یکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
لوله کشی ساختمان یک طبقه؛ ضوابط اجرایی و مراحل اجرا

در این نوشته قصد داریم درباره لوله کشی ساختمان یک طبقه، ضوابط اجرایی و مراحل اجرا صحبت کنیم؛ تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ لوله کشی از مراحل حساس ساخت هر ساختمانی است که در آن ضوابط اجرایی و مقررات زیادی وجود دارد و همچنین سخت‌گیری در این مرحله به واسطه خطرات موجود بسیار بالاست. همه این موارد نشان‌دهنده ضرورت انجام لوله کشی بر اساس اصول استاندارد و مهندسی‌شده است تا در مراحل تست و بازرسی مشکلی وجود نداشته باشد.
 

دلیل اهمیت بالای فرآیند لوله کشی

امروزه لوله کشی آب یک ساختمان نه‌تنها برای دسترسی افراد به آب مصرفی، بلکه برای تامین آب سیستم‌های گرمایشی نیز کاربرد دارد و از این رو سیستم‌های لوله کشی پیچیده‌تر شده‌اند و اصول جدیدی نیز برای این کار به وجود آمده است.

حال در این بین، دلیل حساسیت بالا بر روی استاندارد بودن لوله کشی ساختمان یک طبقه یا هر نوع ساختمان دیگر، خطرساز بودن لوله کشی‌های غیر استاندارد است. در صورت بروز نشتی در یک سیستم غیر استاندارد، جدای از اینکه آب زیادی هدر خواهد رفت، امکان ایجاد آسیب‌های مختلف به سازه و حتی تخریب شدن آن نیز در اثر حجم بالای آب وجود دارد.

ضوابط اجرایی لوله کشی ساختمان یک طبقه

ضوابط اجرایی لوله کشی ساختمان یک طبقه مواردی محسوب می‌شوند که حتماً در اجرای این فرآیند باید به آن‌ها توجه شود. در ادامه این موارد را بیشتر بررسی کرده‌ایم.

جنس لوله ها

در هر نوع لوله کشی، چه برای آب و چه برای گاز و در هر ابعادی، توجه به مناسب بودن جنس لوله‌ها اهمیت زیادی دارد. جنس لوله‌های مورد استفاده در لوله کشی آب ساختمان یک طبقه باید از موادی باشد که در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاومت کنند. در حال حاضر از لوله‌های پلیمری و لوله‌های گالوانیزه برای لوله کشی آب ساختمان استفاده می‌شود. لوله‌های نامناسب می‌توانند به شدت خطرساز بوده و احتمال بروز آسیب را بالا ببرند؛ بنابراین توصیه می‌شود که با بررسی قیمت لوله گاز ۱/۲، بهترین نمونه در دسترس را تهیه کنید.

قطر لوله ها

موضوع بعدی که باید مورد توجه قرار بگیرد، قطر لوله‌ها است. قطر لوله‌ها باید با توجه به میزان آب مصرفی و طول مسیر لوله کشی انتخاب شود. در ساختمان‌های یک طبقه معمولاً از لوله‌های با قطر ۱۶ تا ۳۲ میلی‌متر بهره می‌برند. انتخاب قطر مناسب برای لوله‌ها امری کاملاً تخصصی است و می‌بایست با بهره‌گیری از فرمول‌های مهندسی مربوطه صورت گیرد. از این رو توصیه می‌شود این کار را به نیروی متخصص و باتجربه بسپارید و خودتان اقدامی نکنید.

انتخاب اتصالات

لوله کشی بدون اتصالات ممکن نیست. در رابطه با به‌کارگیری اتصالات باید ضمن دقت بالا در اجرا، به عایق‌بندی مناسب آن‌ها توجه کنید. اما جدای از آن، می‌بایست توجه داشته باشید که اتصالات لوله‌ها لازم است از نوع استاندارد و باکیفیت مناسب انتخاب شوند تا از نشتی آب جلوگیری شود.

شیب لوله ها

یکی از مهم‌ترین موضوعات در لوله کشی آب ساختمان، ایجاد شیب‌بندی مناسب برای لوله‌ها است. در لوله کشی آب ساختمان یک طبقه، شیب لوله‌ها باید به گونه‌ای باشد که آب به راحتی در آن‌ها جریان یابد. شیب مناسب برای لوله‌های آب افقی ۱ به ۱۰۰ است.

لوله کشی ساختمان یک طبقه؛ ضوابط اجرایی و مراحل اجرا

مراحل لوله کشی ساختمان یک طبقه

بعد از بررسی ضوابط اجرایی لوله کشی ساختمان یک طبقه، نیاز است تا درباره مراحل این کار نیز صحبت شود که در ادامه این موضوع به شکل کامل بررسی شده است.

طراحی نقشه اولیه

لوله کشی ساختمان یک طبقه، فرآیندی مهندسی است و مانند هر فرآیند مشابه دیگر، نیاز به یک نقشه دقیق و اصولی دارد. در نقشه لوله کشی، مسیر لوله‌ها، نوع و قطر لوله‌ها، اتصالات و نیز شیرآلات مشخص می‌شوند.

اجرای شبکه اصلی

هر فرآیند لوله کشی دارای یک شبکه اصلی است. شبکه اصلی آبرسانی در واقع شامل لوله‌هایی می‌شود که آب را از منبع آبرسانی به داخل ساختمان منتقل می‌کنند.
برای اجرای این شبکه در مرحله اول نیاز است تا کانالی در مسیر لوله کشی اصلی آب‌رسانی حفر شود. عرض کانال باید به اندازه‌ای باشد که لوله‌ها و اتصالات به راحتی در آن قرار گیرند.
در قدم بعد می‌بایست لوله‌ها با دقت بالا نصب شوند، چرا که بعد از اتمام کار، دسترسی به آن‌ها بسیار سخت خواهد بود. همچنین بعد از نصب لوله‌ها باید به اجرای ساپورت‌ها پرداخت. در این مرحله، ساپورت‌هایی برای نگهداری لوله‌ها در کانال نصب می‌شوند. در انتها نیز می‌بایست کانال‌ها را به طور کامل با خاک پر کرد.

اجرای شبکه انشعاب

برای رساندن آب به قسمت‌های مختلف ساختمان نیاز است تا با شبکه‌ای تحت عنوان شبکه انشعاب، از شبکه اصلی آب را انتقال داد. شبکه انشعاب آبرسانی شامل لوله‌هایی است که آب را از شبکه اصلی به نقاط مصرف آب در ساختمان منتقل می‌کنند.


در مرحله اول برای این کار نیاز است تا کانالی در مسیر لوله کشی انشعاب آبرسانی حفر شود. عرض کانال باید به اندازه‌ای باشد که لوله‌ها و اتصالات به راحتی در آن قرار گیرند. سپس لوله‌های انشعابی در کانالمی‌بایست به شکلی نصب شوند که حرکت نکرده و در جای خود محکم باشند. در انتها نیز بعد از نصب و محکم کردن ساپورت‌ها، شیرآلات مورد نیاز ساختمان نصب می‌شوند.

نکات مهم در اجرای لوله کشی ساختمان یک طبقه

همان‌طور که اشاره شد، اجرای لوله کشی ساختمان یک طبقه امر حساسی بوده و چنین فرآیندی دارای نکات و جزئیات زیادی است. برخی از نکات مهم که می‌بایست در این عملیات در نظر بگیرید عبارتند از:

از مواد و مصالح باکیفیت استفاده کنید

قبل از انجام هر کاری نقشه را به دقت چک کنید

تمامی مراحل را با دقت بالا و طبق نقشه انجام دهید

کار را به نیروی متخصص بسپارید تا با دقت بالا انجام شود

بعد از اتمام کار، حتماً سیستم را تست کرده و بازبینی کنید

لوله کشی ساختمان یک طبقه؛ ضوابط اجرایی و مراحل اجرا

خرید انواع لوله برای لوله کشی ساختمان یک طبقه

با توجه به حساس بودن هر نوع فرآیند لوله کشی اعم از لوله کشی آب یا گاز، یکی از مهم‌ترین نکات، بهره‌گیری از مصالح و لوله‌های با کیفیت است. در مجموعه بازرگانی آیرومارت می‌توانید انواع مختلفی از لوله‌های آب و گاز را با سایزها و جنس‌های متفاوت، بدون واسطه و با قیمت رقابتی تهیه کنید. در آیرومارت می‌توانید انواع مقاطع فولادی را به طور آنلاین و یا تلفنی خریداری کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید و بررسی قیمت لوله آب فلزی ۱/۲، لوله آب و هر محصول دیگری با هر سایز و فرمی، می‌توانید به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کنید.

کلام آخر

یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت ساختمان، لوله کشی آب و گاز است. در فرآیند لوله کشی نکات و جزئیات زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه ویژه شود، چرا که لوله کشی غیر استاندارد می‌تواند بسیار خطرناک باشد و با توجه به این موضوع، ما در این نوشته کوشیدیم تا نکات و مراحل اجرای لوله کشی ساختمان یک طبقه را بررسی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها