیروی نظامی بین دوطرف دارد؟
طبیعی است این‌طور تصور کنیم که احتمالاً بله، خروج ما بر اولین مبادله مستقیم نیروی نظامی بین ایران و اسرائیل تأثیر گذاشته است. یا از طریق تشویق اسرائیل به تصور این‌که آمریکا پشتش را دارد، یا تحریک ایران به این‌که بگویند «خب، باید روی دیگرمان را به آمریکا نشان دهیم!» تصور دوم درست نیست، زیرا ایرانی‌ها بر این باورند که راه طولانی و سختی در پیش دارند، زیرا برای نگه داشتن بقیه جوامع بین‌المللی در جبهه خودشان، هرچه خصمانه‌تر رفتار کنند، این حمایت را کم‌تر خواهند داشت. اما مهم‌تر از هرچه تا حالا شنیده‌ام، حتی مهم‌تر از آنچه نتانیاهو و مسئولان‌پایین‌تر و پرزیدنت ترامپ و مشاوران ارشدش گفته‌اند، این است که «شما در سوریه تنها هستید. ما از طریق برجام و تحریم‌ها و چیزهای دیگر با ایران کنار می‌آییم، اما در سوریه شریک نظامی شما نیستیم. در اینجا اسرائیل بسیار تنها مانده، زیرا آنها می‌توانند مشکل ایران و سوریه را حل کنند، اما این تنها مشکل نیست. مشکل دیگر، روسیه است. اسرائیل نمی‌تواند با روسیه دست و پنجه نرم کند. تا امروز، روسیه داور بدی در جنگ‌های پیاپی میان ایران و اسرائیل بوده، اما در یک نقطه روسیه تصمیم می‌گیرد طرف ایران و متحدانش بایستد، آن‌وقت چه بر سر اسراییل خواهد آمد؟ ما نمی‌دانیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها