سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۷
آیت‌الله تسخیری، مولف «مرجعیت شیعه» درگذشت

آیت‌الله تسخیری، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام که در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری بود، در سن ۷۶ سالگی، بر اثر عارضه قلبی دارفانی را وداع گفت.

آیت‌الله تسخیری، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام که در یکی از بیمارستان های تهران بستری بود، در سن ۷۶ سالگی، بر اثر عارضه قلبی دارفانی را وداع گفت.
 
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیت‌الله محمد علی تسخیری، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام و رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که در یکی از بیمارستان های تهران بستری بود، دقایقی قبل، در سن ۷۶ سالگی، بر اثر عارضه قلبی، دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
 
آیت‌‌الله تسخیری پس از مرحوم آیت الله واعظ زاده خراسانی، سال‌ها دبیرکلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را بر عهده داشت و با توجه به توانایی علمی و آشنایی با زبان‌های عربی و انگلیسی، اقدامات مؤثری در زمینه وحدت جهان اسلام انجام داد. وی همچنین مدتی نایب رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان بود که پس از موضع‌گیری های عجیب قرضاوی استعفا داد. آیت الله تسخیری ریاست شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری را برعهده داشت.

آیت‌الله محمدعلی تسخیری فرزند مرحوم حجت‌الاسلام ‌و المسلمین حاج شیخ علی اکبر، متولد ۱۳۲۳ هجری شمسی مطابق با ۱۳۶۴ قمری در نجف اشرف و پدرش اهل تنکابن، یکی از شهرهای غرب استان مازندران بود. وی تحصیلات ابتدائی و متوسطه خود را در نجف گذراند و دروس حوزوی را تا مرحله درس خارج در محضر اساتید بزرگی نظیر آیات عظام شهید سید محمد باقر صدر، خویی، سید محمد تقی حکیم، شیخ جواد تبریزی، شیخ کاظم تبریزی، صدر بادکوبی و شیخ مجتبی لنکرانی سپری کرد و در کنار آن دروس دانشگاهی را نیز در رشته ادبیات عرب و فقه و اصول در دانشکده فقه نجف فرا گرفت.

آیت‌الله تسخیری هم‌زمان با تحصیل در حوزه علمیه نجف اشرف به تدریس دروس رایج نیز اشتغال داشت؛ وی در زمینه شعر و ادبیات عرب نیز از محضر اساتید بزرگی مانند آیت الله شیخ محمدرضا مظفر، شیخ عبدالمهدی مطر و شیخ محمد امین زین‌الدین بهره برد. در آغاز جوانی با اشتیاق فراوان به شعر و ادبیات عرب، قصائد عربی سرود و سخنرانی‌های ادبی در مناسبت‌های مختلف و محافل گوناگون شعر و ادب ایراد کرد؛ وی در مبارزات سیاسی علیه رژیم بعث عراق حضوری فعال داشت و در این رابطه به زندان افتاد و به اعدام محکوم شد ولی به یاری خداوند متعال نجات یافت.

در سال ۱۳۵۰ هجری شمسی به حوزه علمیه قم رفت و نزدیک به ۱۰ سال در درس‌ اساتید بزرگی چون آیت الله گلپایگانی، آیت الله وحید خراسانی و آیت الله میرزا هاشم آملی شرکت کرد؛ در این مدت همچنین به تدریس علوم حوزوی و ادب عربی در پاره‌ای مراکز علمی و دانشگاهی سراسر کشور پرداخت و با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تمامی وقت خویش را صرف امور فرهنگی و تبلیغات اسلامی در داخل و خارج کشور کرد.
 

تألیف نزدیک به ۵۰ کتاب و جزوه در موضوع‌های مختلف مثل تفسیر، اقتصاد ‌اسلامی، مسائل فقهی، فکری و تاریخی که برخی از آن‌ها به زبان‌های انگلیسی، اردو و برخی زبان‌های دیگر ترجمه شده در کارنامه آثار وی است. «اقلیت‌های مسلمانان»، راهکارها و مشکلات»،
«ایده‌های گفتگو با دیگران»، «درباره وحدت و تقریب مذاهب اسلامی»، 
«رسالت ما تقریب در اندیشه‌ها، انسجام در عمل»، «در پرتو قانون اساسی»،«اقتصاد اسلامی»،  «راهنامه و مرامنامه»، «درخشش اندیشه و جوشش آگاهی»، «اندیشه نامه» و... کتاب‌های آیت‌الله تسخیری را شامل می‌شود.

همچنین تألیف نزدیک به ۳۵۰ مقاله در موضوع‌های مختلف که بسیاری از آن‌ها به زبان‌های مختلف ترجمه شده و در مجلات منتشر شده است.
 
بیش از ۲۰۰ مجله و روزنامه در سراسر جهان به زبان‌های مختلف مقاله‌ها و مصاحبه‌های آیت‌الله تسخیری را چاپ کرده یا پیرامون شخصیت وی مطلب نوشته‌اند. همچنین سرودن بیش از ۳۰ قصیده به زبان عربی که این اشعار در دیوانی به نام «اوراق و اعماق» چاپ و منتشر شده است. ترجمه ۱۳ کتاب از فارسی به عربی و نوشتن حدود ۱۳ تقریر از درس‌های اساتید خود در فقه و اصول در کارنامه وی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها