وی افزود: من هم در ابتدا با یک ناامیدی روبهرو بودم چون اکثر کتابهایی که برای حوزه پیشرفت منتشر شده بود از شهرهای صنعتی کشور مثل تهران و اصفهان بود. با خود فکر میکردم که در شهر سبزوار دنبال چه چیزی بگردیم؟! بهتر است وقت خودمان را تلف نکنیم. کمی جستجو کردیم و در نهایت رسیدیم به کارخانهای به نام جمکو، کارخانه جمکو یک کارخانه الکتروموتورسازی است در غرب خراسان و به قول خودشان در بیابانهای سبزوار است.
حکمآبادی در توضیح کارخانه جمکو گفت: چیزی که از کارخانه جمکو در ذهن ما ساخته شده بود یک گذشته شکست خوردهای بود که ورشکسته شده بود. در سال ۱۳۹۶ امام جمعه شهر سبزوار در سخنرانی روز جمعه از نحوه عملکرد این کارخانه گلایه میکند. این کارخانه ششصد میلیارد بدهی و هشتصد نفر نیرو داشته است. شرایط کارخانه به نحوی وخیم بود که حتی به خاطر بدهیهایی که داشته میخواستند برق این کارخانه را قطع کند. کار به جایی میرسد که زمین کارخانه را برای مناقصه گذاشته بودند.
وی افزود: مدیرعامل برکنار و مدیر جدیدی جایگزین میشود. این مدیرعامل جوان شروع به فعالیت در کارخانه کرده و به عبارتی موجب تحولات در کارخانه میشود. یکی از اساسیترین مشکلات وضعیت اقتصادی کشور بود. یکی دیگر از این مشکلات عدم اعتماد نیروی انسانی به مدیر جدید و جوان بود. این بی اعتمادی در حدی بود که به او میگفتند ریش سفیدهای صنعت نتوانستند کاری برای این کارخانه انجام دهند. شما که جوان هستید میخواهید اینکار را انجام دهید؟!

حکمآبادی ادامه داد: معضل دوم افسردگی نیروی انسانی بود. نیروهایی که ده سال تمام شاهد شرایط رو به افول کارخانه بودند و حال امید خود را کاملا از دست داده بودند. معضل دیگر تحریم قطعات الکتروموتور بود که برای تولید به آن نیاز داشتند. همچنین اعتبار از دست رفته کارخانه جمکو بود. در نیمه اول کتاب به این پرداختهام که این مدیرعامل و تیم آن چطور این کارخانه ورشکسته را دوباره احیا میکند و خط تولید را مجددا راه اندازی میکند.
نویسنده کتاب عملیات احیا گفت: کارخانه جمکوای که در سال ۱۳۹۶، ششصد میلیارد بدهی بالا آورده بود در سال ۱۴۰۱ به درآمد پانصد میلیاردی رسید. علاوه بر اینکه بهخاطر موفقیتهایی که کسب کرده در حال حاضر موفق به عقد قرارداد با کارخانههای داخلی و خارجی شده است. این کارخانه بعضی مواقع مشکلات مردم کشور را حل میکرد؛ مثل مشکل آبرسانی در شهر خوزستان و همدان که تیتر یک رسانهها نیز شد.
حکمآبادی درباره اثرهایی که قرار است در آینده منتشر کند، گفت: دو اثر دیگر در دست دارم که سوژه آنها هم برای شهر سبزوار است. کتاب عملیات احیا نیز سوژه، نویسنده و طراح جلد کتاب سبزواری است. عملیات احیا کتابی است که در شهرستان رشد کرد و ظرف دو ماه به چاپ چهارم رسیده است.
وی از قول مسئول جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت گفت: «وقتی کتاب به من رسید، به دلیل اینکه مهندسهای کارخانه جمکو از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت بودند و آنها را میشناختم ، تمایلی برای خواندن کتاب نداشتم. با خود میگفتم چند جوان نخبه دارند وقت خود را در بیابانهای سبزوار تلف میکنند! تا اینکه یک روز گفتم کتاب را بخوانم ببینم به چه مواردی اشاره شده است. آن قدر مجذوبش شدم که آن را تا انتها خواندم. به نظرم حیف است این جوانان نخبه به دانشگاههای مطرح بیایند، درس بدهند و مقاله تهیه کنند، همان بهتر که در کارخانهها بمانند و با تلاش و همتشان به کشور کمک کنند.
محمد حکمآبادی درباره محتوای کتاب عنوان کرد: همه اتفاقات و روایات این کتاب بر اساس واقعیت است. کتاب عملیات احیا به دو بخش تقشیم میشود. بخش اول کتاب درباره امور مدیریتی و رفع مشکلات کارخانه جمکو است و بخش دوم درباره افتخارات و موفقیتهایی که این کارخانه پس از راهاندازی مجدد توانست به دست بیاورد. کتاب به صورت داستانی روایت شده است. در کتاب اصلا به مباحث علمی نپرداختیم و گزارش کار نیست بلکه صرفا روایتی است که به صورت داستان بیان شده است.
او درباره راویان این کتاب افزود: راوی بخش عمده و اصلی این کتاب، محمد رستمی، همان مدیر عامل جوان است. نیمه دیگر کتاب هم توسط مهندسان جمکو روایت شده است.
نظر شما