شنبه ۳ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۲:۴۵
«تاريخ شاهنشاهي هخامنشي» آلبرت اومستد به چاپ چهارم رسيد

كتاب «تاريخ شاهنشاهي هخامنشي» نوشته آلبرت تن آيك اومستد با ترجمه محمد مقدم به كوشش انتشارات علمي و فرهنگي به چاپ چهارم رسيد. اين كتاب اثر گرانسنگي به‌شمار مي‌آيد كه به مسايل سياسي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي دوره تاريخي هخامنشيان مي‌پردازد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ناشران كتاب‌هاي تاريخي هفته گذشته 66 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كرده‌اند. در بين آثار منتشر شده، 59 عنوان تأليف و 7 عنوان ترجمه مشاهده مي‌شود. همچنين 31 عنوان كتاب‌ها چاپ نخست و 35 عنوان تجديد چاپ بوده و 55 عنوان اين كتاب‌ها در تهران و 11 عنوان در شهرستان منتشر شده‌اند. شمارگان متوسط اين كتاب‌ها 2271 و متوسط صفحات آن 265 صفحه بوده است.

«آثار تاريخي فراز كوه‌هاي ايران»، «آذربايجان ايران، آغاز جنگ سرد»، «آرا و انديشه‌هاي سيد جمال‌الدين اسدآبادي»، «شورش لرستان»، «اطلس گويا و گنگ ايران و جهان»، «تشيع و مغول»، «جاذبه‌هايي هندوستان»، «تاريخ ايران و جهان»، «مرو باستان (تركمنستان)»، «ماسوله نگين ايران زمين»، «فرهنگ نام‌هاي ايراني»، «كارنامه بهرام چوبين»، «كتيبه خارك در خليج‌فارس و ديگر آثار»، «هنرمندان ارمني ايران» و... كتاب‌هاي منتشر شده در هفته گذشته به‌شمار مي‌آيد.

نگاهي به كتاب «تاريخ شاهنشاهي هخامنشي»

كتاب «تاريخ شاهنشاهي هخامنشي» نوشته آلبرت تن آيك اومستد با ترجمه محمد مقدم به كوشش انتشارات علمي و فرهنگي منتشر شده و به چاپ چهارم رسيده است.

اين كتاب به معرفي و شرح شاهنشاهي هخامنشي اختصاص دارد. به همين دليل، نخست مولف پيدايي و ظهور مادها و پارس‌ها را توضيح مي‌دهد. در پي آن، منابع مرتبط با تاريخ پادشاهان هخامنشي را معرفي مي‌کند.

آن‌گاه، به تفصيل شيوه حکمراني کوروش هخامنشي را با اشاره به کردارها و رفتارهاي وي بيان كرده، چگونگي غصب تخت پادشاهي هخامنشي به دست يکي از مغان و وقايع و رويدادهاي مرتبط با آن را تحت عنوان يک دهه بحران باز مي‌گويد.

حکمراني داريوش و کشورگشايي‌هاي او، کينه‌ورزي داريوش با آتني‌ها و چگونگي تقسيمات کشوري در سازمان‌هاي اداري هخامنشيان از ديگر مطالبي است که در پي مي‌آيد.

لشکرکشي بزرگ خشايارشا با اشاره به سلطنت ديگر پادشاهان اين سلسله و فرجام آن‌ها همچنين توصيف دربار شاهان هخامنشي و معرفي دين کهن ايرانيان از مباحثي است که در کتاب به تفصيل از آن سخن رفته است.

بخشي از کتاب به معرفي کاخ‌هاي هخامنشي و هنر و تمدن و فرهنگ ايرانيان آن روزگار، نيز گستره شاهنشاهي ايران در زمان حکومت پادشاهان هخامنشي اختصاص دارد. 

نويسنده در مقدمه كتاب پس از توضيحي درباره تاريخ هخامنشي و كتاب‌هاي نوشته شده در اين موضوع نوشته است، هدف واقعي اين كتاب عرضه داشتن فرهنگ، يا اگر بهتر بگوييم فرهنگ‌هاست. زيرا تاريخ هخامنشي يك صحنه افسون‌آميز از شهر‌گري‌هاي گوناگون در پايگاه‌هاي مختلف پرورش و تحول است و همه را در حال در هم آميختن از نظر مي‌گذراند.در سراسر تاريخ جهان از چنين آميزشي صحنه‌اي روشن كننده‌تر و آموزنده‌تر پيدا نمي‌شود.

داستان شاهنشاهي هخامنشي که موضوع اين کتاب است داستان بسيار کهن تاريخ ايران و فرهنگ آن است. خواننده خواهد ديد که تاريخ ايران در اين کتاب از نظر ديگري بيان شده است. نويسنده دانشمند اين کتاب از کارشناسان به اصطلاح آشور‌شناسي بود و چنان‌که از نظرهاي او در اين کتاب و در دو کتاب ديگرش «تاريخ آشور» و «تاريخ فلسطين و سوريه» و همچنين در کتابي که درباره « عيسي در پرتو تاريخ» نوشته پيداست.

سنت شرق‌شناسي و تاريخ‌نويسي اروپايي و آمريکايي را که هدف اصلي آن اين است که داستان‌هاي کتاب مقدس را تاريخي جلوه دهد حفظ كرده است ولي از سوي ديگر در اين کتاب مواد بسيار و آگاهي‌هاي بسيار تازه براي آشنا شدن با تاريخ هخامنشي گرد آمده که آگاهي از آن‌ها براي کسي که به اصل انگليسي آن دسترسي ندارد بسيار سودمند خواهد بود.

تاريخ باستان، بنيادگذار كورش، اردوگاه پارسيان، كمبوجي و گشودن مصر، پيامبر زردشت، مشكلات مرز يونان، قانون گذار نوين، تخت جمشيد، شاه خورده فروش، راه‌هاي بغان، قصه‌ها و داستان‌هاي شرقي، باز گرفتن نيل، فيليپ و آغاز جهادو اتحاديه دلوس بر ضد پارس عنوان تعدادي از فصل‌هاي كتاب‌ محسوب مي‌شوند. 

كتاب «تاريخ شاهنشاهي هخامنشي» 37 فصل دارد و با يادداشت‌ها و نمايه به پايان مي‌رسد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۴:۴۰ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    دورود بر شما، سحر هستم دانشجوی کارشناسی باستان شناسی، مطلب خوبی بود و از همه مهمتر اینکه، این کتاب به چاپ مجدد رسیده. برای شما آرزوی بهروزی دارم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط