دوشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹
رشد کتاب‌های تخصصی گردشگری در صنعت جهانگردی

مسعود بهزادی‌راد، کارشناس ارشد گردشگری گفت: توجه عامه مردم به مقوله گردشگری و روی آوردن به مطالعه کتاب‌هایی در قالب سفرنامه و سیاحت نامه زمینه را برای علاقه به مطالعه عمومی این صنعت بالا برده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - مسعود بهزادی‌راد، کارشناس ارشد گردشگری: پنجم مهرماه برابر با ۲۷ سپتامبر روز جهانی جهانگردی نامیده شده است و انتخاب و تصویب این روز نقطه عطفی در گردشگری جهانی به شمار می‌آید. فارغ از فلسفه و نقاط قوت و ضعف این روز، از آن تنها به یک نام بسنده شده که در تقویم آمده است و در نهایت با بازدید رایگان از موزه‌ها سپری می‌شود.

صنعت سفید، صنعت بدون دود، صنعت نامرئی و… از دیگر نام‌های صنعت جهانی جهانگردی است. اما این صنعت مهم تاکنون در ایران؛ کشوری با دارا بودن پیشینه درخشان فرهنگی و تمدن تاریخی؛ در قامت یک صنعت درآمدزا ظاهر نشده است.

اهمیت جهانگردی به اندازه‌ای است که سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) تا سال ۲۰۲۰. م در دنیا حضور بیش از ۱/۵ میلیارد گردشگر را پیش‌بینی کرده است. پس ضروری است بتوانیم با توجه و برنامه‌ریزی مدون و استفاده از پتانسیل‌های کشور ایران، از این صنعت پرسود دستاوردهای گوناگونی داشته باشیم و این امر زمانی محقق می‌شود که بتوان به مقوله جهانگردی به‌صورت علمی و آکادمیک نظر کرد.

باتوجه به دارا بودن پتانسیل‌های ارزشمند در زمینه گردشگری، با برنامه‌ریزی مدون و دقیق و طرح‌های کاربردی و قابل اجرا، می‌توان سهمی روزافزون از منافع این صنعت، عاید ایران کرد و کتاب عامل اصلی و راهگشای دستیابی به این هدف است. به بیان دیگر کتاب‌های تخصصی گردشگری، در صنعت جهانگردی ایران گامی روبه رشد است.

خوشبختانه در این عصر تألیف و ترجمه کتاب‌های گردشگری و خدمات وابسته به آن از کلی‌گویی فاصله گرفته و در حال پیشرفت در مسیر علمی و تخصصی است. این امر از این نظر قابل توجه است که پرداختن به مقوله زیرشاخه‌های صنعت گردشگری تخصصی‌تر شده و تفکیک موضوعات و بررسی تخصصی آن‌ها در امر برنامه‌ریزی علمی، اصولی، آموزش و سرمایه‌گذاری آن تأثیر به سزایی دارد.

یکی از رخدادهای خرسندکننده و قابل اشاره امروز بروز ناشران تخصصی در صنعت گردشگری و خدمات وابسته به آن است. آن‌ها می‌کوشند به صورت علمی و دقیق مباحث مورد نیاز این صنعت را شناسایی کرده و اقدام به چاپ کتب مربوطه کنند.

امروزه انتشار نتایج و دستاوردهای برگزاری همایش‌های گردشگری، نمایشگاه‌های تخصصی گردشگری و سمینارهای متعدد نیز منجر به تولید کتب تخصصی گردشگری بی شماری می‌شود. تنوع در موضوعات و انتخاب مباحث متعدد گردشگری نیز، سبب تسهیل دسترسی مشتاقان این صنعت به کتاب‌های تخصصی‌تر می‌شود.

از سوی دیگر شرکت در جوایز متعدد فرهنگی کتاب در سطح کشور، اهالی قلم را ترغیب به تولید آثار فاخر در این زمینه می‌کند و این امر خود کمک شایانی در بحث گذر از کمیت به سوی کیفیت در آثار جهانگردی است.

در نهایت توجه عامه مردم به مقوله گردشگری و روی آوردن به مطالعه کتاب‌هایی در قالب سفرنامه و سیاحت نامه و… زمینه را برای علاقه به مطالعه عمومی این صنعت بالا برده و تا حدودی رونق این قبیل کتاب‌ها در بازار نشر مشاهده می‌شود.

در پایان به نظر می‌رسد روز جهانی جهانگردی می‌تواند فرصتی باشد برای یادآوری این مهم که کتاب، این یار دیرین انسان کمک شایانی است برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار صنعت جهانگردی و با توسعه فرهنگ تخصصی کتابخوانی، می‌توان گامی استوار برای شناساندن جاذبه‌های این مرز و بوم به جهانیان برداشت. اعلام بازدید رایگان از موزه‌ها در این روز کاری بسیار حائز اهمیت است اما چه بهتر اگر در هفته جهانگردی به معرفی آثار مکتوب گردشگری بیش از پیش پرداخته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها