اگر علاقمند به خواندن کتابهای سیاسی و تاریخی هستید و دوست دارید نسبت به جهان پیرامونتان روشنتر باشید، خواندن پنج کتاب این مقاله را از دست ندهید.
حقایقی که باید گفت
این روزها بیش از هر وقت دیگری نام کامالا هریس شنیده میشود؛ اولین زنی که در تاریخ آمریکا توانست به مقام معاون رئیس جمهور دست پیدا کند؛ آن هم یک زن سیاهپوست با مادری هندی و پدری جامائیکایی.
کتاب بسیار جذاب «حقایقی که باید گفت» سرگذشت این زن عجیب را به قلم خودش روایت میکند؛ از کودکی تا یک سال پیش از ورود او به کاخ سفید. هریس که در گذشته دادستان کل کالیفرنیا و سناتور کنگره فعالیت کرده و همیشه مورد تایید جو بایدن و باراک اوباما بوده است، در این کتاب پرده از حقیقتهایی برمیدارد که جامعه آمریکا مدتهاست یا آنها را پنهان کرده و یا با وجود علنی بودن، نتوانسته است کاری برایشان انجام دهد. حقایقی مثل تبعیضهای وحشتناک در قبال رنگینپوستها، خشونت پلیس، سیستم بسیار سختگیر اعطا و بازپرداخت وام دانشجویی و موارد مشابه، تنها بخشهایی از حقیقتهایی هستند که کامالا هریس در کتابش پرده از آنها برداشته است. پیشنهاد میکنیم خواندن کتاب گیرای حقایقی که باید گفت را که به تلاش نشر نون در ایران هم منتشر شده است، از دست ندهید و با قدرت تفکر زنانه بیشتر آشنا شوید.
حرمسرای قذافی
معمر قذافی 42 سال بر لیبی حکومت کرد و همواره سعی میکرد چهرهای با اخلاق و خاص از خودش ارائه دهد؛ غافل از اینکه بعد از سقوط دیگر رازی برایش باقی نخواهد ماند. یکی از وحشتناکترین جنایتهای قذافی ساختن حرمسرایی بود که آن را با دزدیدن دختران زیبا و کم سن و سالی مثل ثریا پر کرده بود. ثریا یکی از قربانیهای تجاوز جنسی حرمسرای قذافی بود که یک روز او را از مدرسه دزدیدند و به جایی بردند که سرنوشتش را برای همیشه عوض کرد. آنیک کوژان نویسنده و روزنامه نگار فرانسوی که برای تحقیق درباره انقلاب لیبی به این کشور رفته بود، در پایان سفر با ثریا و سرگذشت او رو به رو شد و این روایت را بعد از بازگشت به فرانسه در روزنامه منتشر کرد. همین مسئله سر و صدای زیادی به پا کرد و خبرهای دیگری را هم درباره جنایتهای جنسی در باب العزیزیه افشا کرد. این اتفاقات موجب شد کوژان به لیبی برگردد تا اطلاعات بیشتری درباره این جنایت سازمان یافته به دست آورد.
کتاب خواندنی «حرمسرای قذافی» در دو بخش نوشته شده است. بخش اول سرگذشت ثریا را در برگرفته و در بخش دوم نتایج تحقیقات کوژان را درباره قربانیهای دیگر خواهید خواند. این کتاب یکی از بهترین و پرفروشترین کتابهای تاریخی و سیاسی سالهای اخیر به شمار میرود.
خبر خوان
اگر به رمانهایی با زمینه تاریخی علاقه دارید و دوست دارید در حین تجربه یک داستان هیجان انگیز که یکی از فینالیستهای جایزه کتاب ملی آمریکا در سال 2016 بوده، اطلاعات خوبی هم درباره تاریخ آمریکا به دست آورید، شنیدن کتاب صوتی خبر خوان با صدای آتیلا پسیانی و ترجمه مهرداد وثوقی را به شما توصیه میکنیم.
کتاب خبر خوان روایت پیرمردی است که بر اثر جنگ داخلی آمریکا
چاپخانهاش را از دست داده و با خواندن خبر برای اهالی بیسواد شمال تگزاس روزگار میگذراند تا اینکه روزی ماموریت مهمی به او واگذار میشود؛ رساندن یک دختر بچه یتیم نزد اعضای خانوادهاش در جنوب تگزاس. ماموریت پیرمرد این است که دخترک را در وضعیتی که جادهها اصلا امن نیستند، صحیح و سالم به دست اعضای باقی مانده از خانوادهاش برساند. درست از همین بخش به بعد است که خواننده صفحهها را تندتر ورق میزند تا بتواند با هیجان زیاد داستان همراه شود. اگر دلتنگ کتابی هستید که نتوانید بر زمین بگذارید، پیشنهاد میکنیم نسخه صوتی این کتاب را که با جذابیتهای اجرای هنرمندانه آتیلا پسیانی همراه شده است، از دست ندهید.
افشای واتیکان
نام کلیسای واتیکان بارها در دوران مختلف بر سر زبانها افتاده است؛ آن هم نه لزوما به دلایل مثبت. کتاب افشای واتیکان که توسط پل ویلیامز، دکترای فلسفه و فوق لیسانس الهیات نوشته شده است، یکی از کتابهای جنجالی درباره واتیکان بوده است که مدعی شده این نهاد نه برای ترویج اخلاق و مذهب؛ بلکه برای حفظ ثروت آلوده در حال فعالیت بوده است. پل ویلیامز در کتابش شروع به پرده برداشتن از ارتباطات بیپروای مافیای ایتالیا و سازمان مالی واتیکان کرده و معتقد است ارتباط با مافیا تنها بخشی از مشکلات واتیکان است. بخش دیگر این مشکلات مربوط به نفوذ سیاستمداران در واتیکان، ثروت اندوزی، پاپ سالاری و موارد مشابه میشود. این کتاب 320 صفحهای که توسط انتشارات امید فردا و با ترجمه ایوب باقرزاده در ایران هم منتشر شده است، میتواند کنجکاویهای علاقمندان به دنیای سیاست و تاریخ را تا حد زیادی جواب دهد. اگر همیشه نسبت به واتیکان و روند فعالیتهایش سوال داشتهاید، وقت خواندن افشای واتیکان رسیده است.
فرار از اردوگاه 14
فرض کنید از زمانی که چشم به این دنیا باز کردهاید تا سنین بزرگسالی را به صورت تمام و کمال با عدهای افراد شبیه به خودتان در یک اردوگاه کار اجباری به سر بردهاید، بدون اینکه خبر داشته باشید بیرون از اردوگاه شما جهان دیگری وجود دارد. هیچ اخباری از بیرون به شما درز نمیکند و کسی هم از شما خبری ندارد. خیلی انتزاعی به نظر میرسد، نه؟ این تنها بخشی از داستان زندگی شین دونگ هیونگ است؛ پسری که در یکی از اردوگاههای کار کره شمالی زندگی کرد و روزی موفق شد از سیم خاردارها بگذرد و با یک ماه پیاده روی خودش را به چین برساند. بلین هاردن، داستان این مرد را به کتابی با نام «فرار از اردوگاه 14» تبدیل کرد و در آن از یکی از مخوفترین کشورهای جهان، یعنی کره شمالی پرده برداشت. کشوری که مردمانش در سراسر تاریکی زندگی میکنند، حق خروج از آن را ندارند و نمیدانند زندگی عادی چه شکل و شمایلی دارد. اگر دوست دارید درباره این کشور اطلاعات به دست آورید، فرار از اردوگاه 14 را به هیچ وجه از دست ندهید.
اگر به خواندن کتاب های سیاسی علاقه دارید، پیشنهاد میشود این مطلب را نیز بخوانید.
نظر شما