
مصطفی حسینیمهر بهعنوان مسئول حراست موسسه خانهکتاب و ادبیات ایران انتخاب شد.
در این مراسم از زحمات حسنعلی محمودی و احد جلیلی، مدیران سابق این موسسات تقدیر شد و مصطفی حسینیمهر بهعنوان مسئول حراست موسسه خانهکتاب و ادبیات ایران معرفی شد.
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
هرمزگان - یادمان جانباختگان سانحه بندر رجایی، ویژه برنامه ادبی «یک اسکله شعر» در بندرعباس برگزار میشود.
امسال نشر سخن با کتابهایی متنوع در حوزه ادبیات غرفهای مستقل در نمایشگاه کتاب تهران دارد که تعدادی از آنها به تازههای نشر اختصاص دارد.
هرمزگان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان از برگزاری مراسم بزرگداشت «روز ملی خلیج فارس» با حضور وزیر ارشاد خبر داد.
اصفهان - پژوهشگر اصفهانی بر این باور است که نویسندگان نباید صرفاً اسطورهدان یا نقلکننده اسطورهها باشند؛ بلکه باید بکوشند اسطوره را برای خلق اثرشان به اقتضای زمانه از نو بیافرینند؛ زیرا اسطوره باید پاسخگوی نیاز امروز را باشد.
فارس - ویراستار شیرازی معتقد است که ویراستاری تاثیر عمیقی بر کیفیت متن و نوشتار میگذارد و میتواند متنی روانتر به مخاطب عرضه کند.
صدیقیون(شاگردان صدیقی)، از ایشان یک فرمالیسم اجتماعی ساختند. اجازه نمیدهند بحث کنیم، نقد بنویسیم و ببینیم که ایشان چه چیزی را نگفته، به همین دلیل کمک کردیم که منش دکتر صدیقی به حاشیه برود و این فرمالیزم، بیشتر در ساحت سیاسی است.
اریکا لی میگوید: «ترس» مهمترین عامل در اقدامات علیه مهاجران بوده است. هر گروهی که بتواند از این ترس برای بسیج تودهها استفاده کند میتواند به موفقیت برسد. بالاخره هیچ شهروندی علاقه ندارد کشور خود را از دست بدهد یا به دلیل حضور مهاجران از کار بی کار شود.
به گفته علیرضا گلدوزیان، استمرار، شناخت نیاز مخاطب، توجه به موضوعات روز و رعایت استانداردها در متن و تصویر و جلد و کتابسازی، زمینههای ورود به بازار جهانی کتاب را فراهم میکند.
پلیس هامبورگ تحقیقات درباره قتل نویسنده پرفروش آلمانی، الکساندرا فرولیش، را آغاز کرده است. جسد فرولیش ۵۸ ساله سهشنبه گذشته توسط پسرش بر روی یک قایق مسکونی در رودخانه البه پیدا شد.
قسمت بیستوسوم از مجموعه «اکنون...» با حضور حسین معززینیا، منتقد برجسته سینما و مستندساز، سهشنبه ۹ اردیبهشت از پلتفرم فیلیمو پخش خواهد شد.
برای شرکتکنندگان در نشست، گواهی امتیاز فرهنگی صادر میشود.
روزبه کیائیان، مدیر پخش نشر چشمه به دنبال ناراحتی ریوی در بیمارستان کسری درگذشت.
کشتی کروز استانبول یکی از بهترین تجربههای گردشگری در این شهر زیبا است که امکان گشتوگذار بر روی تنگه بسفر، تماشای مناظر شگفتانگیز و لذت بردن از خدمات لوکس را برای مسافران فراهم میکند. در این مقاله، به معرفی کامل کشتی کروز استانبول و خدماتی که ارائه میدهد میپردازیم.
نماینده مؤسسه نشر «دار سحر القلم» از ناشران عراقی حاضر در نمایشگاه کتاب تهران، میگوید مهمان ویژه بودن عراق در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نمایشی از سخاوت کشور میزبان یعنی ایران است که نصیب عراق شده است و بار جدیدی روی دوش جامعه نشر عراق میگذارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا از استمرار روند کاهشی قیمت کتاب طی روزهای آتی خبر داد.
یزد - بزرگداشت محمد علی اسلامی ندوشن در یزد برگزار شد و در آن اساتید دانشگاه و پژوهشگران به موضوعاتی نظیر «اسلامی ندوشن و مفهوم روایت ایران»، «محمد علی اسلامی ندوشن و اندیشه اعتدال در فرهنگ ایرانی» و... پرداختند.
گیلان - کتابهای سرزمین و مردم فومنات و صومعه سرا و حواشی، کتابهایی حاوی تاریخ و تمدن مناطق غربی استان گیلان هستند و علاقمندان به فرهنگ استان، با مطالعه آنها میتوانند ابعاد جدیدی از جغرافیا و زندگی ساکنان این مناطق را دریابند.
گلستان- نشست نقد و بررسی سه کتاب از ژوئل آگلوف با حضور اصغر نوری، مترجم آثار همراه با گپ و گفتی صمیمی درباره داستانِ اولکر آبلا اثر سرای شاهینر، نویسنده ترکتبار با حضور مترجمش مژده الفت، در کتابفروشی شهر کتاب شهرستان گرگان برگزار میشود.
همدان - سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: جشنواره استانی قصهگویی «نهال امید» با رقابت ۳۳ اثر برگزیده در همدان برگزار میشود.
ما در هر دوره با بنبستهایی مواجهیم اما همین رویارویی با بنبستها سبب جریانسازی خواهد شد و اگر مواجهه عمیق با چالش، ما را به وضعیتی برساند که در مسیر آگاهی از آن موقعیت بکوشیم و با استفاده از ظرفیتهای شعر دیروز و امروز به مبارزه با آن برخیزیم، خودِ چالش به امری سازنده بدل میشود و موجب میگردد تا با ابزار و راهکارهایی جدید بر دیوارها، دریچههایی تازه بگشاییم.
نظر شما