پژوهشکده مهندسی آب دانشگاه تربیت مدرس، در مدت یک دهه فعالیت، چهار عنوان کتاب را چاپ و بیش از 30 مقاله علمی را در مجامع علمی داخلی و بینالمللی ارایه کرده است.
واحد انتشارات پژوهشکده مهندسی آب، در نظر دارد برای بهار سال آینده نیز کتاب «مدلسازی ریاضی رفتار رسوب در جریان آبهای سطحی» را به چاپ برساند.
نقش حیاتی آب و تاسیس پژوهشکده
دکتر سید علیاکبر صالحی نیشابوری، رییس پژوهشکده مهندسی آب دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیات علمی این دانشگاه، درباره هدف و ضرورت تاسیس این پژوهشکده گفت: نقش حیاتی آب در جوامع بشری بهویژه در كشوری نظیر ایران كه از جمله مناطق خشک بهشمار میآید، ضرورت انجام تحقیقات جامع در اینباره را محرز میکند. وجود توان بالای علمی در این زمینه در دانشگاه تربیت مدرس و نیاز به تحقیقات چندجنبهای، دلیل تاسیس این پژوهشکده شد.
صالحی، با اشاره به اینکه، عملكرد چند سال اخیر پژوهشكده امیدبخش بوده، اظهار کرد: این پژوهشكده آمادگی خود را برای تعریف، انجام و ارزیابی پروژههای تحقیقاتی و كاربردی علمی در کشور اعلام کرده است.
پژوهشکده مهندسی آب؛ نهادی علمی
پژوهشکده مهندسی آب بهعنوان یک نهاد علمی و پژوهشی، انجام طرحهای پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعهای در زمینههای مختلف مهندسی آب و رشتههای وابسته به آنها را برای رفع نیازهای ملی و گسترش مرزهای دانش، سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است.
این پژوهشکده، با در اختیار داشتن 26 عضو که همگی از اعضا هیات علمی این دانشگاه بهشمار میآیند، چهار گروه علمی فعال با عناوین محیط زیست، انفورماتیک، منابع آب و هیدرولیک را دارد که در آنها طرحهای پژوهشی بنیادی، كاربردی و توسعهای در زمینههای مختلف مهندسی آب و رشتههای وابسته به آنها انجام میشود.
ترویج علم، وظیفه اصلی
ترویج و انتشار نتایج مطالعات و پژوهشهای انجام شده در پژوهشکده در قالب مجله علمی، كتاب، مجلههای الكترونیكی و نظایر آن برابر ضوابط و مقررات جاری كشور، ایجـــاد تعامل فعــال و سازنده با سایر موسسات و نهادهای علمــی و پژوهشــی در داخل و خارج كشور در چارچوب مقررات و ضوابط، ایجــــاد تعامل مطلوب و هماهنگ با نیروهــای مجرب، متخصــص و مبتكر در موسسات و نهادهای علمــی و پژوهشی به منظور تحقق اهداف پژوهشكده، از جمله اهداف عمده این پژوهشکده از بدو تاسیس بوده است.
برگزاری کارگاه، سمینار و دورههای تخصصی علمی، از جمله فعالیتهای جاری این پژوهشکده بهشمار میآیند که در این راستا تاکنون پنج کارگاه علمی با حضور مدرسان و کارشناسان رشتههای مرتبط برگزار شده است،
این پژوهشکده در نظر دارد، دوم و سوم اسفندماه سال جاری نیز کارگاهی با عنوان «کنترل آب زیرزمینی و برآورد فرونشست آبخوان» را با حضور نویسندگان و مدرسان این شاخه علمی برگزار کند./
نظر شما