گلعلی بابایی در آیینی که از سوی موسسه فرهنگی رسانهای اوج برگزار شد، تجلیل و کتاب «گلعلی بابایی به روایت خودش» رونمایی شد.
نادر طالبزاده با اشاره به آشنایی خود با گلعلی بابایی از ربع قرن پیش تاکنون گفت: شاهد همکاری بابایی و حسین بهزاد بودم. بهزاد هم همیشه میگوید اگر آقای بابایی نباشد هیچ کاری را نمیتواند انجام دهد و فکر و زحمت بسیاری از کارهای مشترکشان را به آقای بابایی نسبت میدهد.
وی گفت: بابایی نخستین بار 25 سال پیش در روزنامه کیهان با سردبیری مهدی نصیری، مقالاتی را در معرفی فرماندهان جنگ نوشت و در آن زمان 20 سال از روزگار خود جلوتر بود و امروز هم کماکان الگویی برای سایر فعالان در این عرصه است. اگر متن اصالت داشته باشد آنچه که بر مبنای آن ساخته میشود هم اصیل خواهد بود.
در ادامه مراسم نصرتالله محمودزاده از نویسندگان دفاع مقدس نیز اظهار کرد: ضرورت و اهمیت آنچه که بابایی انجام داده از انجام دادنش مهمتر است. او گرد و غبار فراموشی را از اسناد جنگ زدود. قلم بدست شدنش حاصل این دغدغه بود که مبادا پس از جنگ دیگران بخواهند به ما بگویند که بر ما چه گذشته است. کمتر جماعتی را دیدم که وقتی از جنگ بر میگشتند مانند همرزمان من خیلی سرد استقبال شوند. اینها جزئی از حقایق است و البته حسرتش را نمیخوریم.
وی با بیان اینکه نباید به هر عادتی، عادت نکنیم، گفت: باید جسمهایی که جوهری از روح دارند و رازشان در جنگ این است که آسمان را به روی زمین آوردند و با آن زیستند را پاس داشت.
اصغر نقیزاده، بازیگر سینما و تلویزیون نیز با اشاره به اینکه بابایی و نویسندگی او را از همان سالهای جنگ تحمیلی به خاطر دارد گفت: بابایی برای ما آدمهایی را روایت میکند که اقتدارآفرینی کردهاند. آدمهایی که باعث شدند امروز یک داعشی جرأت نکند در کشور عملیاتی انجام دهد. بابایی قطرهای از دریای فداکاری شهدا برای کسب این اقتدار است و میدانم که همه امیدش این است که همین شهدا در قیامت شفاعت او را هم بکنند.
نقیزاده تاکید کرد: نباید بگذاریم روحیه سلحشوری مانند آنچه بابایی در آثارش بیان کرده از میان ما رخت بربندد و همان بلایی را که امروز در سوریه شاهدیم بر سر ما هم بیاید.
در ادامه حسین قرائی، نویسنده کتاب «گلعلی بابایی به روایت خودش» خواست بخشهایی از خاطرات خودش را برای حاضران بیان کند و بابایی با اشاره به حضورش در مسجد جوادالائمه اظهار کرد: برکت این مسجد با آدمهایی بود که در آن رفت و آمد داشتند و تبدیل به چهرههای درخشانی شدند که تا امروز نیز یادشان باقی است.
وی همچنین از زندهیاد امیرحسین فردی یاد کرد و گفت: منزل ما با امیرحسین در دو کوچه روبهروی هم بود. صبحها که با موتور سیکلت به محل کارم میرفتم او را میدیدم که با کیف دستیاش پیاده به ایستگاه اتوبوس میرفت و از آنجا راهی مجله کیهان بچهها میشد. این روال همیشگی زندگی او بود و همین آداب زندگی را به ما یاد داد.
در پایان این مراسم به پاس فعالیتهای فرهنگی گلعلی بابایی از وی توسط موسسهها و نهادهای فرهنگی انقلاب اسلامی تجلیلهایی صورت گرفت و کتاب «گلعلی بابایی به روایت خودش» رونمایی شد.
نظر شما