نشست «پیامدهای جنگ جهانی اول و قحطی در ایران» سهشنبه (17 اردیبهشتماه) در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار میشود. در این نشست که به بررسی کتاب «قحطی بزرگ» اختصاص دارد پژوهشگران حوزه تاریخ و سندشناس به بررسی مساله قحطی ایران در جنگ جهان اول میپردازند.-
کاوه بیات، نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر، محمود طاهراحمدی، تاریخپژوه، علی ططری، رییس مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، رحیم نیکبخت، پژوهشگر تاریخ سیاسی، علیرضا ملاییتوانی، مدرس و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران، مجید تفرشی، پژوهشگر تاریخ و الهام ملکزاده، مدرس و تاریخپژوه در این نشست سخنرانی میکنند.
در نشست «پیامدهای جنگ جهانی اول و قحطی در ایران» به بررسی کتاب «قحطی بزرگ» نوشته محمدقلی مجد و نسلکشی در ایران بین سالهای 1917 تا 1919 میلادی میپردازند.
مجد که کتاب را بر مبنای مدارک معتبر موجود در مرکز اسناد ملی ایالات متحده آمریکا نوشته، اعتقاد دارد قحطی بزرگ در ایران در سده بیستم میلادی، در زمان جنگ جهانی اول رخ داده است. وی نشان میدهد که در طول سالهای 1917 تا 1919 بین هشت تا ده میلیون نفر از جمعیت بیست میلیونی ایران یعنی ۴۰ درصد در اثر قحطی یا بیماریهای ناشی از سوءتغذیه از بین رفتند.
نشست «پیامدهای جنگ جهانی اول و قحطی در ایران» سهشنبه (17 اردیبهشتماه) از ساعت 13 تا 16 در ساختمان آرشیو ملی ایران، سالن اجتماعات، طبقه هفتم سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار میشود.
نظر شما