محرز درباره ضعف اطلاعرسانی از بیماری ایدز به ایبنا گفت: متاسفانه با شیوع بیماری ایدز در میان جوانان و پیشرفت نسبی آن در سالهای اخیر، تالیف کتاب برای اطلاعرسانی سریع به جامعه راه حل اصلی نیست و با توجه به اینکه روند کتابخوانی در ایران از سرعت کمی دارد، از نظر من رسانههایی مانند رادیو و تلویزیون و سایتهای معتبر پزشکی باید مسئولیت اصلی این اطلاعرسانی از این بیماری را برعهده داشته باشند.
رسالت اصلی بر عهده صدا و سیما است
محرز در ادامه افزود: به عقیده من رسالت رسانههای جمعی به ویژه صدا و سیما درباره اطلاعرسانی و پیشگیری از ایدز انکار ناپذیر است و باید فعالیتها و برنامههای بیشتری داشته باشند تا بتوان اطلاعات جامعه را از جریان این بیماری به حد مطلوبی رساند. در مرحله بعدی سایتهای معتبر اینترنتی میتواند اطلاعات بسیاری را در اختیار افراد جامعه و بیماران مبتلا بدهد.
این پزشک متخصص درباره تالیف کتاب یادآور شد: کتاب و تالیف آن باید در کنار پزشکان و مشاوران باشد تا بتوان به افراد بیمار و خانوادههای آنها کمک موثرتری کرد. کتاب میتواند در دورانی که بیمار تحت درمان و مشاوره قرار دارد یاور خوبی باشد تا فکر و ذهن فرد را از بیماری ایدز روشن سازد. همچنین در ارائه راه حلهای مناسب برای مقابله با این بیماری میتواند بسیار ثمربخش باشد. از نظر اطلاعات پزشکی کتابهایی که بیشتر مورد استفاده پزشکان و استادان قرار میگیرد ترجمه است و در ایران ایدز به جایگاهی نرسیده است که کتاب درباره آن تالیف شود.
ایدز خط قرمز رسانههاست
به گفته محرز مولفان و ناشران برای تالیف و انتشار یک کتاب واهمهای ندارند اما مسئله اصلی وجود سختگیریهایی نسبت به برخی اطلاعات از پیشگیری بیماری ایدز است. متاسفانه رسانهها آنگونه که باید فعال نبودند چراکه ایدز خط قرمز برخی رسانهها محسوب میشود و این اصلا درست نیست.
مینو محرز درباره نقش کتاب برای بهبودی بیماران مبتلا به ایدز خاطر نشلان کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر کتاب برای بیماران زیاد نوشته شده است و این کتابها میتواند در کنار مشاورههای مداوم بسیار سودمند واقع شوند. همچنین هرساله کتابهایی را وزارت بهداشت به صورت جیبی و با یک ابعاد کوچک منتشر میکند که دسترسی راحتتری هم نسبت به دیگر کتابها دارد؛ این امر از فعالیتهای مثبتی است که در سالهای اخیر از سوی وزارت بهداشت و درمان شاهد آن بودیم.
این پزشک متخصص در پاسخ به پرسش اینکه چرا سرعت تالیف کتاب در این زمینه پایین است، گفت: از دلایل پایین بودن سرعت تالیف کتاب درباره بیماری ایدز داشتن برخی نظارتهاست که در هر کتاب باید اعمال شود چراکه به هیچ وجه نباید اطلاعات غلط در اختیار عموم مردم قرار گیرد و هم از نظر پزشکی و هم از نظر اجتماعی باید نظارت تیم پزشکی برای هر کتاب اعمال شود. از نظر اطلاعات پزشکی کتابهایی که بیشتر مورد استفاده پزشکان و استادان قرار میگیرد ترجمه است و در ایران ایدز به جایگاهی نرسیده است که کتاب درباره آن تالیف شود.
آگاهی مردم اگر بالا رود، ترسشان کمتر میشود
محرز یادآور شد: هنوز در ایران نگرش بسیار منفی نسبت به این بیماری وجود دارد که این اصلا به صلاح جامعه و جوانان نیست بسیاری از افراد مبتلا به ایدز به علت برخی کجفهمیها و ترسهای موجود بیماری خود را با اعضای خانواده در میان نمیگذارند و یا حتی بسیاری از افراد هستند که با وجود پیشرفت بیماری نمیدانند که بیمار هستند.
این محقق در زمینه بیماریهای عفونی و ایدز خواندن کتابهایی درباره این بیماری را برای کل جامعه و افرادی هم که خوشبختانه درگیر آن نیستند را پیشنهاد کرد. وی گفت: داشتن اطلاعات مکتوب در هر خانه از این بیماری امری واجب است و باعث پیشگیریهای جدی از ابتلا به این بیماری میشود.
در انتها محرز خواسته خود را در جهت اطلاعرسانی وسیع از سوی رسانهها و مطبوعات مطرح کرد و گفت: خواسته من از رسانهها و مطبوعات و حتی نویسندگان و محققان این است که بیشتر راجع به این بیماری فعالیت داشته باشند و مطالب مفیدتری را به سمع و نظر مردم برسانند. هرچقدر مردم دقیقتر نسبت به این بیماری اطلاعات کسب کنند ترسشان از آن کمتر میشود. برای داشتن عملکرد بهتر نیازمند نگرش مثبت و آگاهی مستمر در جامعه هستیم.
نظر شما