شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱
صفحه امروز؛ 15 سپتامبر

آگاتا کریستی، رودلف کریستف یوکن، آدولفو بیوئی کاسارس، اورهان کمال، نورمن اسپینراد و رابرت پن وارن از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آن ها اختصاص دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان از جایگاه ویژه ای در دنیای ادبیات برخوردارند. 

آگاتا کریستی
آگاتا کریستی، نویسنده داستان‌های جنایی بریتانیایی چنین روزی در سال 1890 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی وی 66 رمان جنایی و بیش از 15 مجموعه داستان کوتاه وجود دارد و خلق شخصیت‌هایی چون «هركول پوآرو» و «خانم مارپل» موجب شده تا لقب «ملكه‌ جنايت» به وی داده شود. وی که در کنار داستان های جنایی اش، با نام مستعار ماری وستماکوت به خلق داستان‌های عاشقانه و رومانتیک نیز پرداخت، موفق شد در کتاب رکوردهای گینس مقام اول در میان پرفروش‌ترین نویسندگان در هر زمینه‌ را به خود اختصاص دهد. نزدیک به یک میلیارد نسخه از کتاب های وی در بریتانیا و یک میلیارد نسخه از آن در سرتاسر جهان به فروش رفته‌ و آثارش بارها و بارها به صورت فیلم، داستان های دنباله دار و نمایشنامه درآمده‌ است. «تله موش» یکی از آثار معروف او است که برای نخستین بار نوامبر ۱۹۵۲ در لندن به روی صحنه رفت و در طول بیش از ۵۰ سال همیشه روی صحنه بوده‌ و از این نظر یک رکورد ویژه ثبت کرده است. وی نخستین نویسنده ای بود که سال 1955 جایزه استاد بزرگ که وِیژه نویسندگان ممتاز داستان‌های جنایی آمریکا بود را دریافت کرد. در همان سال نمایشنامه او به نام «شاهد پرونده» به‌عنوان بهترین نمایشنامه برنده جایزه ادگار شد. از آثار وی می توان از «نوشابه با سیانور»، «دست پنهان»، «چشم بندی»، «قتل در خانه کشیش»، «قتل در قطار سریع السیر اورینت» و «مرگ در رودخانه نیل» نام برد. قرار است سال آینده یک مجسمه 5/2 متری به احترام وی در مرکز تئاترهای لندن نصب ‌شود. وی ژانویه 1976 از دنیا رفت. 

رودلف کریستف یوکن
رودلف کریستف یوکن، فیلسوف و نویسنده آلمانی چنین روزی سال 1926 از دنیا رفت. وی که ژانویه 1846 به دنیا آمد، در سال 1908 موفق شد جایزه نوبل ادبی را به خود اختصاص دهد. «تاریخ و تحلیل مهم ترین ارکان عصر ما»، «بخش حقیقی دین» و «معنی و ارج زندگی» از  آثار اوست. 

آدولفو بیوئی کاسارس
آدولفو بیوئی کاسارس، نویسنده آرژانتینی چنین روزی در سال 1914 در بوئنوس آیرس به دنیا آمد. او به تشویق پدرش نخستین نوشته خود را با عنوان «غرور» در 14 سالگی منتشر ‌کرد و یک سال بعد اثر دیگرش را با نام «پرولوگ» به چاپ ‌رساند اما کار نوشتن حرفه ای را از اوایل دهه۳۰ آغاز کرد. او سال ۱۹۳۱ با بورخس آشنا شد و از آن پس به عنوان پیرو و همکار بورخس شناخته شد. شهرت وی بیشتر برای خلق رمان «ابداع مورل» است. وی سال 1990 موفق شد تا جایزه سروانتس را به خاطر مجموعه نوشته هایش دریافت کند. «نقشه فرار»، «رویای قهرمانان» و «خواب در نور خورشید» از دیگر آثار اوست. وی مارس 1999 از دنیا رفت. 

اورهان کمال
محمد رشید ایوستو، ملقب به اورهان کمال نویسنده ترکیه‌‌ای چنین روزی سال 1914 در اضنه به دنیا آمد. پدرش نماینده مجلس ملی ترکیه بود و او تا سوم دبیرستان درس خواند و پس از آن همراه خانواده اش به سوریه مهاجرت کرد. او از سال 1939 به زندان افتاد و این تجربه تاثیر به‌سزایی در نوشته هایش داشت. کتاب‌های «هیجان آور 72» که سال 1967 تئاتری از روی آن ساخته شد و جایزه بهترین متن را برد، «دنیای غریبه»، «زیبا»، «اشغال شده» و «فراری» از  آثار مشهور اوست. وی سال 1970 در صوفیه از دنیا رفت. 

نورمن اسپینراد
نورمن اسپینراد، نویسنده داستان های علمی – تخیلی آمریکایی چنین روزی سال 1940 در نیویورک دیده به جهان گشود. داستان های وی جوایز ادبی بسیاری از جمله جایزه هوگو و دو مرتبه جایزه نبولا را به خود اختصاص داد. او دو بار از سال های 1980 تا 1982 و دوباره از سال 2001 تا 2002 رییس انجمن نویسندگان فانتزی و علمی – تخیلی آمریکا شد. «عنصر شلوغی»، «مردی در جنگل»، «بازی فکری» و «بهار روسی» از  آثار اوست. 

رابرت پن وارن
رابرت پن وارن، داستان نويس، شاعر و اديب برجسته آمريكايي، چنین روزی در سال 1989 از دنیا رفت. وی سال ۱۹۰۵ در ايالت كنتاكي آمريكا ديده به جهان گشود. مادرش زنی فرهيخته بود كه به تدريس در دبستان اشتغال داشت و پدرش بانكداري شعردوست بود كه شخصيتي گوشه گير داشت. «وارن» چه در دوران كودكي و چه بزرگسالي تابستان ها را در مزرعه پدربزرگش مي گذراند؛ خانه اي آرام با دنيايي از كتاب. وی سال ۱۹۸۶ عنوان بهترين شاعر ايالات متحده را از آن خود كرد. او سال ۱۹۴۶ رماني با نام «همه مردان پادشاه» را نوشت كه به زعم بسياري بهترين اثر ادبي او است و توانست براي او جايزه ادبي پوليتزر را به ارمغان بیاورد. در سال ۱۹۲۹ «وارن» نخستين اثرش با نام «جان براون» را تحت تاثير آثار تي.اس.اليوت درباره زندگي و سياست به رشته تحرير درآورد و پس از آن سال ۱۹۳۹ نخستين رمانش با عنوان «شب رو» را با موضوع جنگ تنباكو بين شركت هاي بزرگ دخانيات و كشاورزان مستقل به رشته تحريه درآورد، پس از این رمان بود که او «همه مردان پادشاه» خلق کرد. «پشت دروازه هاي بهشت» و «جايي براي رفتن» از ديگر آثار داستاني او است. او سال ۱۸۹۶ به عنوان ملك الشعرا ملقب شد. از ديگر آثار او مي توان به «درك شاعري»، «درك داستاني»، «به دختري كوچك»، «برادر اژدها» اشاره كرد. اين نويسنده  در ۱۵ سپتامبر ۱۹۸۹ پس از مدت ها مبارزه با سرطان ديده از جهان فروبست.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها