جعفر جعفری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، با بیان اینکه متاسفانه سرانه مطالعه پایین است، گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید از دوران کودکی آموزش داده شود؛ درحالیکه والدین به فکر غذای جسمی کودک خود هستند اما غذای روحی را تامین نمیکنند.
رئیس اتحادیه کتابفروشان استان آذربایجانغربی افزود: همچنین فضای مجازی، یکی دیگر از عواملی است که موجب شده که کتابخوانی کمرنگ شود و محتوای فضای مجازی هم باید صحتسنجی شود و بدون تحقیق نمیتوان از مطالب بهرهبرداری کرد.
وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰۰ کتابفروشی در شهرستان ارومیه فعالیت میکند، ادامه داد: البته این تعداد همراه با فروش نوشتافزاز، اقلام فرهنگی و چاپ است.
جعفری بیان کرد: عدم ارتباط بین اتحادیههای هم صنف یکی دیگر از مشکلات در حوزه کتاب است که باید مثلاً اتحادیه نوشت افزار با اتحادیه کتابفروشی در تعامل باشد و هر چقدر این ارتباط و همسویی بیشتر بوده می توان در حوزهها مختلف مخصوصاً کتاب موفق عمل کرد.
وی گفت: همچنین متاسفانه فروش کتابهای درسی را از کتابفروشیها گرفتند که ایده خوبی نبوده و موجب شده که دانشآموز فقط برای کتابهای کمک درسی یا نوشتافزار به کتابفروشی مراجعه کند و ارتباط بین کتابفروش و دانشآموز قطع شده است.
رئیس اتحادیه کتابفروشان استان آذربایجانغربی سنتی بودن فروش کتابفروشیهای و پراکندگی و عدم تجمیع این اصناف در محلی مشخص را از دیگر مشکلات کتابفروشها عنوان کرد.
جعفری گفت: کتابفروشیها باید در یک خیابان یا محل خاصی تجمیع شوند و بهعبارت دیگر نمایشگاه دائمی کتاب ایجاد شود تا بتوانیم ارتباط کتاب با مردم را بیشتر کنیم.
وی ادامه داد: همچنین برخی افراد که بهعنوان فروشنده یا اصلاً خود کتابفروش سواد و مطالعه کافی برای این شغل را ندارند و جای برگزاری دورههای تخصصی در این صنف واقعاً خالی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اتحادیه کتابفروشان استان آذربایجانغربی در پاسخ به خبرنگار ایبنا درباره نمایشگاههای کتاب نیز گفت: متاسفانه برخی نمایشگاهها هم واسطهای شده و اشخاصی که اصلاً مجوز خاصی ندارند در این نمایشگاه بهعنوان کتابفروش شرکت میکنند و این هم به دلیل همان عدم ارتباط بین اتحادیه و نمایشگاهها است.
وی افزود: بهنظر من باید برای حضور کتابفروشها در نمایشگاهها از اتحادیه استعلام و یا حتی فهرست بگیرند که بتوانیم خروجی خوبی نیز داشته باشیم.
نظر شما