چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۳
اسماعیلی: نقد کتاب در ایران نیازمند توجه بیشتر است

علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم پایانی بیست‌و پنجمین دوره جایزه کتاب فصل گفت: در کشور ما باید حوزه نقد کتاب بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و جلوه‌های مثبت و منفی اثر برای مخاطبان آشکار شود._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم پایانی بیست‌و پنجمین دوره جایزه کتاب فصل عصر امروز (۱۰ مهرماه) در سالن سرای اهل‌قلم با حضور نویسندگان برگزیده و شایستگان  قدردانی برگزار شد.

مجید حمیدزاده: بیش از ۲۵۰ داور در این دوره با ما همکاری داشتند

مجید حمیدزاده، دبیر علمی بیست و پنجمین دوره جایزه کتاب فصل درباره داوری آثار این دوره از جایزه کتاب فصل گفت: در این دوره  سه هزار و ۶۴۶ اثر در 11 عنوان مورد ارزیابی قرار گرفتند. از این میان در دور اول داوری‌های ۱۳۹ اثر به مرحله دوم راه یافتند. در دور نهایی نیز ۲۶ اثر به عنوان اثر منتخب انتخاب شدند و پس از تایید اعضای هیات علمی فهرست این آثار اعلام شد. از میان این آثار پنج اثر در حوزه ترجمه، دو اثر تصحیحی و ۱۹ اثر هم تالیفی بودند.

وی درباره امتیاز آثار داوری شده گفت: آثاری که بیش از ۹۰ امتیاز کسب کنند به عنوان آثار برگزیده انتخاب می‌شوند و اگر چنین شرایطی فراهم نشود، آثاری که بین ۸۰ تا ۹۰ امتیاز را به خود اختصاص دهند، به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی می‌شوند.

حمیدزاده افزود: ۲۵۰ داور از سراسر کشور در این دوره با ما همکاری داشتند که ما توانستیم با حمایت‌های معاونت‌ فرهنگی و موسسه خانه کتاب این دوره از جایزه کتاب فصل را برگزار کنیم.

علی اسماعیلی: حوزه نقد کتاب در ایران نیاز به توجه بیشتر دارد

علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که در مراسم بیست و پنجمین دوره کتاب فصل حضور داشت با اشاره به اهمیت کتابخوانی در جامعه گفت: اهمیت کتابخوانی هم در آثار ایرانی و هم در آثار اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است. در حقیقت کتاب خلاقیت‌های ذهنی و آموخته‌های دراز مدت بشر است که در قالب مکتوب به دیگران ارایه می‌شود. یکی از راه‌های کمال و سعادت روی‌آوردن به کتاب و کتابخوانی است و از اول انقلاب تاکنون بیش از ۸۳۰ هزار عنوان کتاب در ایران منتشر شده است.

وی با اشاره به ویژگی‌های کتاب خوب و ماندگار گفت: قطعاً یک کتاب خوب یک اثر ماندگار نیز خواهد شد. این آثار خوب هستند که در دل‌ مردم جامعه جای می‌گیرند و کتاب خوب کتابی است که بتواند حداقل به یکی از سوالات مخاطبان پاسخ دهد.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به دغدغه کتابخوانی در میان کشورهای جهان گفت: یکی از دغدغه‌های تمام کشورهای توسعه‌نیافته و توسعه‌یافته ترویج مطالعه در جامعه است. سرانه مطالعه باید افزایش پیدا کند و ما در ایران با چاپ کتاب‌ها و برگزاری جشنواره‌هایی مانند هفته کتاب و جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ترویج این فرهنگ تلاش کرده‌ایم. تلاش در این راستا یک امر ضروری است و همه دستگاه‌های مسوول وظیفه دارند در این عرصه پیشتاز باشند.

وی در پایان گفت: امیدوارم جایزه کتاب فصل و جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی برگزیدگان بیشتری داشته باشد و این روند ادامه پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها