یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۰
پیوند ادب فارسی و انقلاب اسلامی، از سر دلدادگی بوده است

پیوند زبان و ادب فارسی و انقلاب اسلامی، پیوندی از سر دلدادگی و علاقه‌مندی بوده است.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - مهدی نجفی، جامعه‌شناس فرهنگی و عضو انجمن ترویج زبان و ادب فارسی: زبان فارسی جانمایه فرهنگ ایرانی اسلامی و گنجینه‌ای گرانقدر از فضیلت‌های ناب و ارزش‌های متعالی اخلاقی و انسانی است که سخنوران ومصنّفان بزرگی همچون رودکی، فردوسی، خیام، بیهقی، نظامی، مولانا، عطار، سعدی و حافظ؛ آن را به کیمیای هنر خویش آراسته و پیراسته‌اند. این گنجینه گرانقدر از چنان ژرفا، زیبایی و فخامتی برخورداراست که بسیاری از نامداران ادبیات جهان را مجذوب و مفتون خود ساخته و از همین رو با قدرت و شایستگی توانسته شراره‌های فروزان دانش و بینشِ گذشتگان را در خود جای دهد.

زبان فخیم پارسی به همان میزان که محمل ویژگی‌های شگرف ساختی، نحوی و موسیقایی است؛ دروازه ورود به معانی و معارف باطنی و عرفانی نیز هست. این زبان دری رو به باغ دلگشای فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی می‌گشاید که در آن شعله‌هایی فروزنده از حقیقت‌جویی و اصالت‌های ناب انسانی زبانه می‌کشد و بر دل جان‌های آگاه می‌نشیند.

فراتر از همه اینها، زبان فارسی نسب نامه ملت شریف ایران و جان پناه و وطن و ماوای آن‌ها است و برای سالیان متوالی، مایه دلبستگی آنان نسبت به هویت ملی‌شان بوده است. یقیناً ما در تبیین هویت فرهنگی کشورمان نیازمند توجه بیشتر به زبان پارسی و پاسداشت و صیانت و ترویج آن هستیم؛ چرا که زبان هر ملتی، هویت دینی و ملّی آن ملت را نمایندگی می‌کند و بعد هویت ساز آن می‌تواند به ارتقاء فرهنگ عمومی و اعتلای هویت دینی و ملی یاری رساند.

پیوند زبان و ادب فارسی و انقلاب اسلامی، پیوندی از سر دلدادگی و علاقه مندی بوده است. انقلاب اسلامی همچنان که تحولی بنیادین در ارزش‌ها و اندیشه ملت سرافراز ایران به حساب می‌آمد، بی‌تردید برآمده از سنّت دیرینه فرهنگی ما نیز بود و خصوصاً ظرفیت های بی پایان و حیرت انگیز زبان فارسی در خلق شعارها، سروده‌ها و نغمه‌های انقلابی و حماسی، کمک شایانی به پیشبرد اهداف و پیام انقلاب کرد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، زبان فارسی حامل پیام انقلاب اسلامی بوده است و از این رو یکی از ضروریات امروزین، بهره مندی از ظرفیت‌های زبان و ادبیات فارسی در ترویج بیشتر ارزش‌های انقلاب است. خوشبختانه رهنمودها و دغدغه‌های همیشگی معظم له در پاسداشت زبان پارسی و تاکیدهای همیشگی ایشان بر مقابله با آلودگی و ویرانی زبان پارسی، چراغ راه ماست و به خوبی و روشنی افق آینده را ترسیم کرده است و این تکلیف جدی را بر دوش همه متولیان این امر گذاشته که بتوانندزمینه‌ها و لوازم آن را در حوزه فعالیت خود فراهم کنند.

امروز نه تنها وظیفه گسترش و ترویج زبان و ادب فارسی بر دوش ماست، که جلوه‌های روشن ترویج و گسترش زبان فارسی را باید در حوزه اقدام و عمل نیز دید. در کنار حفظ و مراقبت و ترویج زبان فارسی و آثار گران‌قدر ادبی، ضروری است در شناساندن این گوهر یکتا به جهانیان سهیم باشیم، تا این زبان همچون گذشته جلوه‌گاه ارزشمند مفاهیم عمیق اسلامی و انسانی باشد.

خرسندم که شاهد فصل تازه‌ای از فعالیت‌ها و اقدامات انجمن ترویج زبان و ادب فارسی برای گسترش و ارتقای جایگاه این زبان هستیم و اینک که گردهمایی سالانه این انجمن در منزلگاه هجدهم به میزبانی شایسته دانشگاه شهید باهنر کرمان در حال برگزاری است؛ این رویداد بی‌گمان می‌تواند فرصتی والا برای تبادل نظر میان استادان و پژوهشگران فراهم کند.

همچنین این گردهمایی سالانه خواهد توانست به تحکیم پایه‌های آموزش زبان و ادب پارسی کمک دو چندان کند تا با گفت وگو، تبادل نظر و انتقال تجارب میان استادان و پژوهشگران، شاهد افق‌هایی نو و دستاوردهای کاربردی در عرصه زبان و ادب پارسی و صد البته پاسداشت و زنده نگه داشتن این زبان باشیم.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Saed IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۳۰
    با سلام و احترام احتراما با عنایت به پارگراف که دکتر نجفی فرمودند اشاره به گام دوم انقلاب کردند که حضرت آقا فرمودند. بحث تمدن سازی و فرهنگ سازی که در جامعه امروز ی در پیاده می‌شود . عالی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها