چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۴
مدارج علمی چمران را سیراب نکرد و به جبهه‌ها شتافت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گرامیداشت مقام علمی شهید چمران که شب گذشته (30 خرداد) در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد با اشاره به نبوغ علمی شهید چمران گفت: وی اگرچه تمامی استعدادهای علمی و هنری را در کنار هم داشت اما راه دیگری را برگزید، زیرا مدارج علمی او را سیراب نمی‌کرد و با مشاهده این همه ظلم و ستم در دنیا، به جبهه‌ها شتافت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این مراسم با حضور مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران، مرتضی تمدن، استاندار تهران و محمدجواد ادبی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشورمان برگزار شد. جمعی از دوستان و اعضای خانواده شهید چمران نیز در این مراسم حضور داشتند.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: چمران در تمامی حوزه‌ها در شمار برترین‌ها بود و از آن همه استعداد که در وجودش نهفته بود، به بهترین شکل ممکن استفاده می‌کرد.

حسینی با اشاره به موفقیت‌ علمی بالای شهید چمران و همچنین مدیریت عالی وی در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: تنها نبوغ برای موفقیت انسان کافی نیست، بلکه تلاش، پشتکار و استقامت است که می‌تواند انسان را منشا اثر کند و تحسین دیگران را برانگیزد. شهید چمران در دوران دفاع مقدس و در زمانی که ما سلاح کافی نداشتیم، با خلاقیت و نوآوری خود هم در شیوه دفاع و هم در تدارک حملات، توانست دشمن را متوقف کند که این کار بسیار ارزشمندی بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شخصیت ادبی و عرفانی چمران گفت: اگرچه زیبایی کلام موثر است اما سوز درونی چمران بود که باعث می‌شد انسان‌ها مجذوب او شوند و با همین شخصیت بود که در لبنان جوانان را دور خود جمع کرد و روحیه شهادت‌طلبی را در آن‌ها برانگیخت.

حسینی ادامه داد: شهید چمران روحیه هنری نیز داشت و نقاشی هم می‌کشید. وی اگرچه تمامی این استعدادهای علمی و هنری را در کنار هم داشت اما راه دیگری را برگزید، زیرا مدارج علمی و جایگاه اجتماعی که داشت او را سیراب نمی‌کرد. چمران اگرچه از مسوولیت بالایی در ایران برخوردار بود اما با مشاهده این همه ظلم و ستم در دنیا، به جبهه‌ها (نخست در لبنان و فلسطین و سپس در ایران) شتافت. وی با خدای خود وارد معامله شده بود و همیشه دشوارترین کارها را انتخاب می‌کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انس شهید چمران با قرآن و نهج‌البلاغه، بخشی از یکی از خطبه‌های امام علی(ع) در نهج‌البلاغه را قرائت کرد و با توجه به آن، به برخی ویژگی‌های ارزشمند شخصیت شهید چمران اشاره کرد.

وی هماهنگی قول و عمل و انتخاب کارهای سخت را از جمله ویژگی‌های این شهید بزرگوار دانست و افزود: شهید چمران به تجلیل و قدرداني ما نیاز ندارد و جمع شدن ما در این مکان به این دلیل است که با یادآوری فضایل و کمالات او، بخشی از آن درجات را کسب کنیم.

در بخش دیگری از این مراسم، مهندس مهدی چمران، برادر شهید مصطفی چمران و رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهید چمران از کودکی نبوغ خاصی داشت و در بزرگسالی نیز همواره اهل مطالعه و تحقیق بود.

وی با اشاره به تحصیل شهید چمران در رشته مهندسی برق دانشکده فنی دانشگاه تهران اظهار کرد: چمران از یکی از برجسته‌ترین استادان درس ترمودینامیک نمره 22 گرفت! چنان‌که استاد ترمودینامیک شهید چمران تعریف کرده است، دو نمره افزون بر 20 به خاطر جزوه درسی خوب چمران بود. جزوه او از درس ترمودینامیک تحت عنوان کتاب این درس منتشر شد و سال‌ها به عنوان منبع درسی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

برادر شهید مصطفی چمران افزود: چمران در آمریکا همزمان با تحصیل، فعالیت‌های متعدد دیگری نیز داشت، از جمله انجمن اسلامی دانشجویان مسلمان را راه‌اندازی کرد و مسوولیت انجمن دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا را به عهده گرفت. وی همچنین برای آموزش جنگ‌های چریکی به مصر رفت و پس از مرگ عبدالناصر به لبنان سفر کرد و در آنجا حرکت «امل» را سازماندهی کرد و به این ترتیب بذر مقاومت اسلامی را به دقت در لبنان کاشت. برخی از شاگردان او در آن زمان به بهترین رزمندگانی تبدیل شدند که با اسراییل به مبارزه پرداختند که از این میان می‌توان به سیدحسن نصرالله اشاره کرد.

چمران ادامه داد: شهید چمران دانشمندی نبود که تنها به دنبال ارضای حس علم‌جویی خود باشد بلکه اهداف بزرگ دیگری نیز داشت، از جمله وقتی به ایران بازگشت در نخستین گام مرکز تحقیقات و گسترش منابع دفاعی را راه‌اندازی کرد.

رییس شورای شهر تهران با بیان برخی ابتکارات و نوآوری‌های شهید مصطفی چمران در هنگام دفاع مقدس گفت: مراسم امروز، بزرگداشت شهید چمران نیست بلکه بزرگداشت شهادت و مسیر شهادت است. اگر می‌خواهیم خودمان و انقلابمان زنده بماند باید مسیر شهادت و شهادت‌طلبی را زنده نگاه داریم. همین اعتقادات و روحیه شهادت‌طلبی است که باعث قوت، قدرت و قوام ملت ما در مقابل دشمنان ایران خواهد بود.

در این مراسم همچنین دکتر رضا امراللهی، رییس سابق انرژی اتمی کشور و مترجم رساله دکتری شهید چمران با اشاره به تحصیل شهید چمران در مقطع دکتری در دانشگاه برکلی آمریکا گفت: وی نخستین ایرانی بود که در مهندسی گداخت هسته‌ای، موفق به اخذ درجه دکتری شد.

امراللهی افزود: ترجمه پایان‌نامه دکتری شهید چمران با عنوان «باریکه الکترون در مگنترون با کاتد سرد» تاکنون چهار بار در ایران تجدید چاپ شده است.

در پایان این مراسم، کتاب «زندگینامه و خدمات علمی فرهنگی شهید چمران» رونمایی شد و لوح تقدیری از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به مهندس مهدی چمران اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها