دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۶
افزایش سرانه مطالعه از اهداف نمایشگاه‌های کتاب استانی است

علی‌اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح نمایشگاه کتاب بیرجند گفت: افزایش سرانه مطالعه و توسعه فرهنگی کشور از اهداف نمایشگاه‌های کتاب استانی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه کتاب استان خراسان جنوبی امروز دو‌شنبه(17 مهر‌ماه) با حضور علی‌اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی مروج الشریعه، استاندار خراسان جنوبی، احمد محبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان محلی برگزار شد.
 
معاون توسعه مدیریت منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: اگر کشوری بخواهد رشد و توسعه همه‌جانبه و پایدار داشته باشد باید در آن تحقیق و پژوهش صورت گیرد و تحقیق و پژوهش زمانی در کشور محقق می‌شود که مطالعه کافی وجود داشته باشد. به خاطر این اهمیت و جایگاهی که مطالعه دارد باید تلاش کنیم تا سرانه مطالعه در کشور افزایش پیدا کند. زمانی که کشوری را به لحاظ توسعه‌یافتگی موردبررسی قرار می‌دهند، یکی از شاخص‌ها مطالعه است.
 
کاراندیش در ادامه افزود: حمایت از ناشران و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی از برنامه‌های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه‌های کتاب استانی است. اکنون حمایت از ناشران و اختصاص اعتبار برای افزایش سرانه مطالعه کشور و ترویج کتاب‌خوانی را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و به آن توجه جدی داریم و در نمایشگاه‌های کتاب استانی این دو موضوع  باهم دنبال می‌شود.
 
وی با اشاره به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درزمینه گسترش کتاب‌خوانی ادامه داد: برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال گذشته یکی از اقدامات مؤثر ما در این حوزه بود که 238 هزار نفر در سنین مختلف در آن شرکت کردند و امسال نیز برای دومین بار 6 هزار نفر در این مسابقه شرکت داشتند که از این تعداد 138 هزار نفر کودک و نوجوان هستند، که برای این مسابقه هشت کتاب معرفی شد. درچهار سال اخیر 255 باب کتابخانه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی به کتابخانه‌های کشور افزوده شد که تأثیر بسیار مثبتی در حوزه کتاب‌خوانی و گسترش فرهنگ مطالعه داشته است.
 
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به عوامل پایین آمدن سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد و افزود: عدم ترویج پرسشگری در افراد جامعه، خودشیفتگی و قناعت به داشته‌های گذشته و گرایش افراد از مطالعه به فضای مجازی ازجمله عواملی هستند که در کاهش سرانه مطالعه در کشور نقش اساسی دارند.
 
وی در پایان سخنانش گفت: ایجاد شرایط مناسب برای کودکان و نوجوانان توسط دستگاه‌های فرهنگی و حمایت از صنعت چاپ برای کاهش قیمت کتاب ازجمله مواردی است که باعث می‌شود تا جامعه به سمت افزایش سرانه مطالعه حرکت کند.

یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان جنوبی از 17 تا 22 مهر پذیرای علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها