یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۱:۱۰
حميدرضا شاه آبادي با «كمپوت گيلاس» آمد

مجموعه داستان «كمپوت گيلاس» نوشته حميدرضا شاه آبادي به همت موسسه انتشارات تكا (توسعه كتاب ايران) براي دسترسي علاقه‌مندان روانه بازار چاپ و نشر كتاب شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نوشته ناشر در مقدمه این کتاب، حميدرضا شاه آبادي در اين مجموعه با رعايت عناصر داستان و پردازش خوب آنها و انعطاف‌پذيري در انتخاب موضوع و شخصيت‌هاي داستان توانسته ارتباط مناسبي با مخاطب برقرار كند. 

شاه‌آبادي در «كمپوت گيلاس» هشت داستان را با نام‌هاي «رمل و آينه»، «كمپوت گيلاس»، «داستان صادق»، «يا جبيبي»، «دايره زنگي»، «سرشماري»، «چشم‌هاي روشن» و «حكايت مرد تنها» گردآوري كرده كه نام كتاب نيز برگرفته از داستان كمپوت گيلاس است. 

شاه آبادي  از سوي ديگر با بهره گيري از مضامين اجتماعي و بيان مشكلات اجتماعي يك دوره تاريخي خاص به گونه اي به مبارزه با پليدي ها، نامرادي ها و بي عدالتي هاي آن دوره پرداخته است؛ چنان كه در عين سرگرم كردن مخاطب، به تعليم او نيز مي پردازد. او در آخرين داستان كتاب به نام «حكايت مرد تنها» كه از هشت بخش تشكيل شده، چنين فضاي داستان را توصيف مي كند: 

«وقتي از كالسكه پياده شدم، جمعيتي كه در مقابل مجلس جمع شده بود، فرياد مي زد: مرده باد مدرس، زنده باد سردار سپه! و او، بي هيچ واهمه اي، در مقابلشان فرياد كشيد. مرده باد سردار سپه؛ زنده باد مدرس، زنده باد خودم. از ميان آن جمعيت خيلي ها را مي شناختم. خيلي ها زير دست خودم بزرگ شده بودند. آسپيران چراغي زبان نفهم، سرجوخه زينعلي حيف نان، و آن مردكه الدنگ، جابر، آشپز پادگان. همه به امر خودم لباس عوض كرده بودند. همه را خودم گفته بودم كه بروند ميان جمعيت و فرياد بكشند. اما يكي شان آنقدر عرضه نداشت كه چنان فريادي بكشد كه او بنيه جواب دادنش را نداشته باشد.» 

حميدرضا شاه آبادي،‌ سال 1346 در تهران متولد شد. در هفده سالگي ديپلم گرفت و از اين سوي ميز مدرسه به آن سو رفت؛ معلم مدرسه راهنمايي شد، با شاگرداني كه به قول خودش، همسن او بودند. در كنار كار، ادامه تحصيل داد. سال 1367 به دانشگاه تبريز رفت و در آنجا تاريخ خواند. همزمان تجربه هاي پراكنده اي هم در حوزه سينما و تئاتر از سر گذراند. اولين داستان كوتاهش، با نام «قبل از باران» سال 1368 در يك مجله فرهنگي منتشر شد. از آن پس كار داستان نويسي را جدي گرفت و تا امروز آن را ادامه داده است. 

برخي از كتاب هاي او عبارتند از: چشم هاي روشن، دايره زنگي، افسانه تيرانداز جوان (داستان نوجوان)، باران و تابستان (داستان نوجوانان)، مقدمه بر ادبيات كودك و تاريخ فكر ايراني در دوره مشروطيت(ويژه نوجوانان). 

«كمپوت گيلاس» با شمارگان سه هزار نسخه و قيمت سي و هشت هزار ريال در 311 صفحه به همت موسسه انتشارات تكا با حمايت معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي روانه بازار چاپ و نشر كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط