یکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۶
با دو کامپیوتر کار می‌کنم/ احساسات را نباید ویرایش کرد

جیم گرنت با نام مستعار لی چایلد یکی از موفق‌ترین نویسندگان ژانر جنایی کشور آمریکاست. چایلد درباره نظم کاری‌اش و انگیزه خود برای نوشتن روزانه 2هزار کلمه داستان صحبت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از فست کامپنی، جیم گرنت با نام مستعار لی چایلد نویسنده انگلیسی است که بیشتر به‌خاطر نوشتن مجموعه رمان‌های تریلر جک ریچر شناخته شده است. اولین کتاب او به نام قتلگاه در سال ۱۹۹۷ برنده جایزه آنتونی برای بهترین رمان اول شد. چایلد در رشته حقوق تحصیل کرده است و هجده سال در تلویزیون شهر منچستر کار کرد تا اینکه در سن چهل سالگی به خاطر تعدیل نیرو از این شبکه اخراج شد ولی به جای تهدید به این شرایط به عنوان فرصت نگاه کرد و چون به خواندن آثار ادبی علاقمند بود مقداری مداد و کاغذ خرید و بلافاصله شروع به نوشتن کرد و رمان قتلگاه را نوشت. این رمان علاقوه بر دریافت جایزه آنتونی با استقبال بسیار مخاطبان داستان‌های جنایی روبرو شد.
 
بعد از رمان قتلگاه چایلد نوشتن را رها نکرد و قسمت‌های بعدی مجموعه جک ریچر را به بازار کتاب روانه کرد و هر کدام از رمان‌ها موفقیتی بیش از پیش برای وی به ارمغان آورد. در سال 2012 فیلمی با بازی تام کروز بر اساس کتاب نهم این مجموعه ساخته شد. چایلد در سال ۱۹۹۸ به آمریکا مهاجرت کرد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان رئیس انجمن جنایی نویسان آمریکا انتخاب شد و حالا با داشتن نوزده رمان جنایی و دریافت چندین جایزه ادبی جزء محبوب‌ترین نویسندگان ژانر جنایی در کشور آمریکاست.
 

چایلد در گفت‌وگو با سایت فست کامپنی درباره زندگی روزمره‌اش صحبت کرده است که چگونه شرایطی را ایجاد کرده که روزی تقریباً 2هزار کلمه بنویسد. وی می‌گوید هرچند اولین باری که در صبح یکی از روزهای ماه سپتامبر تصمیم گرفتم کارم را به عنوان نویسنده شروع کنم به نوعی احساساتی بودم و با جوگیری خاصی این کار را شروع کردم ولی حالا می‌توانم بگویم که منطق جای احساسات را گرفته است و هر سال یک کتاب منتشر می‌کنم و هرچند روزی 30 فنجان قهوه می‌‌خورم تا بتوانم در تمام روز بنویسم ولی از زندگی‌ام راضی هستم. دو دستگاه کامپیوتر دارم که در دو طرف اتاق کارم روشن هستند. یکی از این کامپیوترها به اینترنت وصل است ولی دیگری به هیچ شبکه مجازی متصل نیست.
 
چایلد در ادامه می‌گوید: بسیاری از اوقات فکر می‌کنم هیچ ایده‌ای به ذهنم نمی‌رسد ولی اولین ایده باعث می‌شود تا آخر کتاب را بنویسم و هیچ وقت هم سعی نمی‌کنم نوشته‌ها را تصحیح یا ویرایش کنم چون اینگونه احساس می‌کنم به خودم دروغ می‌گویم. شما به عنوان نویسنده نباید احساسات نوشته شده روی کاغذ را ویرایش کنید. شاید خنده‌دار باشد چون بر خلاف نویسنده‌های دیگر که در اتاق خلوت یا زیر دوش حمام تمرکز می‌گیرند و ایده‌پردازی می‌کنند من هنگام رانندگی ایده‌ داستان‌هایم را می‌گیرم. وقتی پشت ماشین هستم ذهنم از تمام مشغله‌های دیگر به غیر از نویسندگی خالی می‌شود. در زندگی شعاری دارم که همیشه به من کمک کرده است و آن این است که هیچ وقت از استرس نمی‌ترسم چون استرس باید از من بترسد.
 
لی چایلد تا کنون بیست و دو عنوان از مجموعه جک ریچر را به رشته تحریر درآورده، و چهارده کتاب از این مجموعه به نام‌های قتلگاه، تا پای مرگ، قلاب، آخرین مهمان، اکو در آتش، سوءقصد، وسوسهٔ انتقام، دشمن، یک شلیک، راه سخت، بدشانسی و دردسر، غریبه‌ای در شهر، دوازده نشانه، و 61 ساعت با ترجمه محمد عباس‌آبادی توسط کتاب‌سرای تندیس در ایران به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها