سيد محمود ميرافضلي: از نظر شیعه، ماه محرم در کنار دیگر ماههای خدا مورد احترام و برای آن اعمالی ذکر شده است. عاشورا هم روز مقدسی و یادآور یکی از روزهای بزرگ تاریخ اسلام است._
در زمان حیات پنجمین امام شیعیان حضرت امام باقر(ع) بخش اعظم خاندان بنياميه و بنيمروان در سرزمين شام زندگي ميکردند و البته برخي از شاخصترين ايشان در شهرهاي بزرگ اين تمدن پهناور بودند. پس از واقعه عاشورا و افشاگري اسرا در سرزمين شام، اين دو خاندان براي پاك كردن حقيقت از ذهن مردمان اين سرزمين، به دانشمندان خود فروخته دستور دادند احاديثي را در باب مبارک بودن و ميمنت روز عاشورا نقل کنند. در همين ايام از سوي امام باقر(ع)، يکي از برجستهترين زيارات ائمه که بنا به برخي اقوال يک حديث قدسي است، يعني زيارت عاشورا شكل گرفت.
در بخشي از اين زيارت آمده است که: «خدايا اين روز ، روزي است که بنياميه آن را مبارک ميدارند...». صاحب «شفاءالصدور» در شرح اين فقره به مطالب تکاندهندهاي اشاره ميکند که شاهد بسيار خوبي براي اين کلام بوده و تا حد قابل توجهي به جو مسموم زمان امام باقر (ع) اشاره ميکند. شيخ عباس قمي در کتاب «مفاتيح» خلاصهاي از گفتار او را شرح داده و ميگويد: تبرک بنياميه به اين يوم مشئوم بر چند وجه است كه يكي از آنها اين است كه ذخيره قوت و آذوقه را در اين روز سنت شمردند و آن آذوقه را تا سال ديگر مايه سعادت و سعه رزق و رغد عيش دانستند.
شيخ صدوق از جبله مکيه نقل کرده که شنيدم از ميثم تمار رضيالله که فرمود:«والله که ميکشند اين امت پسر پيغمبر خود را در محرم در روز دهم و هر آينه اعداء حق سبحانه و تعالي اين روز را روز برکت قرار دهند» تا آنکه جبله ميگويد : گفتم چگونه مردم روز قتل حسين (ع) را روز برکت قرار دهند؟ پس ميثم بگريست و فرمود که حديثي وضع کنند که اين روزي است که خداي تعالي در او توبه آدم را قبول ميكند.
برادران اهل سنت به دلیل ذکر احادیثی که در باب میمنت روز عاشورا در کتب مورد اعتماد خود یافتهاند، این روز را مبارک و میمون میدانند، در حالی برخي این احادیث را از جمله جعلیات مزد بگیران خاندان بنيامیه میدانند.
اگر به سلسله اسناد احادیثی که در این باب در کتب اهل سنت ذکر شده توجه كنيم، رد پای حدیث سازان اموی و مروانی واضح به چشم میخورد. وقتی برادران اهل سنت به احادیث امام باقر (ع) و صادق (ع) که بنا به نقل تمامی دانشمندان اهل سنت در زمینه نقل حدیث جزو راویان کاملا مورد اعتماد محسوب ميشوند و به ويژه به زیارت عاشورا که با اسناد صحیح از ایشان نقل شده برخورد میکنند و ایشان صریحا تبرک روز عاشورا را منسوب به بنی امیه میدانند، باید کمی در قبول احادیث دوران بنیامیه که کینه و عناد ایشان با اسلام اثبات شده،تانی كرد.
تمامي اين اتفاقات در حالي است که عمل و رفتار و قيام امام حسين (ع) توسط بسياري از علما و دانشمندان مسيحي و اديان ديگر ستايش شده است؛از جمله «آنتوان بارا» انديشمند مسيحي درباره امام حسين (ع) گفته است:«اگر حسين از آن ما بود،در هر سرزميني براي او بيرقي بر ميافراشتيم و در هر روستايي براي او منبري بر پا ميکرديم و مردم را با نام حسين به مسيحيت فرا ميخوانديم.»
اين نشان مي دهد که در اين روزگار مانند روزگار امام باقر (ع) اقليتي وابسته به بني اميه و بني مروان که مورد تاييد اکثريت مسلمانان نيستند ،علم دشمني با آل پيامبر (ص) را در دست گرفته و اگر در آن روزگار بنياميه سرتاسر شامات را در ايام محرم و بخصوص روز عاشورا آذين بندي ميکرد، اين بار فرزندان آنها در کسوت وهابيت چنين پرچمي را بر دوش دارند.
نظر شما