-
عزل بنیصدر و اجرای عملیات عملیات فرماندهی کل قوا؛
روزی که جنگ به اهلش سپرده شد
امام خمینی(ره) چند روز قبل از برکناری بنیصدر از فرماندهی کل قوا، به او گفته بود: «این فکر را از مغزت بیرون کن که اگر تو نباشی این جنگ میخوابد. من خودم این جنگ را به خوبی اداره میکنم.»
-
انتشارات راه یار و این چند کتاب؛
نگاهی به ده عنوان از عناوین پرفروش در نمایشگاه کتاب تهران
معمولاً کتابهایی که مورد توجه کتابخوانها قرار میگیرند، ویژگیهایی دارند که میشود با تأمل بر آنها، سلیقه مخاطبان را شناخت. پرفروشهای ادبیات پایداری در نمایشگاه کتاب امسال نیز، از این قاعده مستثنی نیستند.
-
ظرفیت مغفول مانده کتاب «خط مقدم»؛
این داستان، هم خواندنی و هم دیدنی است
کوهستان برایش آرامش دیگری داشت. جوری یاد خدا میافتاد که زیر زبانش حسابی مزه میکرد و دلش میخواست دوباره بیاید. هرچه راه صعبالعبورتر و قله دستنیافتنیتر میشد، شوق حسنآقا برای صعود و فتح قله هم بیشتر میشد.
-
در نمایشگاه کتاب تهرانِ؛
ارزانترین کتابهای نمایشگاه را از کجا بخرید؟
در نمایشگاه کتاب تهران آثار متنوعی در غرفهها چیده شده که هر کدام قیمت متفاوتی دارد. برخی از کتابها قیمت کمی دارد و بعضی قیمت زیاد. در گزارش زیر قیمت بعضی کتابها را رصد کردیم.
-
در روز ششم سیوپنجمین نمایشگاه کتاب تهران؛
به بهانه بازدید رهبر از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳؛ تقریظ مکتوب و اقتباس مطلوب
رهبر انقلاب در تمامی ادوار گذشته از عرصه نشر و فرهنگ و هنر ایران حمایت کردهاند. در این گزارش چند عنوان از کتابهایی که تقریظ رهبری دارند و اقتباسی سینمایی از آن ساخته شده است را تدوین کردهایم.
-
روایتی از دیدار با یک خانواده فلسطینی در نمایشگاه کتاب؛
بچههای من قصه نخواندهاند، قصهها را دیدهاند
کنار دخترک مینشینم. خجالت میکشد و نمیداند که من بیشتر از او شرمگینم. از او میپرسم کتاب خواندن دوست داری؟ با مکث جواب میدهد. مترجم ترجمه میکند که بله دوست دارد. میگویم چه قصهای خواندهای که دوست داشتی؟ سرخ میشود و چیزی نمیگوید.
-
گذری بر بازار کتابهای فرهنگ مقاومت در سال گذشته – ۲؛
پرفروشهای کتاب مقاومت در سال ۱۴۰۲
سال گذشته برخی کتابهایی که در دسته ادبیات پایداری جا میگیرند، مخاطبان این حوزه را جذب خود کردند. عناوین این کتابها را که مرور میکنیم، چشممان به نام متبرک شماری از شهدای شاخص کشورمان میخورد.
-
به مناسبت سالروز جنگ نفتکشها؛
یک رویارویی تمام عیار در خلیج فارس به روایت نویسنده عرب
مولف کتاب «جنگ نفتکشها؛ نبرد دریایی ایران و عراق» با استفاده از زبان آمار و ارقام جنگ نفتکشها را تحلیل کرده و در این تحلیل سراغ بعد اقتصادی این جنگ با تکیه بر اسناد انگلیسی رفته است.
-
به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛
فرزند رشید انقلاب اسلامی ایران به روایت کتابها
کتابهایی که مستقیم یا غیرمستقیم به کارنامه سازمانی سپاه یا مجاهدتهای فرعی یکی از اعضای آن بپردازد کم نیست. اما برخی کتابها، به لایههای عمیقتری رفتهاند و نکات جالبتری برای عرضه دارند.
-
به مناسبت ۲۹ فروردین روز ارتش؛
رونق پژوهش درباره ارتش/ از «ارتش یکنفره» تا «از ارتشتاران تا ارتش حزبالله»
جستوجوی کلمه ارتش در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انبوهی از کتابها را پیش روی شما میگذارد که نشان از اهمیت پزوهش و تالیف درباره ارتش دارد و این گزارش به تعدای از این فهرست بیشمار پرداخته است.
-
به مناسبت ۲۹ فروردین، روز ارتش؛
چه کتابهایی درباره نقش و عملکرد ارتش منتشر شده است؟
هنگامی که بازار کتاب کشورمان را در جستجوی کتابی درباره ارتش زیرورو میکنیم، میبینیم که چقدر در این زمینه کاستی وجود دارد. بهویژه درباره نقش و عملکرد این سازمان نظامی در چند دهه اخیر بسیار کم پژوهش شده و کم نوشتهاند. آن چند عنوان قابلاعتنا هم که به چشم میخورند، متعلق به سالهای گذشته هستند.
-
به مناسبت سالروز شهادت سپهبد صیاد شیرازی؛
شهید صیاد به روایت خاطرات
آخرین نفری بود که صحنه عملیات بدر را ترک کرد... لوله تانکهای عراقی دیده میشد و گلولههایشان جلوی پاهایمان میخورد. در چنین موقعیتی، بچههای سپاه دو قایق تندرو آورند، به آقا رحیم و صیاد و جمعی که آنجا بودند، گفتند سوار شوید، بروید که الان تانکها میرسند؛ شما باید بروید، وگرنه اسیر میشوید. صیاد گفت: «من نمیآیم، من جواب امام را چه بدهم؟ من به امام قول دادم تا پای جان در این عملیات بایستم.»
-
به مناسبت سالروز عملیات والفجر ۱؛
نبرد دشوار در نخستین ماه از ۱۳۶۲
موانع دشمن پرشمار بود و اطراف هر ارتفاعی را با میادین مین و انواع موانع پوشانده بودند. آتش ایران پرحجم و بیسابقه بود. آتش دشمن هم همینطور. در میدان مین گیر کردهایم و بچهها مشغول باز کردن معبر هستند؛ زیر آتش شدید دشمن، بچهها زمینگیر شدهاند؛ تعداد شهدا و مجروحان زیاد است.
-
نگاهی به کتاب «الی...» به مناسبت روز قدس؛
«الی...»؛ سفرنامهای با رنگ و بوی فلسطین/ناگفتههای یک خانواده آواره اهل غزه
کتاب «الی... سفرنامه شامات و حدود سرزمینهای اشغالی» روایت آشنایی با یک خانواده آواره فلسطینی اهل غزه است.
-
از نیمه پنهان ماه تا قصه فرماندهان؛
کتابهای صوتی حوزه ادبیات پایداری در زمستان ۱۴۰۲
در تولید و عرضه کتابهای صوتی، زمستان ۱۴۰۲ فصل پررونقی بود و مجموعههایی مثل مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و انتشارات روایت فتح، از چند ده عنوان صوتی از تولیداتشان رونمایی کردند.
-
مروری بر جوایز دفاع مقدس؛
ادبیات؛ محور اصلی جوایز دفاع مقدس
مروری بر جوایز دفاع مقدس در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که از شمار جوایز این حوزه، جایزه مردمی حبیب غنیپور کاسته شد، اما سایر جوایز همچنان در عرصه تاریخ و ادبیات حضوری پررنگ دارند.
-
جنایت بعثیها در حلبچه با نگاهی به چند کتاب؛
دستور بمباران شیمیایی حلبچه را خود صدام داده بود
از زیرزمین منزلم خارج شدم و در حالی که چشمانم به شدت میسوخت به سوی منزل پدربزرگم که در پانصد متری در خیابان شهدای حلبچه قرار دارد، رفتم. به جرئت میتوانم بگویم که در فاصله منزلم تا خانه پدرم حداقل ۳۰۰ تن از اهالی محل را دیدم که بیآنکه آثار جراحت بر بدن آنها باشد در آستانه درب منزلشان به زمین افتاده و جان سپرده بودند.
-
روایت شهیدی که مکان و زمان شهادتش را میدانست؛
خاطره پسر شهید برونسی از آخرین گفتوگو با پدرش
خبر عملیات بدر را که شنیدم، هر آن منتظر تلفنش بودم. توی هر عملیاتی، هر وقت میشد، زنگ میزد. خودش هم نمیرسید، یکی دیگر را میفرستاد که زنگ بزند و بگوید: تا این لحظه هستیم. عملیات تمام شد. هی امروز و فردا میکردم که تلفن بزند، انتظارم به جایی نرسید. بالاخره هم آن خبر آمد. به آرزویش رسیده بود، آرزویی که بابتش زجرها کشیده بود.
-
در نشست خبری کنگره شعر شهیدالقدس مطرح شد؛
فتح خرمشهرهای حوزه فرهنگ و هنر، نیازمند توجه به شهدا است
علی محمد مودب تصریح کرد: نبردهای بزرگ مرزهای هویتی ما را تعریف میکند و حاج قاسم در همه نبردهای بزرگ چهار دهه اخیر حضور جدی داشته که برای وضعیت امروز فرهنگی ما توجه به این شهید لازم است. خرمشهرهای بسیاری در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد که برای فتح آن نیازمند توجه شهدا و توجه به شهدا هستیم.
-
به مناسبت سالروز شهادت حسین خرازی؛
خاطرات و کتابهایی درباره حاج حسین خرازی
پست نگهبانی ما شب بود. کنار اروند قدم میزدیم. یکی رد میشد، گفت چطورین بچهها؟ خسته نباشید. دست تکان داد و رفت. پرسیدم کی بود این؟ گفت فرمانده لشکر. گفتم برو! این وقت شب؟ بدون محافظ؟
-
عملیات برای رسیدن به جزیره مجنون؛
کتابها و روایتهایی درباره عملیات خیبر
حسین خرازی شخصاً سوار بلدوزر و در لب خاکریز خط مقدم حاضر میشد. آن قدر ماند و پابهپای رزمندههایش جنگید تا دست راستش را آنجا جا گذاشت. نمیشود، نمیشکند و نمیتوانیم در کارشان معنایی نداشت.
-
نبرد والفجر ۵ و عملیات در جبهه غرب؛
دشمن با مقدمه شروع کرد و ما بیمقدمه جواب دادیم
گویا حاج صادق آهنگران، برای نخستین بار نوحه «ای لشکر صاحبزمان، آماده باش» را آنجا، پیش از شروع عملیات والفجر ۵ خواند. عملیاتی که با پیروزی رزمندگان ما به پایان رسید، اما تحقق این پیروزی جز با فداکاری و عزم راسخ ممکن نبود.
-
کوتاه درباره یکی از کاملترین پیروزیهای دفاع مقدس؛
عملیات والفجر ۸ و نخستین نبرد فاو
پا گذاشتن روی زمین دشمن حالوهوای خاصی داشت. صدام میخواست ایران را سه روزه بگیرد و به تهران برسد، ولی بعد از پنج ، شش سال، ما در خاک کشورش بودیم.
-
به مناسبت روز نیروی هوایی
کتابهایی درباره مردان آسمان
مجاهدتهای نیروی هوایی کشور ما، چه در سالهای جنگ تحمیلی و چه پیش و چه پس از آن جزو درخشانترین فصول تاریخ ایران معاصر است. کتابهایی درباره نقشی که آنان در سالهای دفاع مقدس ایفا کردند وجود دارد که ارزش و اهمیت این نیرو را نشانمان میدهد.
-
نکتههایی از یک کتاب؛
نگاهی به عملیات والفجر مقدماتی
کتاب «والفجر مقدماتی؛ دستگیری سران حزب توده و تیرگی روابط ایران و شوروی» تجربه عملیات والفجر مقدماتی را بر اساس اسناد و مدارک بازخوانی میکند و دلایل ناکامی نیروهای ما در تحقق اهداف تعیینشده را برمیشمارد.
-
کتاب «همافر؛ خاطرات مهدی نوروزی»؛
شنبه ۱۴ بهمن، روزنامه تیتر خود را به سخن امام اختصاص دادند
روزنامههای شنبه ۱۴ بهمن، از قول حضرت امام با تیتر درست نوشته بودند: «اگر راه مسالمتآمیز نبود، اعلام جهاد میکنم.» سایر اخبار نیز حاکی از آن بود اعضای شورای انقلاب توسط حضرت امام تعیین شدهاند و دولت منتخب ایشان به زودی معرفی خواهند شد.
-
به مناسبت سالروز شهادت حسن باقری؛
تصویر شهید حسن باقری در خاطرات و کتابها
از شناسایی که میآمد، با سر و صورت خاکی میرفت اتاقش. اطلاعات را روی نقشه مینوشت. گزارشهای روزانه را نگاه میکرد، ریز به ریز اطلاعات و گزارشها را روی نقشه مینوشت. اتاقش که میرفتی، انگار تمام جبهه را دیده باشی.
-
به مناسبت ششم بهمن، سالروز حماسه آمل؛
یک شهر و یک نبرد/ حماسه شهر هزار سنگر
آزمون ششم بهمن ۱۳۶۰ که در شهر شمالی آمل روی داد، به محکی برای اثبات پشتوانه مردمی انقلاب تبدیل شد. نیروهای انقلاب در آن شهر، با حمایت مردم، خیابان به خیابان با مهاجمان جنگیدند و از شهر و انقلاب دفاع کردند.
-
در نشست «مرزهای اشتراک و افتراق داستان و خاطره» مطرح شد- ۱؛
امروز تاریخ شفاهی به مثابه یک قالب نگارشی تلقی میشود
محمد قاسمیپور بیان کرد: امروز تاریخ شفاهی به مثابه یک قالب نگارشی تلقی میشود. تاریخ شفاهی به هیچ عنوان سبک و قالب نگارشی نیست.
-
یک کتاب و یک نبرد؛
غافلگیر کردن دشمن و پیروزی قاطع در عملیات بیتالمقدس۲
در عملیات بیتالمقدس ۲ رزمندگان ایرانی با مهارت در جنگ کوهستانی پیروز شدند، کوههای صعبالعبور پوشیده از برف و موانع عراقی را پشتسر گذاشتند و خطوط دفاعی عراقیها را شکستند و تلفات زیادی از آنها گرفته و ارتفاعات غرب ماووت را آزاد کردند. نتایج عملیات کاملاً راضیکننده بود و فرمانده سپاه به رزمندگان گفت: «شما به اندازه عملیات فتحالمبین زمین فتح کردید.»