به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، نامه هاینریش هاینه (1856- 1797) خطاب به ناشری به نام فریدریش آرنولد بروکهاوس نوشته شده و متن آن دربرگیرنده درخواست هاینه برای انتشار یک شعر است. هاینه 22 ساله در 7 نوامبر 1820 خطاب به بروکهاوس نوشته است: «من به خوبی میدانم که در این موقعیت شعر مخاطبان زیادی ندارد و به همین دلیل به عنوان کالای انتشاراتی هم چندان محبوب نیست.»
احتمالا ناشر بهویژه در مورد بخش اول شعر «شدیدترین اصالت» با هاینه که در آن زمان در شهر گوتینگن مشغول به تحصیل بوده توافق نکرده است، چون حتی در مورد مبلغ دستمزد هم می توانستند با هم توافق کنند. این شعر هاینه در سال 1822 توسط ناشر دیگری منتشر شد. قرار است این نامه اواخر همین ماه (مارس) در خانه حراج یوزف آبراهام اشتارگرات به رقم پایه 16 هزار یورو به حراج گذاشته شود. این نامه در حالی زیر چکش میرود که دست نوشته های به جا مانده ازهاینریش هاینه بسیار اندک هستند.
در این مراسم حراج همچنین یک دست نوشته از آنتون بروکنر، آهنگساز شهیر اتریشی (1896- 1824) به رقم اولیه 90 هزار یورو حراج خواهد شد. طبق اعلام خانه حراج اشتارگرات این دست نوشته مشتمل بر طرح کلی دومین موومان سمفونی ناتمام شماره 9 بروکنر است.
اثر دیگری که در این حراجی عرضه خواهد شد مربوط به لودویگ فان بتهوون (1827- 1770) آهنگساز مشهور آلمانی است که مشتمل بر خبری است که وی برای انتشاراتی خود در پاریس به رشته تحریر درآورده است. بتهوون در این نوشته اشتباههای فراوانی که در نسخه چاپی سونات شماره 32 او به چشم میخورد متذکر شده است. این سونات پیانو بعدها به اثری مشهور مبدل شد. بتهوون با ایراد گرفتن به این مساله که نام او به اشتباه «لوییس دِ بتهوون» چاپ شده آورده است: «من دِ بتهوون نیستم بلکه فان بتهوون هستم.»/
یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۴
نظر شما