سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱
فرهنگ و هنر از قطعات اصلی توسعه است

رئیس هشتمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در افتتاحیه هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط بر اهمیت تدوین استراتژی ملی مالکیت ادبی و هنری و بهره‌برداری از همه ظرفیت‌های داخلی به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر برای عبور از تحریم‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط صبح امروز سه‌شنبه (25 اردیبهشت‌ماه) با حضور حیدری؛ دبیر همایش، سیدهادی حسینی؛ رئیس همایش، لعیا جنیدی؛ معاون حقوقی رئیس‌جمهور و اللهیار ملکشاهی؛ رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در باغ‌موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس برگزار شد.
 
حسینی گفت: همایش‌های حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در زمره همایش‌هایی است که توانسته به دلیل انتخاب موضوعات مهم و چالشی حوزه حقوق مالکیت ادبی، هنری جایگاه ویژه‌ای در نظر متخصصان علمی و اجرایی کشور به دست آورد. علاوه بر این به سازمان جهانی مالکیت فکری و به ویژه کارشناسان بخش کپی‌رایت آن نشان داده که متولیان این حقوق در کشور ما برای بهبود پایگاه این حقوق از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند.
 
وی ادامه داد: برخلاف همایش‌های پیشین که هریک بر روی یک موضوع خاص و جزئی مانند آثار سینمایی، آثار موسیقیایی، کپی‌رایت در فضای دیجیتال یا سازمان‌های مدیریت جمعی حقوق متمرکز بودند همایش امسال موضوع کلی و البته کلان «استراتژی ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط» را مورد توجه قرار داده است.
 
به گفته وی طرح چنین موضوعاتی پرسش‌هایی را در ذهن مطرح کرده، مانند این سوال که استراتژی چیست چرا باید حقوق مالکیت ادبی و هنری دارای استراتژی باشد، آیا در موضوعات کلان، صرفا استراتژی در سطح ملی مطرح است یا اینکه نه، لازم است برای هر دستگاه مرتبط با موضوع، استراتژی مشخص و هماهنگ، در راستای استراتژی کلی تعیین و ترسیم شود.
 
حسینی ادامه داد: تعیین استراتژی براساس چه معیارهایی بایدصورت گیرد تا نتیجه مطلوب حاصل آید. در نهایت اینکه هدف از تدوین استراتژی در این حوزه چیست و در واقع دستیابی به چه هدف یا اهدافی هستیم که خود را ملزم داشتن برنامه و استراتژی می‌دانیم.
 
حسینی گفت: به‌عنوان معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اذعان به اهمیت موضوع و تاکید بر ضرورت و نیاز تدوین چنین اسنادی برای پیمودن مسیر توسعه کشور در این حوزه، قبل از ورود به بحث تخصصی ضروری است که بگویم حتی برای چند دقیقه کوتاه کمی تأمل کنیم و ببینیم آیا اساسا فرهنگ و هنر در فرایند توسعه همه‌جانبه کشور سهمی دارد که وقت صرف تدوین استراتژی آن کنیم یا خیر.
 
این مقام مسئول در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معتقدیم تا با تمام وجود معنی این جمله را که فرهنگ اساس همه چیز است و توسعه همه‌جانبه کشور مستلزم تعمیق و توسعه فرهنگ است، درک نکنیم، هر اقدام بعدی محکوم به شکست خواهد بود.
 
حسینی افزود: امروز شرایط کشور ما به گونه‌ای است که ناگزیر به بازگشت به خویشتن خویش شده‌ایم. ناچاریم که برای دور زدن و به زانو درآوردن تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که علیه کشورمان اعمال می‌شود و تولید را در برخی بخش‌ها با مشکل و دادو ستدهای معمول فراسرزمینی را با دشواری مواجه ساخته، به مزیت‌های رقابتی‌مان که هیچ تحریمی نمی‌تواند بدان لطمه وارد سازد بیش از پیش توجه کنیم.
 
حسینی بیان کرد: ما به‌جز منابع طبیعی که به کشور ما از سوی خداوند ارزانی شده، مواهب ناملموس دیگری هم داریم که در گذر زمان و زیر سایه و سیطره بشکه‌های نفت و لوله‌های گاز کمر خم کرده‌اند. گوهر واقعی ایران زمین، مردمان خوش‌ذوق و صاحب قریحه آن هستند که آثار بکر هنری طراز اولی را تولید می‌کنند. بنابراین توجه ویژه‌تر به فرهنگ از نظر ما علاج درد است.
 
وی افزود: توسعه همه‌جانبه مانند پازلی است با قطعات کوچک و بزرگ که سلامت و قرارگیری صحیح هریک از قطعات درنهایت موجب تکمیل آن و دستیابی به هدف اصلی می‌شود. بی‌تردید فرهنگ و هنر از قطعات اصلی این پازل است؛ به نحوی که هدایت آن به مسیر درست مسیر سایر بخش‌ها را هم مشخص می‌کند.
 
رئیس هشتمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط گفت: هنر زبان مشترک انسان‌هاست و مرز نمی‌شناسد پس چرا برای برون‌رفت از وضعیت‌های ناهمگن با شأن و منزلت ایران و ایرانی دست‌ به دامان هنر جهان‌شمول نشویم؟ برای کمک به بهبود وضع کشور به‌ویژه از نظر اقتصادی ناچاریم که در همه زمینه‌ها، باید برنامه مدون داشته باشیم. تدوین استراتژی حقوق مالکیت ادبی، هنری اگرچه به تنهایی مثمرثمر نیست اما بی‌تردید با نشان دادن مسیر حرکت فرهنگ و هنر تا حدود قابل توجهی، کشور را در پیمایش مسیر توسعه یاری خواهد کرد.
 
حسینی ادامه داد: برای تدوین این سند باید بدانیم فرصت‌هایمان چیست و چه مسائلی ما را تهدید می‌کند. در سالی که طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید از تولید داخلی حمایت کنیم و اقتصاد کشورمان را با داشته‌هایمان رونق بخشیم به خوبی می‌توانیم روی محصولات و تولیدات کم‌نظیر فرهنگی و هنری خود مانور دهیم اما نخست لازم است با برنامه‌ریزی مدون مرحله به مرحله این مسیر مشخص شود تا با رفتن به مسیرهای اشتباهی، از رسیدن به مقصد دور نگردیم.
 
این مقام مسئول در مجلس شورای اسلامی گفت: تدوین استراتژی حوزه حقوق مالکیت ادبی و هنری عاقلانه‌ترین موضوعی است که برای تمرکز و بحث در یک محفل علمی برگزیده شده است اما باید توجه داشت که این پایان کار نیست.
 
وی همچنین اظهار امیدواری کرد بعد از پایان هشتمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط برای عملیاتی کردن مباحث مطرح شده کمیته‌ای مرکب از متخصصان تشکیل تا با استفاده از نتایج این همایش یک نقشه راه برای این حوزه تدوین شود.
 
حسینی تاکید کرد که در تدوین استراتژی باید نکاتی مانند تسهیل تجارت این محصولات در داخل کشور، پیش‌بینی راه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه فرهنگ و هنر، بازاریابی کارشناسانه این محصولات در خارج از کشور، کمک به تشکیل نهادهای صنفی و بازی‌دادن آن‌ها در تنظیم سیاست‌ها و تدوین قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت آن‌ها مورد توجه قرار گیرد.
 
این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: باید از فرصت‌هایی که فضای مجازی در اختیار کسب‌وکارهای نوپا قرار می‌دهد قانونی بهره‌گیری کنیم تا بتوانیم با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود برای بهبود وضع اقتصادی کشور از یک سو و تعالی جایگاه آثار ادبی و هنری از سوی دیگر گام برداریم.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها