سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰
مراقب باشیم دچار اسلام اموی نشویم

سیدمهدی شجاعی، نویسنده کتاب «آن است شیوه حکومت» در آیین رونمایی از این اثر تاکید کرد: باید مراقب باشیم به اسم اسلام علوی و مظاهر دینی و شیعی دچار اسلام اموی نشویم.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از کتاب «آن است شیوه حکومت» اثر سیدمهدی شجاعی عصر سه‌شنبه (21 شهریور ماه) با حضور احمد مسجدجامعی، علی درستکار، نویسنده کتاب و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در فرهنگسرای رسانه در شبکه‌های اجتماعی برگزار شد.
 
سیدمهدی شجاعی در این آیین درباره هدف از ترجمه خطبه امیر‌المؤمنین (ع) به مالک اشتر گفت: دغدغه جدی من در این سال‌ها عملکرد ما در شیوه حکومت است. احساس می‌کنم بسیاری از جوانان و متفکران در حال گریز و فاصله گرفتن از دین هستند. شیوه و فرمان امام علی‌(ع) و دیگر معصومین درست زندگی کردن است. اگر مدعی دین باشیم ولی خلاف دین زندگی و عمل کنیم مردم و به‌ویژه جوانان دچار شک می‌شوند. هدف من از ترجمه این سازمان بیان و ارایه یک ترازو به مردم برای تشخیص سره از ناسره است.
 
وی ادامه داد: تاکنون ترجمه‌های بسیار زیادی از این نامه صورت گرفته، ترجمه‌ای که من انجام دادم در عین برخورداری از زبان امروزی سعی کرده فاخر بودن زبان را نیز حفظ کند. این ترجمه در عین سلیس و روان‌بودن وجه ادبی و فاخربودن خود را حفظ کرده است.
 
این نویسنده در ادامه با اشاره به مقدمه کتاب عنوان کرد: تقسیم اسلام به دو وجه علوی و اموی یکی از شاخصه‌هایی است که همواره مورد توجه بوده است. باید مراقب بود به اسم اسلام علوی و مظاهر دینی و شیعی دچار اسلام اموی نشویم چرا که یکی از شاخصه‌های اصلی اسلام اموی قدرت و حکومت است در حالی که حضرت علی (ع) در راه عدالت خود را فدا کرد.
 
شجاعی افزود: اگر به فرازها و شاخص‌هایی که در این فرمان وجود دارد توجه کنیم نگاه حکومت نسبت به مردم تبیین خواهد شد. حضرت علی(ع) در این فرمان به مالک‌اشتر تاکید می‌کند که با مردم از هر جنس و مرام و عقیده‌ای که هستند با محبت، ملاطفت و مدارا رفتار کنند.
 
مدیرمسئول انتشارات کتاب نیستان گفت: هدف همه ادیان گذشته به کمال‌رساندن انسان بود در حالی که آنچه پیامبر ما مطرح می‌کند آغازش این است یعنی اینکه نقطه اوج دیگر ادیان، نقطه شروع دین ماست و هدف در دین ما رسیدن به اخلاق الهی است. حضرت علی‌(ع) در این خطبه به مالک‌اشتر فرمان می‌دهد که به‌دنبال پیداکردن خطاها و عیوب مردم نباشد و می‌گوید که حاکم وظیفه دارد علاوه بر پاک‌کردن خطای مردم از ذهن آن را از ذهن دیگر مردم نیز پاک کند.
 
احمد مسجدجامعی نیز در این آیین با اشاره به اینکه شیوه حکومت محور نامه امیر‌المومنین به مالک اشتر است، اظهار کرد: این نامه فرازهای مهم بسیاری دارد. پربسامدترین کلمه در این نامه کلمه «ناس» است. این نشان می‌دهد که تاکید حضرت در شیوه حکومت بر محوریت مردم بوده است این نامه در واقع مبنای حقوق بشر اسلامی است.
 
وی ادامه داد: ترجمه سیدمهدی شجاعی از نامه حضرت‌علی (ع) به مالک اشتر بسیار روشن و روان بوده و حتی طراحی جلد و صفحه‌بندی کتاب نیز با ذوق انجام شده است. تاکنون ترجمه‌های بسیار زیادی از این خطبه صورت گرفته که می‌توان گفت حتی تعداد این ترجمه‌ها از تعداد ترجمه‌ها نهج‌البلاغه بیشتر است.
 
مسجدجامعی گفت: کتاب‌های حدیثی ما هیچ‌کدام با توحید، نبوت، عدل و یا حتی امامت شروع نمی‌شوند بلکه سرآغاز همه آنها عقل و علم است که ویژگی مکتب اهل‌بیت (ع) است. اینکه پربسامدترین کلمه بر خطبه حضرت کلمه «ناس» است نشان از خرد حکومت علوی دارد. خلافت در حکومت علوی با محبت همراه است. حضرت علی(ع) وقتی مسأله خلافت مطرح می‌شود و پای قدرت به‌میان می‌آید شرط پذیرش را حضور مردم می‌داند که متاسفانه این بحث در لابه‌لای دیگر بحث‌های کلانی گم شده‌ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها