یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۲
برگزاری نمایشگاه کتاب زنجان پس از ۷ سال وقفه

زنجان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان از برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب پس از ۷ سال وقفه از ۱۸ تا ۲۴ مهرماه در سالن شماره ۳ نمایشگاه بین‌المللی کاسپین زنجان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان، جعفر محمدی در نشست خبری با تأکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب حاصل هم‌افزایی استانداری و خانه کتاب و ادبیات ایران است، اعلام کرد: تفاوت اساسی این دوره با دوره‌های پیشین، تغییر سیستم از غرفه‌داری انفرادی به نظام فروش متمرکز است. در این مدل، بازدیدکنندگان پس از بررسی کتاب‌ها در فضای نمایشگاه، در بخش خروجی عملیات تسویه را انجام می‌دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به برگزاری نمایشگاه از ۱۸ مهرماه به مدت یک هفته اعلام کرد: بازدید از این نمایشگاه در دو نوبت صبح از ساعت ۹ تا ۱۲ و عصر از ساعت ۱۵ تا ۲۱ خواهد بود و بنا به استقبال شهروندان امکان تمدید وجود دارد.

وی با اشاره به ضرورت‌های امنیتی این مدل جدید افزود: از همشهریان تقاضا داریم به‌هیچ‌وجه کیف و کوله‌پشتی به همراه نداشته باشند؛ البته مرکز امانات در ورودی تعبیه شده است، اما همکاری مردم برای حفظ حق‌الناس و امنیت کتاب‌ها ضروری است.

برنامه‌های ویژه

بنا بر اعلام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان، پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰۰ ناشر با ۲۰ هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه حاضر شوند که غرفه‌ها رایگان در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

محمدی با اشاره به بخش‌های محتوایی نمایشگاه گفت: غرفه «کتاب‌خوان‌ترین رهبر دنیا» شامل آثار تقریظ شده امام شهید و غرفه یادبود آیت‌الله شبیری زنجانی از بخش‌های ویژه ماست. همچنین در راستای بهره‌مندی عادلانه مردم استان، هر روز از نمایشگاه به یکی از شهرستان‌های استان (خدابنده، ابهر، خرمدره، طارم، سلطانیه، ماهنشان و ایجرود) اختصاص یافته است تا برنامه‌های فرهنگی اختصاصی خود را اجرا کنند.

تخفیف ۳۰ درصدی و مشارکت کتاب‌فروشان بومی

مدیرکل ارشاد زنجان درباره سیاست‌های حمایتی گفت: یارانه ۳۰ درصدی برای هر کد ملی تا سقف یک میلیون تومان در نظر گرفته شده و برای خرید بیش از آن، ۱۰ درصد تخفیف اعمال می‌شود. مبنای قیمت‌گذاری، سامانه خانه کتاب است و هیچ ناشری اجازه تغییر قیمت ندارد، مگر کتب چاپ قدیم که با هماهنگی دبیرخانه و درج لیبل، قیمت‌گذاری جدید می‌شوند.

برگزاری نمایشگاه کتاب زنجان پس از ۷ سال وقفه

نکته حائز اهمیت در این دوره، فراهم‌سازی فضا برای کتاب‌فروشان استان است. محمدی در این باره تصریح کرد: اگر ناشری در نمایشگاه حضور ندارد، کتاب‌فروشان زنجانی می‌توانند کتاب‌های آنان را تأمین و در سیستم متمرکز عرضه کنند؛ این رویکرد هم به دسترسی مخاطب و هم به رونق اقتصادی کتاب‌فروشان کمک می‌کند.

محمدی با اشاره به بازدید از کتابخانه زندان مرکزی و نیاز مبرم به منابع مطالعاتی، از راه‌اندازی «پویش اهدای کتاب» در نمایشگاه خبر داد: هدف ما تجهیز کتابخانه‌های زندان، مدارس و مساجد است. از مردم دعوت می‌کنیم کتاب‌های مازاد خود را به این پویش اهدا کنند.

پاسخ به چالش‌ها؛ از کتاب‌های «زرد» تا نیاز دانشجویان

در بخش پرسش و پاسخ، جعفر محمدی در خصوص حضور کتاب‌های روانشناسی «زرد» در نمایشگاه تأکید کرد: ابزار قانونی برای منع انتشار کتاب صرفاً به دلیل برچسب «زرد» وجود ندارد و صلاح هم نیست که حاکمیت در محتوا دخالت کند. راهکار ما توانمندسازی مخاطب و جهت‌دهی حمایت‌های دولتی به آثار فاخر است.

وی درباره دغدغه دانشجویان نیز خاطرنشان کرد: نمایشگاه برای عموم است، اما دانشگاه‌ها برای حضور و اخذ غرفه دعوت شده‌اند. اگر دانشگاه‌ها اعتباری برای خرید کتاب اساتید و دانشجویان تأمین کنند، ارشاد با تمام توان تسهیل‌گری خواهد کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان در پایان، با تحلیل جایگاه کتاب در رسانه‌های چاپی، تصریح کرد: کتاب تنها رسانه‌ای است که نیازمند تمرکز مطلق است. در شرایطی که فضای مجازی مخاطب را دچار شتاب‌زدگی و بی‌حوصلگی می‌کند، ترویج کتابخوانی یک ضرورت خردمندانه است. از اصحاب رسانه می‌خواهیم کتاب را در صدر اولویت‌های خبری استان قرار دهند و نگاه ویژه‌ای به نویسندگان بومی زنجان داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها