یکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۳
پوستر جایزه کتاب سال نوعی فرهنگ‌سازی برای پرداخت جدی‌تر به این فعالیت فرهنگی است

دبیر علمی سی و سومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی در آیین رونمایی از پوستر این جایزه با بیان این‌که حرکت به سوی الکترونیکی شدن جایزه کتاب سال نقطه تحول و عطف این دوره از جایزه محسوب می‌شود، گفت: طراحی پوستر برای این جایزه نوعی فضاسازی برای پرداختن جدی‌تر به این فعالیت فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از پوستر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال و بیست و سومین دوره جایزه جهانی کتاب سال امروز یکشنبه (27 دی‌ماه) با حضور حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد، دبیر علمی سی و سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی، مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، افشین داورپناه، معاون فرهنگی ـ پژوهشی مؤسسه خانه کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام مهدوی‌راد در این مراسم اظهار کرد: سی‌ و سومین دوره جایزه کتاب سال با یک تحول و نقطه عطفی به صورت پُربار به کار خود ادامه می‌دهد؛ این نقطه عطف حرکت به سوی الکترونیک شدن فرایند جایزه است.
 
وی ادامه داد: کتاب سال یا هر جایزه دیگری برای برآیند تلاش‌ها و قلم‌زدن‌ها و ذهن‌ورزی‌های یک جامعه، مردم و یک کشور نشاندهنده فرهیختگی و فرزانگی آن مجموعه است و توجه به آن، توجه به اهمیت کتاب و میراث مکتوب است.
 
دبیر علمی سی و سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی اظهار کرد: جمهوری اسلامی از یک طرف تکیه بر اندیشه‌های ناب و آموزه‌های بلند در اهمیت دادن به کتاب دارد از سوی دیگر ایران جایگاه فرهنگی و فکری در طول تاریخ بوده است. بنابراین طبیعی است که از همان سال‌های آغازین، با برگزاری جشنواره‌های مختلف به کتاب توجه شده که مهم‌ترین و حساس‌ترین این جوایز جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است.
 
وی با بیان این‌که از یک هفته تا 10 روز دیگر کار ارزیابی آثار به اتمام می‌رسد، گفت: در این دوره 4900 عنوان اثر بررسی شده است که از آن میان 218 اثر توسط 872 به مرحله دوم داوری‌ها راه یافته‌اند که نتایج آنها به‌زودی اعلام خواهد شد.
 
حجت الاسلام مهدوی‌راد عنوان کرد: انجام فعالیت‌ها با پوستر نوع فضاسازی برای آن چیزی است که به آن پرداخته می‌شود. در جایزه کتاب سال نیز که نخستین‌بار پوستر طراحی شده به طرف این‌که کتاب سال کار فرهنگی جدی‌ است و سال به سال باید جدی‌تر برگزار شود، فضاسازی می‌شود.
 
جایزه کتاب سال آینه تمام‌نمایی از عمق و کیفیت کتاب‌های منتشرشده سال گذشته است
 
مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، دیگر سخنرانان این برنامه اظهار کرد: امسال در دو جشنواره نقد کتاب و جایزه کتاب سال نخستین‌بار از زیرساخت‌های الکترونیکی برای تحکیم مبانی علمی و دقیق در این دو جایزه استفاده شد. در جایزه نقد کتاب تمامی فرآیند‌ها به صورت صد در صد الکترونیک برگزار شدند در نتیجه امکان فوق‌العاده‌ای فراهم شد تا ظرفیت این جشنواره را چند برابر کنیم.
 
وی با بیان این‌که از این هفته تا هفته آینده فراخوان سیزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب نیز منتشر خواهد شد، گفت: همین موضوع، زمان مناسبی برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌کند تا در یک بازه زمانی 6 ماهه، آثار خود را بارگذاری کنند؛ این در حالی است که در سال‌های گذشته به دلیل نبود سیستم الکترونیکی زمان زیادی برای این امر از دست می‌رفت.
 
غلامی‌جلیسه ادامه داد: علاقه‌مندان برای شرکت در سیزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب می‌توانند از پایان بهمن‌ماه آثار خود را بازگذاری، و بررسان برای داوری آثار در فاز نخست و دوم اقدام کنند.
 
وی با بیان این‌که جایزه کتاب سال یکی از مهم‌ترین رویدادهای حوزه کتاب در ایران و جهان به شمار می‌آید، اظهار کرد: در کتاب سال امسال نیز نخستین‌بار سیستم الکترونیکی برای داوری تعریف شده که در نوع خود اتفاق مبارک و کم‌نظیری است.
 
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب با بیان این‌که جایزه کتاب سال آینه تمام‌نمایی از عمق و کیفیت کتاب‌های منتشر شده جمهوری اسلامی است، عنوان کرد: جایزه کتاب سال یک رویداد کاملا منحصر به حساب می‌آید و عموماً همه اهالی نشر و کتاب دنبال اتفاقات این جشنواره هستند.
 
غلامی‌جلیسه افزود: امسال 50 درصد از روند داوری جایزه کتاب سال به صورت الکترونیک برگزار شد. امیدواریم برای سال آینده بتوانیم این جایزه را به صورت صد در صد الکترونیک برگزار کنیم. همچنین بعد از اتمام این دوره از جایزه کتاب سال فراخوان سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال نیز منتشر خواهد شد. به‌گونه‌ای که علاقه‌مندان می‌توانند از ابتدای اسفند برای ثبت‌نام آثار منتشر شده در سال 94 اقدام کنند.
 
وی با درباره اهمیت الکترونیک شدن فرایند برگزاری جوایز، گفت: الکترونیک شدن، این امکان را مضاعف کرد تا بتوانیم از ظرفیت داورهای سراسر کشور استفاده کنیم. همه خبرگان ما در تهران جمع نشده‌اند بلکه  نویسندگان بنام در شهرهای دورافتاده داریم که تا سال‌های گذشته از حضور آنها در روند داوری‌ها محروم بودیم اما امسال با الکترونیکی شدن این امکان فراهم شد تا حتی بتوانیم از نویسندگان و ناشران سایر کشورها نیز استفاده کنیم تا سرعت و دقت کار نسبت به گذشته بالا رود.
 
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب اظهار کرد: با الکترونیکی شدن فرایند برگزاری جایزه خود شرکت‌کنندگان می‌توانند به صورت مستمر از روند داوری‌های آثارشان آگاه شوند؛ به عبارت دیگر از ابتدا تا انتهای این فرایند نوعی شفاف‌سازی صورت گرفته است. همچنین تا پیش از این ناگزیر بودیم حجم قابل توجهی از کتاب‌هایی را که از اداره کتاب به ما ارسال می‌شد ارزیابی کنیم؛ این موضوع باعث می‌شد سرعت و دقت داوری‌ها کاهش یابد اما با الکترونیک شدن داوری، ثبت‌نام و غربالگری نخستین توسط خود نویسندگان و ناشران انجام می‌شود و در نهایت آثاری که قابلیت دارند مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و به دبیرخانه ارسال می‌شوند.
 
وی عنوان کرد: مؤسسه خانه کتاب نرم‌افزاری را تهیه کرده است که سایر جشنواره‌های کتاب می‌توانند از بستر نرم‌افزاری جایزه کتاب سال برای برگزاری خود استفاده کنند.

 


برپایی جشنواره‌های حوزه کتاب نشاندهنده خواست جامعه برای استمرار برگزاری آن است


در بخش دیگر این مراسم افشین داورپناه، معاون فرهنگی ـ پژوهشی مؤسسه خانه کتاب با بیان این‌که ساعد مشکی، طراح پوستر بیست و سومین دوره جایزه کتاب سال است، اظهار کرد: استمرار و تداوم یک رویداد همواره نشاندهنده استمرار حیات آن موضوع یا رویداد است. جایزه کتاب سال نیز با وجود تنگناها و مشکلاتی که پیش‌رو داشته در طول سال‌های مختلف برگزار شده است. خود این موضوع نشاندهنده این است که علاقه‌مندان حوزه کتاب سعی کرده‌اند این رویداد را سرپا نگه‌ دارند.
 
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره نماد و نشانه خواست عمومی علاقه‌مندان به فرهنگ و ادامه حیات کتاب در جامعه است. در فرهنگ ایرانی درخت یا سرو یا نخل نیز همواره نماد سرسبزی و جاودانگی بوده است. به همین منظور از همین نماد در پوستر جایزه استفاده شده است.
 
معاون فرهنگی پژوهشی مؤسسه خانه کتاب با بیان این‌که هر اندازه به حوزه کتاب بپردازیم کم است، توضیح داد: برگزاری مراسم‌هایی از این دست در حوزه کتاب میل و خواست جامعه برای استمرار برگزاری آن را نشان می‌دهد. امسال نیز رونمایی از پوستر بیست و سومین دوره جایزه کتاب سال تأکید مؤکد بر این موضوع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها