شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲
کنفرانس کتاب صوتی در نمایشگاه فرانکفورت/ تجربه انتشارات پنگوئن

اولین کنفرانس بررسی وضعیت کتاب‌های صوتی در نمایشگاه فرانکفورت میزبان ناشرانی از سراسر جهان بود. در این کنفرانس مدیر انتشارات پنگوئن درباره مشکلات فروش این کتاب‌ها صحبت کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، در نمایشگاه فرانکفورت امسال برای اولین بار ناشران و تهیه کنندگان کتاب‌های صوتی گردهم آمدند و درباره این صنعت به تبادل نظر پرداخت. توماس مینکوس معاون نمایشگاه در ابتدای مراسم خطاب به حاضران گفت: «به خوشحال‌ترین اتاق نمایشگاه خوش آمدید.»

میشل کوب نماینده انجمن ناشران کتاب‌های صوتی آمریکا (APA) یکی از سخنرانان این مراسم به اهمیت کتاب‌های صوتی در روزگار فعلی اشاره کرد و گفت: کتاب‌های صوتی در آمریکا از فروش بالایی برخوردار هستند و هر روز بر تعداد کتاب‌های صوتی افزوده می‌شود. به گفته کوب آمارهای مربوط به کتاب‌های صوتی در اکثر کشورهای توسعه یافته بالاست و نظرسنجی از مخاطبان این کتاب‌ها نشان می‌دهد همچنان این بازار حفظ خواهد شد.

مخاطبان کتاب‌های صوتی به این خاطر به این کتاب‌ها علاقمند می‌شوند که در تمام اوقات و کارهای روزمره می‌توان از این کتاب‌ها استفاده کرد. کوب می‌گوید مشغله‌های زمان معاصر باعث افزایش مخاطبان کتاب‌ صوتی شده است و ناشران نیز به همین علت رو به تولید این کتاب‌ها آورده‌اند.

جان روهرمن مدیر روابط عمومی انتشارات آلمانی بوکوایر نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و صحبت‌های خانم کوب را تایید کرد. وی گفت: در سال‌های اخیر رشد کتاب‌های صوتی به خاطر علاقه مخاطب بوده است و این علاقه هر روز بیشتر می‌شود. در حال حاضر حدود 54میلیون دستگاه مخصوص گوش دادن به کتاب‌های صوتی تنها در آمریکا وجود دارد که این رقم تا سال 2020 دوبرابر خواهد شد.

مارکوس دوهل رئیس انتشارات پنگوئن نیز از حاضران این جمع گفت: گوش کردن به کتاب سبک مطالعه در سال‌های اخیر شده است و این مسئله انکار ناپذیر است. البته موضوع حق تالیف و کپی کردن کتاب‌های صوتی چالش اصلی پیش روی ناشران این کتاب‌هاست که با تجربه انتشارات ما این مسئله قابل حل است. دوهل گفت: انتشارات پنگوئن راه حل ساده ای برای این مشکل دارد. ما کتاب‌های صوتی را به قسمت‌های مختلف تقسیم می‌کنیم و به صورت صوت‌های سریالی در اختیار کاربران قرار می‌دهیم. به گفته دوهل انتشاراتش در سال 2015 تنها 1درصد کتاب‌هایش صوتی بودند درحالی این درصد در سال 2017 به عدد 17 رسیده است. وی افزود: امیدواریم تا سال 2020 بتوانیم درصد کتاب‌های صوتی‌مان را به 42درصد کل تولیدات خود برسانیم.

هنریک لیندوال از انتشارات استوری‌تل کشور سوئد نیز نظرات خود را درباره فروش کتاب‌های صوتی بیان کرد. وی مشکل اصلی فروش این کتاب‌ها را مالیات‌ها و تعرفه‌های بالای دولت‌ها دانست. وی به تجربه فروش کتاب‌های صوتی در بازار کشور هندوستان اشاره کرد و گفت: مالیات‌ کتاب‌های صوتی نسبت به حمل کالا و خدمات مالیاتی 18درصد است درحالی که این رقم برای کتاب‌های چاپی صفر است. وی گفت: برای بالا بردن فروش کتاب‌های صوتی باید قوانین کلی در جهان ایجاد شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها