مرکز اسناد انقلاب اسلامی
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
فعالیتهای علمی شهید محسن فخریزاده «از مهاباد تا مهاباد» منتشر شد
کتاب «از مهاباد تا مهاباد» زندگی و فعالیتهای علمی شهید محسن فخریزاده تالیف امیرحسین نباتی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. در این کتاب بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران اشاره شده است.
-
کتاب «سیاست در دهه هفتاد» منتشر شد؛
تعاملات جناحهای سیاسی ایران در دهه ۱۳۷۰ چگونه بوده است؟
کتاب «سیاست در دهه هفتاد» از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازار کتاب آمد. این اثر مدعی است تعاملات جناحهای سیاسی ایران در دهه ۱۳۷۰ با تأکید بر فهم نخبگان جناحها از سیاست مبتنی بوده است.
-
به مناسبت سالگرد شهادت سردار حسین همدانی؛
صدای تاریخ در «او باید فرمانده باشد» خواندنی شد
به مناسبت سالگرد شهادت سردار حسین همدانی بخشی از رمان «او باید فرمانده باشد» را منتشر کردیم.
-
در مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
کتاب «جنگ شهرها در جنگ تحمیلی هشت ساله» منتشر شد
کتاب «جنگ شهرها در جنگ تحمیلی هشت ساله» پژوهش و تالیف هادی قیصریانفرد در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسید.
-
تاریخ و سیاست در هفتهای که گذشت؛
وقایعنمایی و بازنمایی تاریخ تا گردشگری زبان صلح و دوستی
هفته گذشته در حوزه تاریخ و سیاست اخباری مرتبط با کتاب منتشر شد که میتوان به «درگذشت محمود حکیمی»، «تسلیت مسئولان برای درگذشت محمود حکیمی»، «ارزیابی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از مرمت آثار تاریخی»، «امام خمینی (ره) از ولادت تا رحلت»، ««گواه» به گواهی اسناد منتشر شد» و «گردشگری زبان صلح و دوستی است» اشاره کرد.
-
حجتالاسلام پورمحمدی بیان کرد؛
قصد داریم نسل جوان را به تاریخ علاقهمند کنیم/ ساماندهی اسناد مرکز با هوش مصنوعی
حجتالاسلام پورمحمدی گفت: اسناد زیادی در صدا و سیما وجود دارد و افراد زیادی در حال ساماندهی آنها هستند که شاید تا ۲۰ سال آینده سازماندهی آن زمان ببرد. اما ما بسیاری از سخنرانیها، مطالب و … را توسط هوش مصنوعی ساماندهی کردیم و توانستیم آلبومی با ۳۷۰ هزار عکس فراهم آوریم.
-
سیدحسن خمینی در رونمایی از فصلنامه «گواه»؛
جریان انقلاب باید تولید فکر داشته باشد/ زمان، راستیآزمایی را مشکل میکند
سیدحسن خمینی گفت: تحلیل بسیار مهم است، هر جایی از تاریخ تحلیل میشود باید کمک کرد، ما یکی از مشکلات فعلیمان دقیقاً همین تحلیلها است. بنده معتقدم جریان انقلاب باید تولید فکر داشته باشد و پیوندهایش را بازتعریف کند و بیندیشد.
-
گزارش تصویری
رونمایی فصلنامه «گواه»
فصلنامه «گواه»، پنجشنبه ۵ مهر ماه با حضور حجتالاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره) در مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی شد./ عکاس: سعید غلامحسینی
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
«گواه» به گواهی اسناد منتشر شد/ شاهدی بر شالودهشناسی تاریخ اجتماعی ایران
«گواه»، گواهی است بر وقایع سیاسی- اجتماعی ایران، در واکنش به اتفاقات روز؛ شاهدی است که به شالودهشناسی حیات اجتماعی ایران میپردازد؛ مرورگر تاریخ است که نظر به آیندهای روشن دارد و در دام شرح وقایع گذشته گرفتار نمیماند.
-
به قلم استاندار سابق لرستان؛
کتاب «مرد علم و سیاست» منتشر شد
لرستان - کتاب «مرد علم و سیاست»؛ آیتالله روحالله کمالوند لرستانی به قلم فرهاد زیویار و سیدبابک قیاسیان از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به زیور نشر آراسته شد.
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد؛
«رقابت نهم»؛ مروری بر انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی
کتاب «رقابت نهم» مروری بر انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی تالیف مهدی سعیدی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
«مرد علم و سیاست، آیتالله روحالله کمالوند لرستانی» منتشر شد
آیتالله کمالوند نماینده گفتمان مذاکره در نهضت امام خمینی(ره) است و در سالهای اولیه رویارویی علما و مراجع با محمدرضا شاه این روحانی برجسته لرستانی مدافع جدی مواضع و نهضت علما و روحانیون و انتقال آن به شاه ایران بوده است.
-
مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرد؛
گمنام بیقرار؛ شهیدی که خواست ناشناخته بماند!
انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی «گمنام بیقرار، تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات سیدحسین علمالهدی» را با تالیف و پژوهش مرضیه بیگیزاده منتشر کرد.
-
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی پیشنهاد داد؛
علاقهمندان به مطالعه، تاریخ ایران را از روزگار باستان تا انقلاب اسلامی بخوانند
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، سیاستمدار و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: من «تاریخ ایران باستان»، «تاریخ اسلام»، «تاریخ معاصر» و «تاریخ انقلاب» را برای مطالعه پیشنهاد میکنم. همه ما نیاز داریم به صورت خلاصه، یا متوسط و یا مشروع به تناسب ذوق و سلیقه و کشش درباره این چهار موضوع بیشتر بدانیم و مطالعه کنیم.
-
به همت انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
خارک در تقویم تاریخ دفاع مقدس خواندنی شد
کتاب «تقویم تاریخ دفاع مقدس (خارک، همچنان استوار و پابرجا)» در سه زیرشاخه «عملیات»، «آماد و پشتیبانی» و «نیروی انسانی» با هدف ایجاد یک سند معتبر و مرجع برای بهرهبرداری مراکز علمی و آموزشی، تدوین و منتشر شد.
-
کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» بررسی شد؛
انقلاب بازتاب تحولات درونی جامعه و دگردیسیهاست/ نقش کمرنگ سند در کتاب
محمدامین سازگارنژاد، راوی کتاب «معلم انقلابی» گفت: انقلاب یک اتفاق و یک تحول بزرگ انسانی است و بازتاب تحولات درونی جامعه و بازتاب دگردیسیهایی است که در اذهان جامعه شکل میگیرد. انقلاب اسلامی مسیر پیروزی را خوب طی کرد و در نوع خود در عصر ادبیات چریکی و در عصری که با سلاح حرف میزدند، با الگوی دیگری پای به عرصه گذاشت.
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» بررسی میشود
کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» تالیف سمیرا عظیمی گلوجه از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی نقد و بررسی میشود.
-
کودتایی که به شکست انجامید؛
عملیات نقاب در خدمت صدام
مارک گازیوروسکی معتقد است هر جور بیثباتی و هرجومرجی که ماجرای نقاب در پی میآورد احتمال حمله عراق را بیشتر میکرد، چه عملیات نهایتاً شکست میخورد و چه پیروز میشد. بنابراین عراق کمابیش از هر حاصلی که ماجرای نوژه میداد، سود میبرد.
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد؛
«معلم انقلابی»؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد از راه رسید
کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» تالیف سمیرا عظیمی گلوجه از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد؛
راستیآزمایی ادعای سید حسین نصر درباره همکاری شریعتی با ساواک!
برآیند اسناد و گزارشهای ساواک نه تنها مؤید ادعای دکتر نصر درباره همکاری شریعتی با ساواک نیست، بلکه برخلاف آن آثار و سخنرانیهای او را «تحریکآمیز» تشخیص داده و درصدد جمعآوری و تعطیلی آن برآمدند.
-
بررسی نامه رهبر انقلاب به دانشجویان غربی؛
پاسخ سهیل اسعد به پنج پرسش درباره نامه مقام معظم رهبری به دانشجویان آمریکایی
همه متفقالقول هستند که تبلیغ چهرهبهچهره خیلی مؤثرتر است. به نظر بنده این نامه خیلی چهرهبهچهره شده است نسبت به نامههای قبلی. از لحاظ محتوا، قبلیها بحث اسلامهراسی بود، دروغهایی که غرب در تاریخ مطرح کرد، نگاه غربیها به امت اسلام. الان بحث دقیقتر شده است: اهل غزه، اهل فلسطین و مقاومت، فضای جنگ با اسرائیل و مسائل اینچنینی.
-
پیام مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در پی؛
درگذشت ابوالشهید حاج خلیل نائینی
ابوالشهید حاج خلیل نائینی، پدر شهید حمیدرضا نائینی و فرماندهان دفاع مقدس سرداران حاج جواد و حاج علیمحمد نائینی درگذشت.
-
به مناسبت ایام ارتحال جانسوز امام خمینی(ره)؛
امام خمینی (ره) و تکلیفگرایی در جنگ
امام خمینی (ره) فرمودند: نباید نگران باشیم که مبادا شکست بخوریم، باید نگران باشیم که مبادا به تکلیف عمل نکنیم؛ نگرانی ما از خود ماست. اگر ما به تکالیفی که خدای تبارکوتعالی برای ما تعیین کرده است، عمل بکنیم، باکی از این نداریم که شکست بخوریم، چه از شرق و چه از غرب، چه داخلی چه خارجی و اگر به تکلیف خودمان عمل نکنیم شکستخورده هستیم، خودمان را شکست دادهایم.
-
به مناسبت سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی؛
نقش ایده دفاعی امام خمینی(ره) در دفاع مقدس
با تبیین دفاعی بودن جنگ و اشاره به وجوب دفاع، امام خمینی(ره) ضمن بسیج نیرو برای حضور در جبههها، پشتیبانی عمومی و مردمی از کنش دفاعی جمهوری اسلامی را نیز میسر و تسهیل کردند.
-
کتاب «فعالیت سیاسی و مسلحانه؛ گروه حزبالله» نقد و بررسی شد-۲
گزارههایی که نشان میهد «حزبالله» سال ۵۷ چگونه جذب سازمان مجاهدین شد
سجاد چیت فروش، منتقد در نشست نقد و بررسی کتاب «فعالیت سیاسی و مسلحانه» گفت: مگر میشود حزب مللی که سالهای ۵۷ متوجه میشوند، شیوه حضرت امام مسلحانه نیست و رویکرد مردمی دارد، شیوه مسلحانه در پیش بگیرد؟
-
کتاب «فعالیت سیاسی و مسلحانه؛ گروه حزبالله» نقد و بررسی شد-۱
امام خمینی (ره) با مبارزه مسلحانه مخالف بود/ سیر تاریخی گروه حزبالله و جزوهای که جمعآوری نشد
جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما تا سال ۱۳۵۲ در زندان از مخالفت امام با مبارزه مسلحانه خبر نداشتیم. در سال ۵۳ در زندان مطلع شدیم. امام به یکی از اعضای مجاهدین خلق که در نجف به دیدار امام رفته بود و برای امام از مبارزه مسلحانه صحبت کرده بود، میفرماید: شما از این مسیر به نتیجه نمیرسید و ما از اینجا متوجه شدیم که امام با مبارزه مسلحانه مخالف است.
-
مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرد؛
عرشه تا عرش؛ گوشهای از وضعیت پیکان، سهند، سبلان و جوشن در جنگ تحمیلی
کتاب «عرشه تا عرش؛ (نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی)» تالیف مجید نجفپور به گوشهای از رشادتهای نیروی دریایی ارتش پرداخته است.
-
نگاهی به کتاب «دینداری و تحولات اجتماعی»؛
دین بسترساز ارتباطات انسانی و موجب ثبات جامعه است
دین به عنوان یک نهاد اجتماعی، از ارزشها و قواعد اجتماعی پشتیبانی میکند و جهتدهنده و مظهر قدرت جامعه و انسان، بسترساز ارتباطات انسانی و موجب ثبات، استمرار و همبستگی جامعه است.
-
نگاهی به کتاب «شهید مطهری، سازمان مطلوب روحانیت»؛
نقش اثرگذار روحانیت در جامعه ایرانی، فراتر از کمک به افزایش رشد معنوی و اخلاقی مردم
نهاد روحانیت و دستگاه رهبری دینی از دیرپاترین و اثرگذارترین نهادهای اجتماعی در همه جوامع به ویژه جامعه ایرانی است. جایگاه ویژه و اثربخش این نهاد، گرچه در طول قرون و اعصار و در دورههای مختلف تاریخ ما با فراز و فرودها و افت و خیزهایی روبهرو بوده اما هیچگاه به صفر نرسیده و از صحنه اجتماع غایب نبوده است.
-
نگاهی به کتاب «کمیتههای انقلاب اسلامی»؛
نهادی که هویت آن با موجودیت انقلاب گره خورده است
«کمیتههای انقلاب اسلامی» یکی از همان نهادهایی است که هویت آن با موجودیت انقلاب گره خورده و در خاطره جمعی ایرانیان از تاریخ انقلاب، نقش پررنگی از خود بر جای نهاده است. برای همه کسانی که انقلاب و پیروزی آن و روند تثبیت و سالهای نخستین استقرار آن را به خاطر دارند، «کمیتههای انقلاب اسلامی»، بخشی از هویت انقلاب اسلامی است.