پنجشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
عودی: پایان هفته را با «خداوند الموت» و «خواجه تاجدار» بگذرانید

ستار عودی، نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ اسلام، دو کتاب «خداوند الموت» و «خواجه تاجدار» را برای مطالعه آخر هفته به مخاطبان ایبنا پبشنهاد کرد.

دکتر ستار عودی، نویسنده، پژوهشگر و دانشیار گروه تاریخ اسلام بنیاد دایره‌المعارف جهان اسلام در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره پیشنهاد مطالعه آخر هفته اظهار کرد: برای مطالعه آخر هفته دو کتاب با ترجمه ذبیح‌الله منصوری با عنوان‌های «خداوند الموت» نوشته پل آمیر، نویسنده فرانسوی از سوی انتشارات جاویدان و «خواجه تاجدار» به قلم ژان گور از سوی انتشارات امیرکبیر را پیشنهاد می‌کنم.
 
وی افزود: متاسفانه در جامعه امروز ما به دلایل مختلف اشتیاق به مطالعه پایین آمده است. کتاب‌های تخصصی با متن‌های سنگین در تمامی رشته‌ها چندان میلی برای خواندن در خواننده ایجاد نمی‌کند. با توجه به این موضوع کتاب‌هایی با محور داستان و به‌ویژه رمان‌های تاریخی را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم.
 
این نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ و ادیان ادامه داد: دو رمان تاریخی «خداوند الموت» و «خواجه تاجدار» با ترجمه بسیار خوب ذبیح‌الله منصوری با توجه به استقبال مخاطبان تاکنون بارها بازچاپ شده‌اند.
 


سیر تحول سلسله افشار به قاجار در «خواجه تاجدار»

«خواجه تاجدار» رُمانی تاریخی نوشته ژان گور فرانسوی با ترجمه ذبیح‌الله منصوری بوده که از سوی انتشارات امیرکبیر به بهای 40 هزار تومان به چاپ چهل و پنجم رسیده است. این کتاب به رخدادهای تاریخی ایران از هنگام مرگ نادرشاه افشار تا پایان زندگی آقامحمدخان قاجار با نگاهی داستان‌گونه می‌پردازد.
 
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «در شب دوازدهم ربیع‌الثانی سال ۱۱۵۵ هجری در ترکمن صحرا تمام مردان و زنان طایفه اشاقه‌باش از ایل قاجار چشم به آسمان دوخته بودند و در حالیکه رنگ از صورت‌هایشان پریده بود، ستاره‌ دنباله‌دار را می‌نگریستند. کودکان هم به تقلید بزرگان، ستاره دنباله‌دار را از نظر می‌گذرانیدند و چون می‌فهمیدند که بزرگان وحشت دارند، آنها نیز می‌ترسیدند، بدون اینکه بدانند برای چه می‌ترسند. یکی از مردها که مشغول تماشای ستاره دنباله‌دار بود سر را به طرف عقب برگردانید و به زبان ترکی بانک زد …»
 


زندگی حسن صباح در «خداوند الموت»

کتاب «خداوند الموت» به همت مترجم مشهور ایرانی ذبیح‌الله منصوری به زبان فارسی ترجمه شده است. وی می‌نویسد: «برداشتی که در این کتاب از نهضت حسن صباح شده، غیر از آن است که تا امروز در کتب دیگر راجع به فرقه اسماعیلیه نوشته‌اند و از آنچه نویسنده این کتاب می‌گوید چنین استنباط می‌شود که نهضت حسن صباح، فقط یک نهضت مذهبی نبوده و آن مرد می‌خواسته که ایران را از تحت سلطه خلفای عباسی یا کسانی که از سلاطین و امرای محلی ایران بودند اما از خلفای عباسی گوش شنوا داشتند، برهاند.»
 
نویسنده کتاب سعی کرده تا زندگی حسن صباح را مورد بررسی قرار داده و در كنار آن با بازنگری تاريخ سلجوقيان و وزرای ايرانی آن‌ها مانند خواجه نظام‌الملک، چهره آن روزهای ايران زمين را در كنار فرقه اسماعيليان آشكارا نشان دهد. در بخش پایانی کتاب به قلم «پل آمیر» آمده است: «با اینکه دوره قدرت الموت بیش از 95 سال طول نکشید، زبان فارسی به‌وسیله باطنی‌ها خیلی توسعه یافت و زبان عربی را عقب زد و در ایرانیان حس مناعت ملی که قرن‌ها خوابیده بود، بیدار گردید.»
 
چاپ دهم کتاب «خداوند الموت» به بهای 45 هزار تومان از سوی انتشارات جاویدان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها