چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۲
نخستین کتابخانه عمومی ویژه «ادبیات داستانی» افتتاح شد

سید‌عباس صالحی در آئین افتتاح نخستین کتابخانه ویژه ادبیات داستانی، جایگاه ادبیات در توسعه را بسیار قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: رویکرد کتابخانه‌های اختصاصی همچون کتابخانه شعر و ادبیات داستانی شهید چمران فرصتی را برای فرهنگ مطالعه و حرکت‌های توسعه‌ای ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در راستای ارج نهادن به ادبیات غنی داستانی ایران و به منظور خدمات‌رسانی بهتر و ایجاد بستر مطالعاتی مناسب برای پیشبرد اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نخستین کتابخانه عمومی ویژه «ادبیات داستانی» با حضور سید‌عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونین و جمعی از مدیران و مسئولان امروز (چهارشنبه ۱۳ مردادماه) با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی در استان تهران افتتاح شد.
 
ادبیات داستانی با میانگین ۳۵/۴ رتبه بالایی در مطالعه دارد
صالحی بعداظهر امروز در مراسم افتتاح کتابخانه شعر و ادبیات داستانی شهید چمران، با بیان اینکه ایده کتابخانه ادبیات سال‌ها مطرح بوده و خوشبختانه این ایده امسال محقق شد، اظهار کرد: اینکه چرا این ایده مهم است باید به ابعاد مختلف ادبیات داستانی رجوع کرد، اولین ویژگی ادبیات داستانی جایگاه آن برای فرهنگ مطالعه است، هم در فرهنگ بالفعل و هم بالقوه ادبیات داستانی نقش مهمی دارد.
 
وی ادامه داد: وقتی به پیمایش مصرف فرهنگی نگاه می‌کنیم، ادبیات داستانی به‌عنوان سهم اول مطالعه با میانگین ۳۵/۴ در رتبه بالایی قرار دارد، همچنین در سن ۱۵ تا ۲۵ سال این میانگین ۴۱/۷ است که نشان می‌دهد در سنین آینده‌ساز این رقم بالا است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه مجازی کتاب تهران از لحاظ مبلغ نیز، رقم اول به ادبیات و از لحاظ نسخه هم بعد از کودک و نوجوان رتبه د‌وم به ادبیات تعلق گرفته است؛ بنابراین سهم ادبیات در کتابخوانی ما بسیار بالاست، علاوه بر اینکه مطالعه ادبیات و داستان دریچه عادت به مطالعه است، ذائقه، طعم و عشق و شور به خواندن از کتاب‌های ادبی برمی‌خیزد.
 
صالحی یادآور شد: محور دوم اهمیت ادبیات، جایگاه توسعه‌ای آن به‌ویژه ادبیات داستانی است، در دهه‌های اخیر در حو‌زه توسعه کشورها، بحث صنایع خلاق بسیار مهم بوده و ارزش افزوده‌ای که این صنایع ایجاد می‌کند براساس ایده‌های میانبر است و جایگاه آن در توسعه‌های جهانی بالاست، در واقع موتور این محرک هنر و سوخت آن ادبیات است.
 
وی افزود: در حو‌زه سوم اهمیت ادبیات باید به جایگاه هویتی آن اشاره کرد، از دو‌ منظر ادبیات منشاء هویت است، در ابعاد داخلی بخش زیادی از فضای اجتماعی ما از مسیر ادبیات می‌گذرد، یعنی بخشی از هویت‌سازی ما با ادبیات شکل می‌گیرد و از آنجایی که جامعه ایرانی از نظر وجودی به موضوع تخیل و تعقل اهتمام دارد می‌توان گفت ادبیات در فرهنگ ایرانی بسیار موثر بوده است.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از طرفی دیگر ادبیات در حوزه بین‌المللی نیز مهم است و جهان ما را با ادبیات می‌شناسد و هویت ایرانی در تابلو بین‌المللی با ادبیات پیوند خورده است و نیاز به برندسازی در این حوزه نداریم و تداوم این هویت ادبی برای ما راحت‌تر از سایر جو‌امع است.
 
صالحی ادامه داد: رویکرد کتابخانه‌های اختصاصی همچون کتابخانه شعر و ادبیات داستانی شهید چمران فرصتی را برای فرهنگ مطالعه و حرکت‌های توسعه‌ای ایجاد می‌کند و حال این مقوله آغاز شده و می‌تواند موتور پیشران تمدن‌سازی باشد.
 
اهداء ۳ هزار جلد کتاب از کتابخانه شخصی زورویی نصرآباد به کتابخانه «ادبیات داستانی شهید چمران» 


با مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سه هزار جلد کتاب از کتابخانه شخصی زنده یاد ابوالفضل زورویی نصرآباد، به کتابخانه شعر و ادبیات داستانی شهید چمران اهداء شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها