دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۵:۳۳
روش‌هاي تحقيق 3 بررسي شد

بيست و دومين شماره ماهنامه تخصصي اطلاع‌رساني، نقد و بررسي «كتاب ماه علوم اجتماعي» ويژه روش‌هاي تحقيق 3 از سوي خانه كتاب منتشر و روانه بازار نشر شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مجله، نشريه‌اي است كه با هدف اطلاع‌رساني و نقد و بررسي كتاب به صورت ماهانه منتشر مي‌شود و مي‌كوشد از طريق بحث و بررسي درباره رابطه متقابل كتاب و جامعه، چشم‌انداز گسترده‌تري از مسايل مربوط به كتاب‌هاي علوم اجتماعي را ترسيم كند و از اين طريق بين ناشران، دست‌اندركاران فني، پديدآورندگان، كتابداران، مخاطبان و ساير فعالان عرصه نشر، رابطه‌اي موثر ايجاد كند. 

سيدرضا نقيب‌السادات در بخش «سخني با خواننده» با عنوان «مخاطب‌پژوهشي و رويكردهاي آن» مي‌نويسد: «در حوزه‌ي وسايل ارتباط جمعي، بررسي با دو مكتب تحول‌انگيزي و مكتب جامعه‌شناسي ارتباطات انجام مي‌شود. در حالي كه در وسايل پيشرفته‌تر ارتباطي به ويژه فناوري‌هاي نوين ارتباطي، روش‌هاي ديگري براي بررسي حاكم شده است كه با تعابيري نظير پژوهش‌هاي كيفي معرفي مي‌گردد. در نگاه غربيان آنچه كه امروز از عملكرد و پوشش رسانه‌اي وجود دارد، فعاليت كارگزاران رسانه‌اي و متخصصان ارتباطي و ميلياردها دلار هزينه‌ي انجام شده در عرصه‌ي رسانه‌ها، فقط به خاطر يكي از عناصر اصلي فراگرد ارتباطي است و آن مخاطب است.
تحولات در پژوهش رسانه‌هاي جمعي، ابزارها و بينش‌هاي تازه‌اي را به برنامه‌ريزان ارتباطي عرضه كرد. ميزان اين گسترش بستگي به فعاليت مخاطب داشت. طراحان پيام اين را هم به ناگزير تصديق كردند كه در راهبردهايشان بخش معيني از مخاطبان، كم و بيش به صورت فعاليت تصميم مي‌گيرند كه به پيام اعتنايي نكنند.
بر همين اساس شايد بتوان پژوهش‌هاي مرتبط با مخاطب را در سه دسته طبقه‌بندي نمود: پژوهش‌هاي مرتبط با مخاطبان و ويژگي‌هاي فردي و اجتماعي آنها، پژوهش‌هاي مرتبط با مخاطبان و باورها و نگرش‌هاي فردي و اجتماعي آن‌ها، پژوهش‌هاي مرتبط با مخاطبان و آثار اجتماعي پيام.»

ماهنامه حاضر، در بخش ديدگاه، موضوع «آينده‌پژوهي در ارتباطات، با تاكيد بر آموزش مجازي» را توسط دكتر علي‌اصغر كيا نقد و بررسي كرده است.

اين ماهنامه در شماره جديد خود به معرفي و نقد اين كتاب‌ها پرداخته است: پژوهش مشاركتي(حميدرضا مقدم‌فر)، مقدمه‌اي بر روش تحقيق در علوم انساني(مرتضي شانه‌ساز زاده)، روش‌هاي تحقيق در علوم رفتاري(روح‌الله حسن كاويار)، مقدمه‌اي بر روش‌هاي تحقيق در علوم اجتماعي(حميد حبيبي)، پردازش و تحليل داده‌ها در تحقيقات اجتماعي- اقتصادي با استفاده از نرم‌افزار spss (فاطمه زنده‌بودي)، نيازسنجي اطلاعات(اعظم ده‌صوفياني).

در بخش معرفي و نقد كتاب‌هاي لاتين نيز «طرح تحقيق در تحقيقات اجتماعي(محمد علي عابدي‌پور)، تحقق كيفي(محسن گودرزي)، روش تحقيق كيفي(محمد صالح جوكار)، مباني پژوهش در علوم رفتاري(زهرا جعفري)، تحقيق پيمايشي راهنماي عملي(مرضيه طبرستان) و روش‌شناسي آزمايشي(محسن نوري) معرفي شده‌اند.

 تحليل اخبار به عنوان گفتمان(سيدرضا نقيب‌السادات)، تحليل گفتمان انتقادي(محسن گودرزي)، مشاهده از نوع مشاركتي(سعيد واحدي فرد)، روش آزمايشي(روح‌الله حسن كاويار)، معرفي و نقد بر روش تحقيق هرمنوتيك(اسما علومي) و معرفي و نقد روش دلفي(نسيبه احمدي) نيز مقالات اين شماره‌اند. 

بيست و دومين شماره ماهنامه تخصصي اطلاع‌رساني «كتاب ماه علوم اجتماعي» ويژه «روش‌هاي تحقيق 3» با سردبيري دكتر سيدرضا نتقيب‌السادات در 120 صفحه و بهاي 12000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط