در جدیدترین شماره مجله سوره اندیشه، رویکرد دکتر مهدی گلشنی به علم دینی بررسی شده است._
بخش سبک زندگی در این شماره در قالب یک پرونده به موضوع معماری و شهرسازی پراخته و این مساله را بررسی کرده است که چه ارتباطی میان سبک زندگی و معماری و شهرسازی ما وجود دارد. سوره مهر در این بخش با دکتر مهدی حجت درباره «معماری ما و تاثیر آن در تربیت» بحث کرده است.
همچنین در بخش نظام اجتماعي این شماره، موضوعاتی مانند بازار، دولت و جامعه مدني بههمراه گفتوگويي از دکتر عباس منوچهري با عنوان «جامعه مدني در فقدان پوليس يوناني» به چشم میخورد که از آغاز دولت مدرن تا افول جامعه مدني در واکاوی شدهاند.
«حوزه علميه» هم عنوان پرونده دیگری است که در این بخش قرار گرفته است، از مطالب آن ميتوان به «رسالت روحانيت در دنياي جديد» اثر حجتالاسلام سيدمحمدمهدي ميرباقري نام برد. اين پرونده در واقع، به شناخت حوزه در مناسبات ديروز و امروز جامعه ميپردازد که در فضاي رسانهاي ما توجهي در خور تأمل است. در اين بخش نام استادانی بهنام نظیر منوچهر آشتياني، احمد نقيبزاده، عباسعلي رهبر و ابراهيم فياض دیده میشود.
در بخش نظريه اجتماعي، پروندهای در حوزه علوم مهندسي قرار دارد، پديدهاي که در سايهسار تکنولوژي قوت گرفته و امروز بر بسياري از عرصههاي زندگي سيطره يافته است. از مطالبي که در اين پرونده به چشم ميخورد، میتوان به «بنيانگذاري نگاه مهندسي به عالم» تالیف دکتر کریم مجتهدی اشاره کرد.
در بخش تفکر این شماره از مجله سوره مهر، پروندهای با عنوان «جبر و اختيار» قابل مشاهده است که این مساله در تاریخ فلسفه مورد توجه بوده است. «از مقامات تبتل تا فنا» مطلبی است از این باب که توسط دکتر سيدمحمدتقي چاوشي در عرفان نظری تالیف شده است.
در ادامه مطالب درج شده در این شماره و در بخش هنر و ادب، از مطلب مفصل امیل زولا با عنوان «رمان آزمایشی» که بگذریم، به پروندههایی مانند «استعاره و دلالت» و «عکاسی» میرسیم. این بخش از مطالب نویسندهگانی نظیر محمدجواد صافیان و یوسفعلی میرشکاک بهره میگیرد.
بخش تاریخ، واپسین بخش اصلی مجله است که از «گذشته» تاریخ میپرسد. گفتوگوی مکتوب با دکتر ملاصالحی با محوریت میراث، گشایشگر این بخش است و در ادامه، دکتر علی مرادخانی در مطلبي نگاه «جنکینز» متفکر پستمدرن را شرح داده است.
همچنین تاریخ اسلام پرونده دیگر بخش تاریخ به شمار میآید که از این تاریخ به ماهو تاریخ و تاریخنگاری آن بحث شده است.
آخرین بخش مجله، ضمیمه فرهنگی هنری اسفار است. همچنین در فصل علوم انسانی به دکتر مهدی گلشنی پرداخته و آثار این اندیشمند معرفی شده و رویکرد علم دینی وی مورد بررسي قرار گرفته است.
نظر شما