یکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۷
۵۳۵ اثر در مراحل داوری هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه

۵۳۵ اثر برای شرکت در هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه در سامانه این جشنواره ثبت شده است که بیش از ۵۷ درصد آثار به بخش مطبوعات و خبرگزاری‌ها اختصاص دارد.

علیرضا بهرامی؛ دبیر هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به ارسال آثار به جشنواره کتاب و رسانه، گفت: ۵۳۵ اثر در سایت هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه ثبت شده است که بیشترین سهم با ۵۷ درصد از مجموع آثار به آثار منتشر شده در مطبوعات و خبرگزاری‌ها اختصاص دارد.
 
وی افزود: این آثار در حوزه‌های خبر، گفت‌وگو، گزارش، یادداشت و مقاله مطبوعاتی و مقاله و نقد تخصصی به اضافه آثار طنز بوده است.
 
بهرامی با بیان اینکه رتبه دوم به آثار دیداری و شنیداری اختصاص دارد، عنوان کرد: ۳۱ درصد آثار ارسالی به سامانه جشنواره در حوزه آثار پخش شده در شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی است، به‌علاوه آثار دیداری و شنیداری منتشر شده در رسانه‌ها و پایگاه‌های خبری اینترنتی که از دوره قبل فرصت یافتند در این بخش از جشنواره شرکت کنند.
 
وی ادامه داد: آثاری که در این بخش، در حوزه خبر، گفت‌وگو، گزارش، میزگرد، آثار ترکیبی، آثار داستانی و نمایشی (کتاب صوتی) و آثار طنز دسته‌بندی شده‌اند.
 
بهرامی با اشاره به بخش دیگر آثار دریافتی،‌ توضیح داد: همچنین هفت درصد از آثار دریافتی از سوی صفحه‌های تخصصی تولید محتوا در حوزه کتاب و نشر در فضای مجازی و پنج درصد نیز شامل آثار عکاسان رسانه‌های مختلف بوده است.
 
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود از آغاز داوری‌های جشنواره خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم در پایان هفته جاری آثار راه یافته به مرحله دوم در هر بخش را اعلام کنیم.
 
بهرامی با بیان اینکه از برگزیدگان جشنواره، ۲۷ آبان تقدیر خواهد شد، افزود: امیدواریم مثل دوره گذشته، نامزدهای هر بخش را در روزهای منتهی به آیین اختتامیه همزمان با بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران معرفی کنیم.
 
بخش‌های جدید در جشنواره 
دبیر هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه همچنین درباره مکانیزه شدن مراحل ارسال، ثبت و داوری جشنواره امسال، گفت: با این اقدام در تفکیک بخش‌ها انسجام ایجاد شده است و این موضوع در جمع‌بندی‌های نهایی داوران نیز تاثیر دارد.
 
وی با اشاره به تیم داوری جشنواره کتاب و رسانه نیز عنوان کرد: امسال نیز مانند سال گذشته تلاش شده است در جشنواره هفدهم از مشارکت داوران جدیدتری استفاده شود و از تکرار در داوری‌ها فاصله بگیریم، همچنین تنوع نسلی در شاخه مدرسان علوم ارتباطات بدهیم و داوران امسال با سال گذشته متفاوت باشند.
 
بهرامی همچنین گفت: البته قطعا تجربه‌ داورانی که در شانزده دوره گذشته جشنواره داوری کرده‌اند، یک سرمایه قابل بهره‌گیری مطلوب است که ما نیز از آن غافل نبوده‌ایم اما در کل سعی داشته‌ایم که دایره داوران بالقوه را در فعلیت جشنواره، متکثرتر کنیم.
 
بهرامی با بیان اینکه در دوره گذشته ارسال آثار به جشنواره به مرز ۷۰۰ اثر رسید،‌ گفت: سال گذشته در جشنواره شانزدهم، ما با رشد بسیار زیادی در ارسال اثر روبه‌رو بودیم در حالی که در جشنواره پانزدهم فقط ۲۰۰ اثر به جشنواره ارسال شده بود و آن رشد به‌دلیل آن بود که سعی کردیم رسانه‌ها و خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی را که تا پیش از آن در این جشنواره شرکت نکرده بودند را به جمع این خانواده اضافه کنیم.
 
وی تاکید کرد: امسال نیز استقبال اهالی رسانه از جشنواره قابل توجه بود و فکر می‌کنم اگر محدودیت عددی شرکت دادن آثار هر شرکت‌کننده نبود، از مرز تعداد آثار پارسال هم رد می‌شدیم اما به‌ گمان ما این وضعیت و شرایط که انسجام کار را بیشتر می‌کند، از افتخار کردن به کمیت‌ها، مهم‌تر است.
 
وی افزود: البته در این دوره همان‌طور که محدودیت‌هایی در تعداد امکان آپلود آثار داشتیم و بخش‌های جدیدی هم اضافه شد؛ به عنوان مثال کسانی که در صفحات مجازی به تولید محتوا در حوزه کتاب می‌پرداختند امسال برای نخستین بار آثار ارسال کردند و درواقع سیاست تکثرگرایی در این جشنواره بر کمیت‌گرایی، در عمل ارجحیت یافته است.
 
به گفته بهرامی، همچنین امسال به دنبال درخواست اهالی رسانه و نظر مساعد کارشناسان، برای نخستین بار آثار طنز که از گونه‌های به‌نسبت مغفول روزنامه‌نگاری و فعالیت رسانه‌ای در این سال‌هاست، به بخش شنیداری و دیداری و خبرگزاری و مطبوعات اضافه شد.
 
وی با اشاره به افزوده شدن بخش عکس از جشنواره شانزدهم کتاب و رسانه و استمرار آن در جشنواره هفدهم، توضیح داد: در دوره گذشته که عکس را اضافه کردیم، حضور عکاسان کمرنگ بود که خوشبختانه امسال تعداد آن‌ها افزایش یافت و این موضوع نشان می‌دهد که بخش عکس بیشتر دیده شده است.
 
بهرامی یادآور شد: امسال انجمن صنفی عکاسان مطبوعات، فراخوان جشنواره را تبلیغ کرد و این یعنی جشنواره کتاب و رسانه در تقویم جشنوار‌ه‌ها و جایزه‌های افزوده شده است. درواقع این روند منطقی توسعه‌یافتگی در حرکتی این‌چنینی است که از جانب ما پیش‌بینی شده بود و امیدوارم این موضوع اهرم و مشوقی باشد تا عکاسان در سال پیش رو نیز در زمینه تولید آثار خود، به جشنواره کتاب هم نگاهی داشته باشند و از این طریق‌هاست که جشنواره به بسط تولید آثار رسانه‌ای در حوزه کتاب یاری خواهد رساند.
 
تندیس مخصوص جشنواره کتاب و رسانه برای نخستین بار
وی همچنین با اشاره به تلاش‌های روابط عمومی خانه کتاب برای اینترنتی شدن مراحل شرکت و داوری جشنواره کتاب و رسانه، گفت: خوشبختانه در دوره‌های اخیر بنیان‌هایی گذاشته شد که سال‌ها می‌توان از آن بهره‌برداری کرد و پیش‌بینی می‌شود تا چند سال آینده جشنواره در همین بستر برگزار ‌شود.
 
بهرامی با بیان اینکه جشنواره امسال برای نخستین بار تندیس مخصوص به خود را دارد، توضیح داد: ما سال گذشته برای نخستین بار به برگزیدگان اول هر رشته تندیس هفته کتاب را اهدا کردیم ولی امسال لوگویی مخصوص و ثابت طراحی شده و تندیسی هم بر مبنای آن طراحی شده است.
 
وی افزود: قرار است امسال برای اولین بار به نفرات نخست هر بخش، تندیس ویژه جشنواره کتاب و رسانه نیز اهدا شود که این اقدام قطعا تشخص بیشتری به جشنواره‌ می‌دهد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها