یکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۰
لحن گيراي فيلسوف، كتاب را به چاپ سوم رساند

كتاب «آينه‌هاي فيلسوف» شامل گفت‌وگوهايي در باب زندگي، آثار و ديدگاه‌هاي دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني براي بار سوم منتشر شد. دليل اقبال به اين كتاب را مي‌توان لحن دلنشين و روان ديناني در بيان آراي فلسفي و ايجاد علاقه در افراد براي پيگيري آراي فلسفي دانست.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، شناسايي و تجليل از انديشمندان معاصر، يكي از ضرورت‌هاي فكري جامعه ماست و بايد بيش از هميشه قدردان آنان بود.

نمي‌توان تجليل‌هاي سال‌هاي اخير از برخي شخصيت‌هاي برجسته را ناديده گرفت، اما مهم‌تر از هرگونه بزرگ‌داشتي اين است كه ابعاد مختلف انديشه‌ها و آثار يك شخصيت فكري مورد تجزيه و تحليل و حتي نقادي قرار گيرد تا وي به پاسخ‌گويي از مواضع فكري‌اش برآيد و به اين طريق بسياري از ابهامات توسط خود متفكر آشكار مشود. 

بايد با هر انديشمندي در زمان حيات او به گفت‌وگو نشست و زواياي پنهان شخصيت و فكر او را عيان كرد و با ناگفته‌هاي او آشنا شد. لزوم انجام اين كار، آن است كه هيچ متفكري به تنهايي نمي‌تواند هر آنچه را كه در ذهن دارد، به قلم آورد. چه بزرگاني كه سر بر خاك نهادند و اسرار بسياري را با خود به گور بردند و چه حكمت‌هايي كه در ذهن حكيمان نهفته ماندند و بر زبان آنها جاري نشدند.

كتاب حاضر شامل مجموعه گفت‌وگوهاي عبدالله نصري با دكتر ديناني است كه پيش از اين از سيماي جمهوري اسلامي پخش شده‌اند. به زعم نصري كه از شاگردان ديناني بود، وي از انديشمندان بزرگ جامعه ماست كه عمرش را در تدريس و تاليف درباره انديشه‌هاي فلسفي متفكران جهان اسلام سپري كرده است. وي همچنين انديشه متفكران بزرگي را به ارث برده و برخي از سنت‌هاي شفاهي آنان را در سينه دارد.

اين كتاب براي نخستين بار در سال 1380 و براي دومين بار در سال 1384 منتشر شد و اكنون نيز چاپ سوم آن به بازار نشر آمد. دليل استقبال نسبي از اين كتاب را مي‌توان لحن دلنشين و روان ديناني در بيان آراي فلسفي دانست. همچنين او از جمله متفكراني است كه با حضور مستمر در شبكه‌هاي تلويزيوني، نزد بسياري از علاقه‌مندان غيرمتخصص به فلسفه و حكمت نيز شناخته شده است.

به‌كارگيري بياني گيرا و لحني روان و ساده، در عين حال عميق براي شرح مسايل حكمي و فلسفي را مي‌توان مهم‌ترين دليل براي استقبال از برنامه‌هاي او در سيماي جمهوري اسلامي ايران و همچنين اين كتاب دانست. تمامي گفت‌وگوهاي اين كتاب نيز از چنين لحني برخوردارند. سوال‌ها به دور از پيچيدگي و به گونه‌اي طرح شده‌اند كه در عين روان بودن، سبب بازگو شدن انديشه مصاحبه شونده از سوي وي مي‌شوند.

تمامي اين سوال و جواب‌ها حتي اگر به خاطرات ديناني اشاره داشته باشند، شرحي از انديشه و ديدگاه او را به دنبال دارند. اين كتاب چهار بخش با عناوين «حديث نفس»، «گردش ايام»، «بررسي آثار» و «انديشه‌ها و ديدگاه‌ها» را دربر مي‌گيرد.

انتشار اين كتاب را بايد به فال نيك گرفت و آن را مقدمه‌اي بر انتشار آثار ديگري با همين سبك و سياق دانست. به‌يقين انديشمندان ديگري در ساير حوزه‌ها حرف‌هايي براي گفتن و شنيده شدن دارند كه پرداختن به آنها نيز خالي از لطف نخواهد بود. نكته مهم درباره اين كتاب‌ها، پرداختن به تفكر و ديدگاه‌هاي انديشمندان و دچار نشدن آنها به تجليل‌هاي مكرر است. تجليل‌هايي كه سودمندند، اما به تنهايي هرگز كافي نيستند، زيرا انديشه‌اي را به جامعه تزريق نمي‌كنند و قدرداني واقعي از انديشمندن را روا نمي دارند.

چاپ سوم كتاب «آينه‌هاي فيلسوف» در 260 صفحه و بهاي 45000 ريال از سوي انتشارات سروش منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط