پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۵
همایش کتاب سال حوزه، سبب تقویت نویسندگی و روحیه تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمیه می‌شود

آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار اعضای ستاد دبیرخانه بیستمین همایش کتاب سال حوزه گفت: برگزاری این همایش‌ها و تجلیل از نویسندگان برتر، سبب تقویت نویسندگی و روحیه تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمیه می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب سال ایران (ایبنا) در قم، اعضای ستاد دبیرخانه بیستمین همایش کتاب سال حوزه، شامگاه سه‌شنبه (25 دی‌ماه) با حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع بزرگوار تقلید در دفتر ایشان دیدار کردند.

در این جلسه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، برگزاری همایش کتاب سال حوزه را اقدامی مفید و ارزشمند عنوان کرد و افزود: حوزه باید بازدهی داشته باشد و از آن خروجی‌هایی به نفع اسلام، انقلاب و کشور بیرون بیاید، چراکه همه از حوزه انتظار دارند و این انتظار بجا است و اگر خروجی نباشد نقیصه خواهد بود.
 
این مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: تقدیر از برگزیدگان کتاب سال حوزه سبب می‌شود تا افراد بیشتری به میدان بیایند و آثار فاخر و ارزشمند بیشتری در این زمینه تولید شود.
 
این استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: باید دستاوردهای علمی، پژوهشی و آثار متعدد حوزه به نحو شایسته‌ای به جامعه معرفی شود و اگر دستاوردهای همایش کتاب سال حوزه در مدت این سال‌ها اطلاع‌‌رسانی شود، دیگر عده‌ای منفی‌باف حرف‌هایی نمی‌زنند که حوزه‌علمیه چکار کرده است.
 
وی با اشاره به همکاری رسانه‌های جمعی در معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه به جامعه، ادامه داد: رسانه‌های جمعی و بویژه رسانه ملی باید زمان بیشتری را در اختیار حوزه و روحانیت قرار دهد تا حوزه‌های علمیه بتوانند دستاوردهای خود را تبیین کنند.
 
آیت‌الله مکارم شیرازی بیان کرد: در تقویم رسمی کشور باید روز یا هفته‌ای به نام حوزه نامگذاری شود چرا که هفته‌ای به این نام نداریم تا بتوانیم خدمات و فعالیت‌ها را به اطلاع عموم مردم برسانیم.
 
این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره کتاب سال حوزه، گفت: در روند بررسی آثار این همایش باید نقاط قوت، ضعف و آسیب‌های آثار ارسالی به صاحبان آنها اطلاع داده شود تا پژوهش در حوزه‌های علمیه تقویت و توسعه یابد.
 
این استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره به برخی پژوهش‌های کپی شده از آثار دیگران در این زمینه افزود: گسترش وسائل ارتباط جمعی و تکنولوژی‌های جدید، از یک سو سبب سهولت کار محققان و پژوهشگران شده، اما از سوی دیگر سبب بروز برخی آسیب‌ها نیز شده است که باید دقت شود تا آثار ارسالی به دبیرخانه، گردآوری و کپی شده از آثار دیگران نباشد.
 
وی داوران همایش کتاب سال حوزه را به رعایت عدالت دعوت کرد و ادامه داد: کتبی که به عنوان کتب برگزیده در این همایش شناخته می‌شوند باید به دقت، مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند تا خدایی ناکرده مطلب نادرست و انحرافی در آنها وجود نداشته باشد.
 
آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه باید نویسندگی در حوزه‌های علمیه تقویت شود، ادامه داد: برگزاری این قبیل همایش‌ها و تجلیل از نویسندگان برتر، سبب تقویت نویسندگی و روحیه تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمیه می‌شود و در شرایط کنونی باید طلاب علاوه بر تسلط به خطابه و سخنرانی، دست به قلم شوند و از این ظرفیت برای نشر معارف اهل بیت بهره گیرند.

همایش کتاب سال حوزه سبب غنای کتابخانه آیت‌الله حائری و مسجد اعظم می‌شود
 
در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی دبیر علمی بیستمین همایش کتاب سال حوزه گزارشی از جزییات آثار رسیده به دبیرخانه این همایش ارائه کرد.
 
حجت‌الاسلام مقیمی حاجی با بیان اینکه در مجموعه برگزاری 20 دوره همایش کتاب سال حوزه، 16 هزار و 894 کتاب به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از این تعداد 2 هزار کتاب به فرآیند مرحله دوم رسیده بودند که از این میان 195 کتاب به عنوان اثر برتر و 240 کتاب به عنوان اثر دوم و شایسته تقدیر شناسایی و معرفی شده‌اند.

دبیر علمی بیستمین همایش کتاب سال حوزه ادامه داد: از کتب ارسالی به دبیرخانه همایش، یک نسخه در اختیار کتابخانه آیت‌الله حائری و نسخه‌ای نیز در اختیار کتابخانه مسجد اعظم قم قرار می‌گیرد که به نوعی سبب غنی‌سازی کتابخانه حوزه می‌شود.
 
وی با اشاره به ارسال 1172 اثر به دبیرخانه بیستمین همایش کتاب سال حوزه، بیان کرد:حدود 90 درصد نویسندگان آثار، ایرانی و 10 درصد نویسندگان این آثار، غیرایرانی هستند.
 
حجت الاسلام مقیمی حاجی با بیان اینکه از سال گذشته طبق تصویب شورای برنامه‌ریزی همایش، مقالات علمی پژوهشی نیز به جشنواره اضافه شده است، یبان کرد: امسال، دومین دوره است که مقالات علمی پژوهشی نیز در کنار برگزاری همایش کتاب سال حوزه، بررسی و تقدیر می‌شوند.

دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه ادامه داد: در حال حاضر 60 فصلنامه علمی پژوهشی از جانب حوزویان منتشر می‌شود که آثار خود را برای دبیرخانه این همایش ارسال می‌کنند که در همایش بیستم نیز چند اثر در این بخش برگزیده و تجلیل می‌شوند.

وی اضافه شدن بخش آثار فرهنگی تبلیغی در همایش امسال را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: در بیستمین همایش کتاب سال حوزه، در کنار آثار علمی پژوهشی و ترویجی بر اساس اهداف و ماموریت‌‌های حوزوی، یک رده جداگانه برای آثار فرهنگی تبلیغی تصویب شد که در این دوره این مساله را نیز اجرایی کردیم.
 
حجت الاسلام مقیمی حاجی در ادامه به بخش ویژه همایش امسال نیز اشاره کرد و گفت: در همایش امسال، با توجه به اینکه مقارن با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، بخش ویژه‌ای نیز به منظور تقدیر از آثار مرتبط با انقلاب اسلامی را راه‌اندازی کردیم که در این همایش از دو اثر، به عنوان اثر برگزیده و شایسته تقدیر تجلیل می‌شود.
 
دبیر همایش کتاب سال حوزه، فعالیت هجده گروه علمی در همایش بیستم کتاب سال حوزه را مورد توجه قرار داد و گفت: در همایش بیستم از میان 1172 پایان‌نامه و کتاب ارسال شده به دبیرخانه همایش، تعداد 219 اثر یعنی هجده درصد به مرحله دوم راه یافت که در نهایت از میان 51 اثر که کاندیدا بودند، 4 اثر به عنوان برگزیده و 21 اثر به عنوان شایسته تقدیر معرفی می‌شوند.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها