چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۸
کتابگردی مسئولان قزوین در رکود کتابفروشی‌های شهر

آئین کتابگردی در قزوین، از جمله برنامه‌های هفته کتاب، درحالی برگزار شد که رکودی آشکار بر فعالیت کتابفروشی‌های این شهر حاکم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزای کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، آئین کتابگردی در قزوین همزمان با هفته کتاب با حضور مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، اسناد و کتابخانه‌ها، کتابخانه‌های عمومی استان قزوین و رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری قزوین برگزار شد. در این برنامه، مسئولان فرهنگی استان قزوین از دو کتابخانه و کتابفروشی و انتشاراتی این شهر بازدید کردند.

محمدحسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در این بازدید در گفت‌وگو با فعالان حوزه چاپ و نشر و کتابفروشی‌ها در استان قزوین از دغدغه‌های این افراد مطلع شد و به آنها وعده رسیدگی به مشکلاتشان را داد.

وی گفت: اگرچه در سالیان گذشته توجه ویژه‌ای به حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور صورت گرفته است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم چرا که هنوز کتاب و کتابخوانی به اولویت فرهنگی در کشور تبدیل نشده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین عنوان کرد: متاسفانه کتاب به عنوان یک ابزار لوکس فرهنگی مورد توجه جامعه است و در سالیان گذشته برنامه‌هایی که به منظور افزایش دسترسی مردم به کتاب و تمایل به مطالعه برگزار شده است تا حدی توانسته در این مسیر اثربخش باشد اما باید دانست تاثیرگذاری برنامه‌های فرهنگی در بلند مدت مورد نظر است و باید برای این مسئله صبوری به خرج داد.

اسماعیلی گفت: طرح کتابگردی از فعالیت‌های موثری است که هر ساله توانسته مسئولین را با فعالین حوزه کتاب نزدیک کند تا از نزدیک مشکلات و دغدغده‌های موجود در این بخش مشاهده، شناسایی و احصاء شود تا بتوانیم برای رفع این مشکلات راهکار و چاره اندیشی داشته باشیم.

وی گفت: هنرمندان، گروه‌های مرجع مردم و مسئولین باید در اجرای برنامه‌های توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی همراه ما باشند تا بتوانیم برمخاطبان خود با سلایق مختلف تاثیر فرهنگی داشته باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: برنامه‌های حوزه کتاب باید از حالت نمادین خارج شده و تلاش کنیم تا بیشترین اثرگذاری را از این برنامه‌ها بهره گیری کنیم.

اسماعیلی عنوان کرد: اینکه کتاب به عنوان یکی از ملزومات فرهنگی در بین سبد فرهنگی در خانواده‌های ایرانی پذیرش شود ،یعنی بیش از نیمی از مسیر را پیموده‌ایم و در این بین تفاوتی بین امانت گرفتن کتاب از کتابخانه یا خرید آن نیست چراکه مطالعه کتاب به خودی خود می‌تواند بر جریان اقتصادی این حوزه اثرگذار باشد.


وی عنوان کرد: اقتصاد حوزه کتاب و کتابخوانی با میزان مطالعه و علاقمندی مردم ارتباط مستقیم دارد و اگر بتوانیم فرهنگ کتابخوانی را بین جامعه اصلاح کنیم، قطعاً مشکلات اقتصادی موجود در این صنعت نیز تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین افزود: کتابخوانی باید به یکی از برنامه‌های اصلی زندگی و روزمره همه اقشار جامعه تبدیل شود و تا رسیدن به این جایگاه از تلاش و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری باز نخواهیم ایستاد.

بهره‌مندی 45 هزار نفر از خدمات کتابخانه‌های شهرداری قزوین
مهدیه سادات قافله‌باشی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قزوین نیز در بخش دیگری از این بازدید با اشاره به همراهی مجموعه شهرداری در اجرای برنامه‌های فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی بیان کرد: در حال حاضر با اقدامات فرهنگی و توسعه‌ای در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان قزوین بیش از 45 هزار نفر از خدمات فرهنگی کتابخانه‌های سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین بهره‌مند شده‌اند.

وی بیان کرد: این کتابخانه در استان قزوین بیش از 5000 عضو ثابت دارند و بیش از 49 هزار و 200 عنوان کتاب در این مراکز در اختیار علاقمندان قرار دارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: امسال با هدف حمایت از ناشران و نویسندگان قزوینی، شهرداری اقدام به خرید ۲۰ هزار جلد کتاب کرده است.

قافله باشی عنوان کرد: اگر می‌خواهیم در حوزه کتاب و کتابخوانی حرکتی اثربخش داشته باشیم، باید از اجرای برنامه‌های نمادین فاصله بگیریم و به صورت جدی برای گنجاندن کتاب در سبد فرهنگی خانوار تلاش کنیم که افزایش دسترسی مردم به کتاب، مدیریت قیمت کتاب‌ها و عوامل مرتبط با این حوزه را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم.

وی بیان کرد: اهمیت کتاب در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست و قطعا ملتی که از این عنصر حیات بخش غافل باشد از مسیر رشد و توسعه باز خواهند ماند و باید تلاش کنیم تا مسیر توسعه در برابر ملت ما هموار شود.

این عضو شورای شهر قزوین یادآور شد: جای تاسف دارد که کتاب امروز جزو دغدغه‌های بسیاری از افراد نیست و مشکلاتی که برای معیشت مردم ایجاد شده است، تغییرات سبک زندگی در جامعه و افزایش مشغله‌های عمومی موجب شده تا کتاب به یک تفریح تبدیل شود درحالی‌که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا کتاب جزء جدانشدنی از فرهنگ و روزمرگی‌های مردم است.

قافله‌باشی گفت: سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین از یک سو و مجموعه مدیریت شهری از سوی دیگر با درک این اهمیت در تلاشند تا با رفع موانع موجود بین مردم و کتاب در راه اصلاح این فرهنگ گام برداند که برای این منظور در بسیاری از محلات شهر قزوین ایستگاه‌های مطالعه و کتابخوانی برپا شده تا دسترسی مردم به کتاب افزایش یابد.

وی عنوان کرد: نمایشگاه‌های کتاب در فواصل زمانی مشخص در شهر برگزرا می‌شود و با اجرای طرح‌های فرهنگی نظیر مسابقات کتابخوانی، اهدای کتاب به مردم ، تعویض کتب قدیمی تلاش کردیم تا سرانه مطالعه در استان بهبود پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها