پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۴
مختومقلی فراغی عامل اشتراک فرهنگی کشور ایران و ترکمنستان است

معاون وزیر فرهنگ کشور ترکمنستان گفت: مختومقلی فراغی و مردم و فرهنگ ترکمن فصل مشترک دو کشور ایران و ترکمنستان است و ما همواره به دنبال توسعه روابط فرهنگی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در مراوه تپه، آیین نکوداشت و دویست و نودمین سالروز تولید مختومقلی فراغی، دانشمند عارف و شاعر شهیر ایرانی ترکمن، با شعار همبستگی اجتماعی و هویت ایرانی اسلامی؛ با حضور معاون وزیر فرهنگ کشور ترکمنستان،سرکنسول کشور قزاقستان، استاندار گلستان، جمعی از نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی، علما و ائمه جماعت سنی و شیعه، جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی و مسئولان استانی و شهرستانی و اهالی فرهنگ و ادب و اقشار گوناگون مردم و مهمانان خارجی، عصر امروز در جوار آرامگاه این شاعر واقع در روستای آق توقای شهرستان مراوه تپه برگزار شد.

هیئت ترکمنستانی پیش از آغاز رسمی برنامه، باحضور بر سرمزار و آرامگاه مختومقلی فراغی و پدرش دولت محمدآزادی با اهدای گل و قرائت فاتحه به روح این دو چهره فرهنگی و ادبی ادای احترام کردند.

در ادامه برنامه پس از سخنرانی جمعی از مسئولان استان گلستان و اجرای آیین ذکر خنجر و شعرخوانی، معاون وزیر فرهنگ کشور ترکمنستان، ضمن ادای احترام  به  مختومقلی فراغی و پدرش دولت محمد آزادی که در آرامگاهی در جوار یکدیگر آرمیده‌اند و نیز قدردانی ویژه از میزبانی جمهوری اسلامی ایران و مسئولان و مردم استان گلستان، گفت: مختومقلی فراغی و مردم و فرهنگ ترکمن فصل مشترک دو کشور ایران و ترکمنستان است و ما همواره به دنبال توسعه روابط فرهنگی هستیم.



نورصحت نورمحمدویچ شیریموف، با ابراز خرسندی از اینکه به نام و یاد مختومقلی در کشورهای مختلف مراسم‌های یادبودی برگزار می‌شود، ضمن ابلاغ پیام و ادای احترام رئیس‌جمهور ترکمنستان به رئیس‌جمهور کشورمان، افزود:  وطن‌پرستی، اتحاد و همدلی در آثار مختومقلی به چشم می‌خورد و این خود عاملی مهم است که بخواهیم در آینده برای اشتراک‌های فرهنگی قدم‌های مهم و مؤثرتری را برداریم.

سپس دبیر گروه ملی ترکمنستان در سازمان ملل متحد نیز ضمن قدردانی از میزبانی ایرانی و استقبال پرشور مردم،گفت: مختومقلی یک شاعر ترکمن بود اما کلام و اشعارش برای همه ملل است.

چنار تاجیونا رستمووا افزود: شخصیت و اندیشه مختومقلی، برای مناسبات آتی دو کشور به‌خصوص در حوزه روابط فرهنگی عاملی تأثیرگذار است و باید از این ظرفیت نهایت بهره را ببریم.

همچنین در این مراسم قربان نظر آتایف از دانشگاه دولتی ترکمنستان، گفت: معتقدم شعر فراغی ، کلامی برای همدلی و وحدت است و حضور ما به نشانه و تاکیدی بر ضرورت این وحدت و اتحاد است.



وی افزود: ما معتقدیم که ترکمن و ایرانی همیشه پایدار و  برادرند و برپایی چنین رویدادهایی نشان گر چنین دیدگاهی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها