به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ارژن، در تشریح برنامههای آیین افتتاح ششمین جشنواره شعر فجر که در شهر کرمانشاه برگزار میشود گفت: از ساعت ۹ صبح دو کارگاه شعرخوانی تخصصی برگزار میشود که یکی از این کارگاهها به شعرهای فارسی اختصاص دارد و دیگری خوانش اشعار کردی است؛ این کارگاه شعر کردی یک ابتکار در جشنواره شعر فجر به حساب میآید.
وی اضافه کرد: این دو کارگاه به صورت همزمان و در دو سالن مجزا برگزار میشود.
دبیر علمی جشنواره شعر فجر در استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت گویشهای محلی و تاثیر آن در فرهنگ ملی اضافه کرد: یکی از راههای مبارزه با تهاجم فرهنگی پرداختن به این گویشها و برجسته کردن آنهاست؛ امروزه اگر در هر کوچه و خیابانی نظر بیاندازیم شاهد کلاسهای بیشمار زبان خارجی هستیم و انتظار میرود به این اندازه هم به گویشهای محلی که در واقع از خویشاوندان زبان فارسی و از پایههای تحکیم آن به شمار میروند توجه شود.
وی ادامه داد: بسیاری از مناطق مرزنشین به گویشهای محلی صحبت میکنند و زبان فارسی زبان دوم آنهاست؛ باید به این افراد حق داد که با زبان مادری خود شعر بگویند و اشعارشان را در معرض عموم بیان کنند.
ارژن از استانهای کردستان، لرستان و ایلام به عنوان مهمانان این مراسم یاد کرد و گفت: گویشهای لری و لکی هم از گویشهای مهم در مناطق غرب کشور محسوب میشوند و در اشعارشان احساسهای عمیقی نهفته است؛ مثلا شعر لری «دایه دایه وقته جنگه ... » که از اشعار حماسی زمان جنگ است هیچگاه از خاطرمان نمیرود و یادآور رشادتهای مرزنشینان در دفاع از کشورمان است که در قالب یک شعر احساسهای آن زمان را بیان میکند.
وی در معرفی ادامه برنامههای آیین آغازین ششمین جشنواره شعر فجر به حضور سید محمد حسینی، وزیر ارشاد و مهمانانی چون محمد جواد محبت، شاعر کرمانشاهی اشاره کرد و ادامه داد: ساعت 14 روز 18 بهمن آیین آغازی ششمین جشنواره شعر فجر در تالار انتظار اداره کل ارشاد استان، واقع در میدان آزادگان شهر کرمانشاه به طور رسمی برگزار میشود.
ارژن افزود: در این مراسم حسینی، وزیر ارشاد، سید دادوش هاشمی، استاندار کرمانشاه و حجتالاسلام محمد آفتابی،مدیرکل اداره ارشاد استان نیز سخنرانی خواهند کرد و دو نماهنگ با موضوعات جاذبههای استان کرمانشاه و موسیقی بیکلام همراه با تصاویری از سفر اخیر مقام معظم رهبری به این استان از دیگر برنامههای آیین آغازین ششمین جشنواره شعر فجر هستند.
وی در پایان این گفتوگو، فرصتی را که در اختیار استان کرمانشاه قرار گرفته است غنیمت شمرد و ادامه داد: ما میخواهیم از این فرصت استفاده کنیم و به اعتلای شعرهای محلی که سرشار از حماسه و احساس است بپردازیم؛ جا دارد از وزارت ارشاد که این فرصت را در اختیار استان کرمانشاه قرار دارد تشکر کنیم و از اهالی شعر و ادب این چهار استان بهویژه استان کرمانشاه بخواهیم با حضور موثر خود در این مراسم، مهماننوازی خود را بیش از پیش به اثبات برسانند.
عبدالرضا رادفر، مجری آیین آغازین این جشنواره هم در گفتوگوی کوتاه با «ایبنا» به گردهمآیی شاعران کردزبان و فارسزبان در این استان اشاره کرد و گفت: گردآمدن فرهنگهای مختلف از سراسر کشور در ششمین جشنواره شعر فجر از نکات مثبت آن به شمار میآید و این نکته جشنواره ششم را از دیگر دورههای آن متمایز میکند.
یکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۸
نظر شما